my Friends

click2 laaaa

Monday, April 29, 2013

1234 walk and walk and walk

Assalam,
Tenggelam timbul btol i ni kan? Hahahaha. Ampunn! Ni gara2 sibuk dok main candy crush la ni. Addicted btol la benda alah tu. Huhuhu

Now,Hussein dah 11months plus. Kejap je mau setahun dah. Now stranger anxiety die dah kurang. Still ada tapi kurang la. I boleh la tinggal2 jap dalam crib tu sambil panggil2 nama die. If not,i kuar bilik je,melalak satu umah bley dengar.hiks

Semalam dok sibuk blaja tatih. Sebelum ni i ajar,asek nak lompat je. Now,dah tak lompat sangat,nak jalan plak. Pas dah praktis dekat sejam kot sampai i plak yang sakit pinggang,boleh tak die nak jalan sendiri??? Tercabut jantung i tau. Die pegang dekat grill pastu pusing trus nak nak jalan je. Jalan la 2-3 langkah pastu berdebuk! Nasib i sempat tangkap. Huhuhu. Excited btol ini budak tecik.


Sempat posing lentok tu.hahaha! Siang penat tatih,malam kene tido dalam crib pon tak bising. Penat la tu,exercise banyak. Selalu tido,nak mak dia kepit je :p tapi before tido tu,tangan nak jugak cari toy die yang satu nih. Berkenan btol die ngan toy nih.


Oh,rindu ini budak. Cepat la kul 5.30. :D

posted from Bloggeroid

Saturday, April 13, 2013

Panick button turn on!

Assalam,

This morning,at 4 am Hussein muntah for the first time! Banyak okayyyy. I blur xtau nak buat apa. I tadah je sampai die abes.muntah sambil2 urut tengkuk die. Kesian sangat tengok dia.

Pas abes muntah,die tido. I dah panik. Budak ni tido ke pengsan nih??? Huhu. Kejut husband,die.xleh nak bangun sebab baru tido. Check temp Hussein pas die muntah, 39.3! Lagi la i panik! Ish,camne nih. Before that dah p hospital dah. Doc bagi ubat montot tapi bila sampai umah,Hussein poop plak. Husband x bangun2, i nak p panggil orang len,Hussein tinggal sorang. Lagi bahaya. Buatnya die bergolek jatuh katil,lagi naya. Ada fever patch,i tampal je kat dahi die. Pastu i letak towel basah kat belakang badan, kt leher and kepala. Jerlum la sampai satu jam. I check balik temp,dah turun 38.5. Pastu i bagi die susu and i pon tertido.huhuhu

Pagi ni kul 8.30am, bg makan ubat. Check suhu,38.3. He cranky taknak orang lain. Pas makan ubat,suhu dah turun 37, bg mkn biskut farley tu. Die makan cket je pastu muntah balik. First time Hussein tolak food. Selama ni,tak pernah tolak pon. So, i susukan je lagi. Now die dah tido.

Ya Allah,mohon Kau sembuhkan la hussein anakku. Nak sakit pon,biarla aku yang sakit. Budak kecik,taktau pape. Setiap saat i dok teringat kisah2 yang i baca pasal budak kene seizure sebab demam panas sangat. Ade yang sampai meninggal. Nauzubillah! Mintak jauh la dari anakku. Yet i pelik bila ada orang tu boleh selamba like it is so common budak demam. I really pelik and pissed off too. My Hussein jarang sakit. When he is sick,memang i panik. I pegi keje pon 2 jam je semalam. Should be i amek cuti je. Kesian Hussein. Mak mintak maaf ye.. cepatla baik.. :'(

posted from Bloggeroid

Tuesday, April 2, 2013

Hussein's first haircut

Assalam semua,

31 Mac not just memorable to me but to Hussein as well. Why? Because from this handsome cheeky boy

To this!



Arghhhh! Mak die yang stress tengok. It was his first haircut since birth. His hair tak sama panjang because of cukur bantal. Tu yang kene potong pendek nih. Nak tengok Hussein happy ke tak masa tengah potong rambut?






Sedih tak?? I yang sedih. Lepas ni,takmo dah botak head like this. Lepas haircut, terus die nak suh i dukung. Takmo kat abah die sebab masa gunting,abah die yang dukung.

Now praying hard cepat la rambut Hussein grow before. Hopefully before his first birthday, dah panjang balik. Pasni,cakap la apa nak cakap. My son,i punya suka. Dah skool nanti dah takleh simpan rambut panjang.

P/s: Hussein nampak macam budak besar bila botak head camni

posted from Bloggeroid

Monday, April 1, 2013

Birthday treat

Assalam,

Semalam adalah birthday i yang ke 29. Tua dah kan? Hehe. Alhamdulillah syukur Allah masih panjangkan usia i. Allah pinjamkan husband yang responsible,anak yang baik dan anak2 bulus yang sihat walafiat.

Malam sabtu tu,i keluar dating with husband. Sejak Hussein ada,memang amat jarang la kuar dating berdua. Nama je dating berdua,mata dok tengok jam dok pikir Hussein buat apa. Hehehe. Kitorang pegi makan buffet kat shogun. Die siap ade korean counter. So,dapat la i melantak kimchi soup and sashimi banyak2. Hahahaha


Itu adalah 3rd round ya. Hahaha! Sampai sendat seluar jeans ku yang dah memang ketat tu. Should have wear skirt, boleh makan lebih lagi. Ngeeee

Dah puas melantak,jalan2 la kejap. Lama tak jalan cuci2 mata. Lama dah tak keluar lepak2 kt mall sbnrnye. Sebab sejak ade anak,pegi tempat pon kene pikir is it sesuai bawak budak. If not,then bye2.

Sampai umah, Hussein dah tido. Dah basuh kaki semua, nak turun bawah amrk die. Hubby said ada adiah! Ehhhhh?? Bila masa plak sempat die p beli adiah? Alhamdulillah,rezeki Allah bagi. I dapat ape yg i nak. Apa dia? Erm,ade la. Tersenyum lebar hokkay :p

Turun bawah,tengok Hussein tido. Geram je tengok. Hehehe. MIL kate die dah makan,dah susu dah. Tapi baru je tdo. I angkat masuk bilik,sedar mamai2. Apalagi,mau lepas geram cari susu la tu. Nak jugak tu. Anak mak,nak buat camna. Mak rela je. Ngeeee

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers