my Friends

click2 laaaa

Wednesday, October 30, 2013

Takziah untuk mak etty

Assalam,

Sampai opis awal plak. Bangun pagi ni,check fb. Pastu terbaca rumah etty kene pecah masuk! Allahuakbar! Syukur Alhamdulillah etty sefamili takde pape.

Pelik barang2 yang dorang amek. Stroller? Carseat? Selama ni I ingat pencuri cari gadget je sebab senang nak jual. Ni barang baby pon dorang sebat?

Kos hidup makin tinggi. Tak tau la pencuri2 ni tersepit ke,atau nak hidup dengan cara yang mudah. Tapi,kalo unit die panjang,sok2 bila dah tua,dah taubat,agak2nye camne die nak mintak maaf dengan orang2 yang rumahnye die pernah pecah masuk? Dosa dengan manusia,kene mintak maaf dengan tuan punya badan kan?

To etty,bertabah la. InsyaAllah,Allah alam bagi rezeki yang lebih pada you dengan cara yang kira tak pernah terpikir pun. Sabar banyak2 ya etty

posted from Bloggeroid

Tuesday, October 29, 2013

Pagi yang kurengg

Assalam,

Arini keluar awal tapi sangkut pula sebab de accident. Time2 hujan camni,memang banyak je accident. Apsal eh? Either pengguna jalan raya terlalu berhati hati atau memang drive sesuka ati.ish!

Pastu kan,kete yang eksiden tu boleh jalan. Cuma kete polos iring la sebab takleh laju kan. Ngokk betol meters pengiring tu. Bawak 40kmj,tapi dok lane tengah! Saje je bagi kete bersusun kat belakang. Tak senonoh botol! Geramnyer! Nasib baik sampai opis on time. Ingatkan kuar awal cket,nak p isi minyak. Tak sempat jugak nak pi isi. Meter kete tu takleh pakai sangat. Sukati dia je. Hurmmm..


Tengok gambo shirou,bagi tenang ati. Hehehe

posted from Bloggeroid

Monday, October 28, 2013

Pukul 7am

Assalam,
Semalam Hussein pegi besday party cousin die. Comel je deconye tapi I xde snap gambo plak sebab dok kejar so tecik ni. Pantang tinggal,de je la. Pulak tu yang datang,mostly dah besar cket dari die. Die nak join main,tapi orang asek terlanggar die. Mule la nak buat muke tak puas ati tu. Hahahaha

Yang I de gambo pon bile Hussein masuk bawah meja. Nape ntah. Suke btol! Sebab tengok barney banyak sangat ke? Imagination tinggi bebeno! :P


Dua tiga kali jugak la die masuk bawah meja ni. Pastu capai pinggan plak buat main. Adoi,pitam mak die nih! Pecah pinggan orang,jenuh nanti mak kene ganti tau! Huhuhu

Balik dari party,tido umah Siti die. Bising taknak tido. Punya la susah nak ajak tido. Padahal time tu gelak pon macam x gelak je. Abah die yang ketiduran dulu. Cis! Tido lambat,Mesti ar bangun lambat kan..


Rupenye takk! Pukul 7 dah celik mata sengih2. Arghhh! Tergoda I tau!terus snap gambo


Tengok ar,malu la konon orang amek gambo. Padahal dalam ati suke kan? Kan? Ngeeee


Sengih bukan main ye! Geget kang baru tau! Oh,rindu sudah ini budak. Haihhh

Tadi tengok kat group,ashraff sanding dengan sakinah. Remuk redam baca. Kesian dayana. Tak reti langsung jaga ati bini 1st tu. Tak suke! Tak suke!
posted from Bloggeroid

Friday, October 25, 2013

Jalan2 umah orang eh blog orang

Assalam,
Dah lama I tak blogwalking. Arini,tibe2 menyempatkan diri be. Best weyh! Sejak kt opis baru ni,memang time kat opis,khusyuk je ngadap keje. Tapi arini atas sebab2 tertentu,kurang khusyuk. Maka p la bw umah kengkawan. Padahal umah sendiri ni dah bersawang bagai. Ngeeeeee

Pastu kan kalo kat umah,nak bw Kat tepon,susah nau. Nak on lappy. Lappy zaman tok kadok tu,after on,setengah jam pastu baru boleh bukak browser. Punya la lama tunggu die update la,tgh running la. Pe yang tengah running,entahla. Then,adaptor plak buat Hal. Takmo charging. Kejap charge,kejap x. Sedey tau! Huhuhu. Ni yang nak nyanyi bila aku kaya,hari hari hari raya! Bley bli lappy baru. Haih,kene berangan dulu ni.

Satu sebab lagi jarang dah kt blog sebab dok gila balik main game kat fb tu. Pet saga la,candy crush la, farm heroes la,papa pear la. Pe lagi ntah,sampai tak ingat. Haihhh. Teringat zaman memuda dulu. Hihihi..


Ehhhhh,nak jugak tu tempek gambo Hussein. Boleh tak ini budak buat henbeg mak dia macam beanbag? I tau la bunyik henbeg ngan beanbag tu agak2 nak sama,tapi x sama kot. Sukati dia je. Hukhukhuk. Sampai ati ko nak. Ganti Kat mak henbeg baru! Tettttt! Taktik di situ :D

posted from Bloggeroid

Thursday, October 10, 2013

Setahun 5 bulan

Assalam,

Sunyi btol belog ku ini ek! Huhuhu. Tengah mengepam,update la cket. Pasal Hussein je pon.hehehe
Dah nak masuk setahun 5bulan dah budak ni. Kejap je rasa. Alaaa, nanti Mesti rindu nak gomol2 budak tecit ni.


Mentayang gigi! Hehehe


Posing nak nyanyi lagu Negaraku eh?


Ehhhhh,nak mam camera pulak?

Sekarang ni dah pandai buat2 muke. Muke marah,muke tak puas ati,sume ade. Tapi bab cakap baru reti abah,out,up, and ayyeee.Bukan air ye, tapi ayyeee. Gemalai jek bunyik. Hahaha

Pastu suke betol senyum sikit2. Bajet senyum ala model ke nak oi? Tido plak nak pakai stokin je,takmo dah pakai selimut. Kalo sedar ade selimut,boleh plak pegi kick2 selimut die sambil bunyi tak puas ati. Adoi!

Hurmmm,ok la. Nak share vid kat sini, tak sure gune bloggerroid ni leh ke tak. Nanti la try ek. Hehe. Tata!


Ops,shirou nak interframe jugekkk!
posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers