my Friends

click2 laaaa

Wednesday, July 31, 2013

Penyangak jahanam!

Assalam semua,
Salam ramadhan. Ramadhan kali ni banyak ujian. Agaknye I alpa dengan nikmat yang Allah bagi kot..

Semalam,nak tutup gate umah masa nak g keje, i dengar ade motor datang. I pusing tengok, ada 2 budak melayu dok atas motor. I pandang diorang,diorang pandang i. Enjin kete i tgh on, henbeg and phone sume kt dlm kete.

1 of budak tu dtg dekat bukak pintu amek henbeg n phone. Masa die dekat ngan kete, baru i tersedar dari panik. Terus i kejar. Tapi x dapat and i terjatuh. Terseliuh cket kaki ni. Huhuhu

Ms tgh amek henbeg i,kwn die siap ckp suh amek kete skali. I dgr die nk amek kete, darah serbu ke kepala. Dari takut jadi marah. Tu yang i kejar. Nasib baik i takde pape and penyangak tu pon takde bawak pisau ke ape. Gone everything, cash agak banyak jugak sebab baru draw duit nak bayar boarding kucing. My handbag tu handbag hantaran tau. Sayang gila! Henpon tu i ralat sebab ada beribu gambar hussein and my cats. All the video masa dorang kecik..

So, semalam dengan kaki terhencut pegi setelkan police report, ic, bank cards and phone. Today g setel lesen plak sbb semalam system down kt jpj tuh. Sampai arini the event asyik replay je dalam pale otak i nih. Dalam ati, pikir nape bodoh sangat tak langgar je motor diorang tu ngan kete. Rasa helpless btol time tu. I jerit mintak tolong kuat2 pon,takde orang dengar. Jiran2 keluar lepas penyangak tu blah. Ye la, pagi kan..orang tido lagi, tingkap pon tutup lagi..

Sekarang tengok orang bawak motor, i jadi geram. Mana yang selisih, i tengok muke dorang, kot kot terserempak ngan penyangak tu..

Now, tengah rendam kaki dalam ais sebab makin membengkak. Ilang mood raya. Nasi baik aman paham. Die temankan i pegi setel sume benda. Tolong tuamkan kaki i lagi. Thank you yang!

posted from Bloggeroid

Penyangak jahanam!

Assalam semua,
Salam ramadhan. Ramadhan kali ni banyak ujian. Agaknye I alpa dengan nikmat yang Allah bagi kot..

Semalam,nak tutup gate umah masa nak g keje, i dengar ade motor datang. I pusing tengok, ada 2 budak melayu dok atas motor. I pandang diorang,diorang pandang i. Enjin kete i tgh on, henbeg and phone sume kt dlm kete.

1 of budak tu dtg dekat bukak pintu amek henbeg n phone. Masa die dekat ngan kete, baru i tersedar dari panik. Terus i kejar. Tapi x dapat and i terjatuh. Terseliuh cket kaki ni. Huhuhu

Ms tgh amek henbeg i,kwn die siap ckp suh amek kete skali. I dgr die nk amek kete, darah serbu ke kepala. Dari takut jadi marah. Tu yang i kejar. Nasib baik i takde pape and penyangak tu pon takde bawak pisau ke ape. Gone everything, cash agak banyak jugak sebab baru draw duit nak bayar boarding kucing. My handbag tu handbag hantaran tau. Sayang gila! Henpon tu i ralat sebab ada beribu gambar hussein and my cats. All the video masa dorang kecik..

So, semalam dengan kaki terhencut pegi setelkan police report, ic, bank cards and phone. Today g setel lesen plak sbb semalam system down kt jpj tuh. Sampai arini the event asyik replay je dalam pale otak i nih. Dalam ati, pikir nape bodoh sangat tak langgar je motor diorang tu ngan kete. Rasa helpless btol time tu. I jerit mintak tolong kuat2 pon,takde orang dengar. Jiran2 keluar lepas penyangak tu blah. Ye la, pagi kan..orang tido lagi, tingkap pon tutup lagi..

Sekarang tengok orang bawak motor, i jadi geram. Mana yang selisih, i tengok muke dorang, kot kot terserempak ngan penyangak tu..

Now, tengah rendam kaki dalam ais sebab makin membengkak. Ilang mood raya. Nasi baik aman paham. Die temankan i pegi setel sume benda. Tolong tuamkan kaki i lagi. Thank you yang!

posted from Bloggeroid

Thursday, July 25, 2013

16 Ramadhan,ini budak bangun sahur!

Assalam semua,

16 ramadhan.. first day Hussein bangun sahur. Hahahaha! Bangun sengih2. I bawak je turun makan. Kalo i baring lagi,mesti die baring jugak tu. Tapiiiii, dah pukul 5 kott. I jugak yg mkn sahur lambat nanti. Huhuhu

Dah siap sahur,bawak masuk bilik,layan die men jap 2-3minit,i sambung tido. I tutup lampu,pakaikan die blanket semula. Paham plak tu kene tido. Hahahaha


Nak jugak baca buku. Dalam gelap plak tu!! Rosak mata nanti nak oii. Offer nenen,die timbang tara nak ke tak. Ehh,mak die,mana bley tolak. Hiks..Sedar balik, ini budak sudah tido. Hahahaha! Berjaya! I datang keje tadi pon dia blom sedar lagi. Ngeeeee

Ok la,off to work. Sok i tak cuti,sadisss. Huhuhu

posted from Bloggeroid

Wednesday, July 17, 2013

6.30 pagi!

Assalam,
Salam ramadhan. Arini hussein bangun awal amat. Kul 6.30am! Huhuhu. Gara gara semalam dia tido pukul 9malam. Bangun sengih2, main toys. Memang takde harapan nak tido balik. I bagi susu pon tak jalan. Abes susu,sambung main. Alahai...maknye mandi pon blom time tu tau! Huhuhu


Tengah mabuk main pushtoy ni. Laju kemain! I yang macam nak tercabut jantung takut die cium lantai.huhuhu

I belum beli lagi baju raya Hussein. Tengah pikir nak bagi pakai jubah ke baju melayu. Taknak dah beli dua2. Jadi macam yang lepas, pakai jubah sekali dua je. Baju melayu,i buat baju tido.hahahaha. tapi kan,kalo beli dua2 pon ok jugak kan. Raya dua tempat kan. Hehehehe

Ok,happy working everyone.muahhh!

posted from Bloggeroid

Thursday, July 11, 2013

Bantal mucuk!

Assalam!

Selamat berpuasa!


My so called bantal mucuk. I suka gila bau die bangun tido. Hahahahahaha. Psiko tak? Psiko tak?

What to do,wangi woooo.hahahaha. Susah gila rasa nak pi keje sebab nak bau this bantal mucuk.hehehehe

posted from Bloggeroid

Monday, July 8, 2013

Hussein mengigau

Assalam,

Semalam hussein bangun nangis2 marah. Around 2am. Entah kenapa. He bangun terus duduk nangis2. I peluk pon tak nak still marah2. Abah die dukung pon,die tak nak. Last2 abah die hembus ape ntah kat telinga die,baru die diam. Baru nak i peluk..

Pastu sibuk tunjuk pintu bilik nak kuar. Biar btol nak oi, kul 2am ni. Takkan nak ajak bergurau senda time ni. Huhuhu. Abah die layankan la die round kejap,jalan g bilik Siti die then balik bilik. Basuh kaki muka sume,i bagi nenen. Jap je tido balik dah. Entah ape la yang die ngigau agaknye nangis sampai macam tu. Poor my baby boy..


posted from Bloggeroid

Tuesday, July 2, 2013

Medela ku sayang

Assalam,

Lama tak pakai medela ni. Dok usung avent je sejak dua menjak ni. sampai aman tanya mana pi medela ni. Ade je,mls nak usung sbb befat cket compare ngan manual punye kan.

Lagipon avent cepat, kejap je dah penuh. Tapi penatnyer,alahai takyah kate. Medela ni,i relax je. Siap bley tulis entry! Hahahaha. Oh,i missed u medela :p


Now,dah kurang gigih mengepam. Sebab anakku reject botol! Cakap susu je,terus die geleng kepala. Tapi kalo cik b,tak nak plak die lepas. Huhuhu. Sadis sungguh!

posted from Bloggeroid

Monday, July 1, 2013

Chicken pox jab

Assalam,

Sabtu lepas, Hussein pergi jab chicken pox. Next,time setahun setengah plak. Price for the jab RM150. This time sebab nurse yang pegang die,agaknye die stress kot. Kene cucuk kat bontot,die nanges cket. Terkejut kot. Terus bagi pandangan maut kat doc tu. Hahahahaha


Lepas jab,da sengih2 da tengok abah die.hehehehe. oh ya,berat terkini 8.25kg. Berat die memang susah naik. Slim je anakku ni. Takpe la nak,asal kamu sihat walafiat. Aminnnnn

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers