my Friends

click2 laaaa

Thursday, March 28, 2013

Alarm clock

Assalam semua,

Pagi ni nak salinkan diaper Hussein,die terjaga dari tido. So i and my MIL pretend la tengah tido. Siap bukak spek suma nih. Tapiiiiiii

Hussein bangun,terus panjat badan i,tepuk2 pale i,tarik2 rambut i suruh bangun! Huhuhu. Kene dera ngan dak tecik. I pretend lagi buat2 bunyi cket konon marah kene kacau time tido. Tapi mata i still pejam. He respond back ahhh uhhh panggil suh bangun jugak. That's it la. Memang tak dapat diselamatkan lagi. Memang bangun sengih2, main cak2 nga dia. Hahahaha. Lambat i p keje arini. Dekat kul 7.30 baru keluar umah. Nasib jalan clear sebab cuti sekolah kan. So, 20min i dh sampai opis. Ngeeee



Rindu sudah sama ini budak kecik :¦

posted from Bloggeroid

Wednesday, March 27, 2013

Bila anak ada gigi

Assalam peeps!

Semalam i terbaca kat baby centre, kalo kene gigit mass breastfeed,jangan jerit. Opss! I jerit kuat gila okeyyy. Sakit kot. Bila everytime,nak geget,Hussein will make cheeky face dulu. Pastu dengar i jerit die gelak terkekek-kekek. Huhuhuhu. Sadisss. He thinks its funny. Now,i tahan je. Dah tak jerit dah. I picit hidung die sampai die lepaskan then tak layan jap,konon2 merajuk la. Hahahaha. It works! Hussein dah tak geget dah,boring kot sebab mak die dah tak jerit2 :p

Pastu kan,now i tengah ajar die salam. So, every morning, before go to work, i said salam mak first. I amek tangan die sebelah kanan and suh die cium. Tau tak die buat ape?? Die bukan cium,die bukak mulut cam nak geget! Pastu sengih2. Adoiiii. Kene train lagi nih. Hurmmm

Tinggal sebulan lebih je nak pikir camne nak sambut besday budak tecik nih. Idea2, please come to me. Ngeeee. Memang blur abes ni apa nak buat. Ok la,opismet dah sampai. Time to masuk opis.

P/s: semalam hubby rajin terlebih. Tolong i buat keje rumah. Thanks sayang! Ni yang sayang lebih sikit ni pagi nih. Ekekekek. Seriously, thanks sesangat. Sebab i dah selamat tertido masa tidokan Hussein :D


posted from Bloggeroid

Sunday, March 24, 2013

merapu tengah malam

Assalam semua,

Apa la i buat memalam nih tak tido lagi. Ni semua gara-gara flower boy next door la ni. I tengok online je. best siot, comel! Cuma i takde masa sangat so, lambat la i tengok. seminggu dapat tengok 2-3 episod je kot. Tu pon tunggu weekend. I tengok pon sebab park shin hye berlakon. comel ooo dia. hihihi

hurmm, Hussein tengah tido dalam crib. Tapi i letak after die tido. Makin hari, makin bijak pandai budak sorang nih. Makin buat i sayang kat dia. hehehe. And memang weekend I manjakan die lebih. Berkepit memanjang. Almaklum la ari keje, jumpa sekejap2 je kan. So, bila i rasa nak marah sebab die cranky, I cepat2 ingatkan diri, Hussein nak manja2 pon weekend je. Kesian kan both of us. Rasa bersalah gile kot. hukhukhuk...And bila nak keluar weekend, I akan tengok timetable Hussein. No more tibe2 gedik nak keluar, terus keluar. If die tak cukup tido, need some sleep, belom makan, and dah nak dekat maghrib, memang susah la i mau keluar. Sebabnya, die mesti nak makan n akan tido awal malam tu.  Pastu kalau dah set nak keluar, I tak suka nak lengah2 kan masa. Tengah mood Hussein cantik, baik je, senang nak keluar. If lambat2, die dah nak cranky, dah gosok2 mata, time tu memang mood dah kelaut. Dengan i sekali malas. Ye la, nanti I jugak yang nak kene layan kan kalo die ngamuk2.

minggu depan birthday I. Hubby ajak g dinner. Hussein, tinggal ngan mother in law jap. Again, i pikir nanti camne Hussein nak tido. Die nak tido, nak ngempeng. Macam kesian je tinggalkan dia. Nanti, time dinner tu mesti la asyik teringatkan die. ha, camno? parah tak i? huhuhuhu. So, i suggest lunch BUT hubby got something else plak dah. haishhh. dahle mood i tengah swing ni, rasa nak marah je. Istigfar banyak2 je nih. Susah2 sangat tak yah p memana la kan? Dok je umah, layan Hussein. Lagipon nanti nak p expo baby kt mid tuh. Ha, yang tuh memang kene p. Ada something i mau cari. Tapi kan, tapi kan, tapi kannnnnnn best jugak kalo mak i boleh datang kan? lama tak makan mak masak. ermmmm



Thursday, March 21, 2013

Asek asek lambat jeeeeee

Assalam kawan2,

Semalam before nak gerak,dalam kete i bau something. Rupenye Hussein poo2. Tukar dlm kete,maka lmbat la gerak. Bila lambat gerak, memang sangkut jem gegila la. Bukan i,tp hubby sbb die yg p anta Hussein. Hehehe.

Arini plak,before kuar bilik,Hussein muntah susu. Dah lama kot tak muntah susu. Atas baju i hokkay!! Kene tudung la banyaknye. So,kene la tukar tudung lain. Naseb baik mak ni banyak shawl nak. Kalo tak,satu keje plak nak iron lagi. Pastuuuuuu, tak abes lagi. Dah sampai living hall,semerbak bau. Erkkk,poo2 plakkkkk. Adeiiii,sungguh la menguji kesabaran. Arini kuar lagi lambat dari semalam. Huhuhu

Kesimpulannya,bila ada anak takleh nak jangka. Always ade je suprise die. Maka,redha and enjoy saje la. Hahahaha

posted from Bloggeroid

Wednesday, March 20, 2013

Come back entry!

Assalam kawan2,

Ingat i lagi x? Ingat Hussein lagi? Smokey? Shiro?

Tempat baru ni, i super busy la. Banyak keje. Bukan i nak complaint ke ape, tapi memang banyak. Beza sgt dengan tempat lama. Pastu attitude pon lain. Nak kate i menyesal tinggalkan tempat lama,memang tak langsung la. At least now i tak semak kepala layan orang tak btol. Sebab tak berapa nak ada masa,tu yg entry pon jarang ada.

Now,i tengah excited nak tunggu baby expo kt mid 2 minggu lagi. Tengah berbelah bahagi nak beli carseat or stroller. Hurmm. Tapi memang akan beli both,cuma lambat and cepat la kan.

Hussein dah 10months. Gigi dah de 4. Yg kelina n keenam,i dah nampak dah cket. Patut la weekend lepas die cranky je, gusi bengkak la kot. Sebab dua gigi nak tumbuh serentak. Syukur tak demam. Sebab kalau demam, die jadi amat la manja nak berkepit je dengan i. Again,i tak complaint pon. I suke Hussein manja2 dengan i,nak berkepit dengan i. Sebab kalo ari keje 12 jam i x jupe die. Pastu balik umah,main2 kejap dah bedtime. Now pon tido sebelah i. I nak peluk. I tau bad habit,tapi entahla. Kadang2 je i letak dalam crib. Tu pon tangan i sebelah dok dlm crib. Hahahahaha

Pastu kan Hussein tak boleh jalan lagi. Setakat panjat2, lepas sebelah tangan tu expert la. I bengang jugak orang dok tanya bila nak jalan. Ei,biarla he takes his own time. Uolls kisah apa?? As long as anak i sihat. Seriously,rasa nak sembur je time kene tanya camtu. Kalo sekali sekala,boleh la. Ni macam dok mengeluh plak anak i takleh jalan lagi,tu over hokayyyy. Huh! Teremo plak pepagi nih.

Ok,mau p makan oat buah. I masak untuk Hussein,sekali untuk i sekali. Mak dia pon nak healthy jugak kan? Hehehe. Abahnyer xmo join sebab i letak kurma dlm oat. My hubby x suka kurma. Too bad! :p


posted from Bloggeroid

Monday, March 11, 2013

Jom mam!

Assalam kawan2,


Nyum nyum!! Yg seulas tu, demo aje ye. I cubit cket2 bagi die mkn. Tapi i x bagi hari2, takut panas plak badan kan. Yea! Mak de geng mam deghyan. Lalalala

posted from Bloggeroid

Friday, March 8, 2013

Ice pack!!!

Assalam semua,

Arini dalam mode debar. Kenapa? Sebabnya semalam i lupa nak masukkan ice pack coleman dlm fridge!!!! Huhuhuhu. Ngantuk and penat sangat semalam. Sampai Hussein tido kul bape pun i tak sedar sebab i dah tertido dulu. Kesian Hussein. Dahle jumpa kejap je mlm,then dah bedtime. I plak pegi tido dulu before die T_T

So,today i gamble je bwk icepack jingle jungle. Tu pon ada 2 je. Xtau la boleh tahan ke tak. Mintak2 la tahan...aminnnnn

posted from Bloggeroid

Wednesday, March 6, 2013

Hussein suka durian!

Assalam semua,

Amboi title. Actually bukan suka sangat pon,baru rasa je kot. Mak dia adalah hover ya. Hahahaha! Now dah takde masa sangat nak up entry. Weekdays memang ingat bantal je. Weekend plak de je plannye. Pengsannn
Mark hussein's milestone. Ahad lepas i bagi Hussein rasa durian! Nyummy! Die nak okeh! Mak die adalah sangat happy sebab mak dia ni antu durian. So pasni i nak beli durian,nak snap pic die rasa durian tu. Aritu over excited,lupa mau snap. I bagi rasa2 je sebab nak tengok die boleh makan ke tak. Ngeeee


Die tak perasan i snap pic dia. Sibuk ngan stokin dia tu. Baru perasan kot dia pakai stokin.


Ehhhhhh. dah nampak dah orang tengah snap. Mana taknyer,dengan flash bagai kan.hahahahaha


Senyuman sebelum he datang rampas my pinky phone nih. Ngeee

Kejap je dah nak 1year dah. Hurmm. Rasanye nak celebrate kecik2 among family je kot. Sebabnya i mau simpan bajet nak beli carseat yg bley pakai until toddler tu and stroller baru untuk hussein. Yang Hussein tengah pakai skang ni,pinjam abang sepupu dia punya. Ok la,gtg. Tak tau la bila boleh up next entry plak. Blogwalking pn kt phone je. Tu yg kadang2 je tinggal komen tu. Sebab macam terkejar2. Hikhikhik

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers