my Friends

click2 laaaa

Wednesday, June 26, 2013

Tersasul ye

Assalam semua,

Morninggg! Pagi ni bergigih i susukan hussein dari kul 6am. Pastu kul 6.45 i kuar bilik nak ambil towel,masuk semula tengok ini budak sudah bangun duduk sambil sengih2! Aaaaaaaa,orang bagi susu sebab nak suh tido balik.huhuhu


Miss ini budak so much! Semalam die panggil i MAK! Hussein sangat kedekut nak panggil mak tau. Asyik dok panggil abah je. So,semalam i excited la cakap kat dia,hussein panggil mak? Meh mak kiss meh! Tau apa dia buat??
Dan dan tu la die panggil ABbah! Huhuhu. Tersasul la konon tu. Sadis sungguh!


Buat la apa pon,still rindu gila ini budak. Bapak die takde malam semalam. Arini your abah balik,okeyyyy sayangggg

Ok,tata

posted from Bloggeroid

Tuesday, June 18, 2013

Hussein terkedek kedek.hiks hiks

Assalam,lama x hapdet ek. Busy tak tentu arah ar sekarang ni. Bukan i yabg busy,aman yang busy. Tapi effect kat i jugak. Huhuhu

Hussein dikala umur setahun sebulan++, dah boleh berjalan! Jalan terkedek2. Kelakar i tengok. Jatuh pon dah pandai balance camne nak jatuh. Then bangun jalan semula. I siap bawak die turun bawah main kat playground sebab nak suh die jalan atas rumput. Pastu nampak daun kering die kutip,nampak wrapper makanan pon sibuk nak kutip. Pitam! Hahhaha. Rasanya hussein lambat cket jalan sebab asek dok jalan dalam playpen or crib je. So,atas lantai kurang confidence kot. Sebelum ni di umur setahun die dah jalan tapi bila jatuh dia tak reti nak bangun sendiri. Now,asek la berjalan satu umah. Untung jugak rumah kitorang tak banyak perabot. Luas la cket kawasan untuk die berjalan.hehehehe


Lepas tu,now dah pandai salam orang. Cakap je salam,nanti die hulur tangan n cium. Alhandulillah. Turun sendiri dari katil pon dah pandai. Lama kitorang ajar,dok jugak buat aksi superman die. Finally now,dah tak payah risau sangat dah. Tengok.je die turun katil,kot2 die salah bajet. Ye la,baru belajar kan.ngeeeee


Tu expression sibuk tengok barney. Pantang nampak laptop i,tunjuk suh bukak. Jangan tak tau,die siap tau nak tekan power button tuh! Huhuhu. Joget je keje die bila tgk barney nih. Yang die suke sekarang,barney ABC's animal. Dengan i sekali dah hafal. Hahahaha

Pastu kan,hussein dah pandai marah orang! Siap denga buat muke marah lagi. Kelakar sangat. Kalo marah,die pukulnye orang tu sambil buat muka. Usually kalo die buat camtu,kitorang tanya kenapa marah? Pastu die tarik la muncung 14! Hahahahahha


Ok la,kang panjang sangat,tak boleh nak publish plak pakai bloggeroid nih. Later peeps!

posted from Bloggeroid

Tuesday, June 11, 2013

Lambat!!!

Assalam,

Baru sudah lunch. Alhamdulillah,kenyang pluc mata makin la kecik.hahahaha
Pagi ni rushing amat ke opis. Sebabnya bangun lambat! Henpon hang dikerjakan anakku. Hang kat kul 5am plak tu. Tengok kul 5, awal lagi,bley la nak tido lagi. Rupanya sudah pukul 7! Arghhhhh! Adakah ini tandanya kene survey phone baru? Hahahahah! Takmo la phone baru. Nak tab or surface. Senang cket Hussein nak tengok Barney.hehehehe
Sume budak comel ini punya pasal,buat mak die berangan macam2.


Ehhhh,abah die inter frame plakkk. Ni masa kat fridays. Hussein makan fish fries. Fries no salt. Fish tu,rasanya batter die de garam,no wonder la ini budak makan abes. Cisss! Esoknye kat umah i bagi die bubur nasi,salmon,sayur n cheese. Dah rupe macam baked rice plak.hahaha. tapi die telan licin.

Cuma ada satu problem sekarang ni. Ini budak takmo minum susu. I takde tukar botol or puting pon. Susah btol nak suh minum susu. Sekarang ni die minum 1oz je bila i pegi keje. Tapi kalo direct feed,ok je. Sampai taknak lepas plak tu. Camne nak buat ek?? Risau plak. Kalau sebab taknak my milk dah,nape direct feeding die ok je. Alaaaa,camne nak sampai dua tahun camni nakk. Alaaaaa... :'(

Salam kenal pada new follower. Nanti i online kat lappy, i'll follow balik ya. Kat henpon ni,leceh nau. Hehehehehe

P/s: semalam buat kedua kalinya Hussein sebut light! Suruh sebut.lagi,die buat dunno je. aduhai anak,suke btol acah mak kamu ni.huhuhu


Big boss makan. Amboi kaki tuuuuuu

posted from Bloggeroid

Thursday, June 6, 2013

Good nite semua

Assalam,

Lama tak hapdet. Just nak cakap,goodnite,have a sweet dream!


Anakku tido conquer setengah katil. Nasib pakai blanket tu,kurang cket gerak. If tak,konpem2 kaki dia akan cecah muka mak dia ni. Almaklum la tdo lasak macam nak gusti. Hehehe


Ok,maknyer tak tahan. Nak peluk kuat-kuat ini budak. Nape la kamu comel sangat. Geram rasa mau cubit2 saja. Hikhikhik

Nite2 minnasan..

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers