my Friends

click2 laaaa

Friday, July 4, 2014

6th Ramadhan- Sahur with lil boy!

Assalam,

Arini 6th Ramadhan, Hussein bangun sahur!! hussein tersedar, pastu dok peluk I. Taknak lepas2 plak tu. Siap suruh baring balik sebelah dia. Adeh.

Sudahnya I bawak die turun pegi dapur. Duduk kat seat, akak sedara bagi dia makan epal. pagi2 buta makan epal. Yang kelakarnya, suma orang cakap kat Hussein, after this, go back upstairs, tido okeh. See outside, gelalp lagi. Hussein pon, iye kan aje sambil sengih2. hehehhe. Rugi tak bawak phone tadi, if not boleh snap his pic. aishhh

Naik atas, bilik gelap lagi. Memang I suruh baring tido. Suprisingly, he baring and trying to sleep! baiknyaaaa anak aku nih! hahahaha! tapiii, tiba2 he bangun balik mintak air. okayy, mak bagi air ye. Memang his habit dah minum air malam2 sebelum tido. Tekak kering agaknya. Nasib lepas tu baring and tido balik. Alhamdulillah...

Thursday, July 3, 2014

Throwback- Langkawi Day 1

Assalam semua!!

Entry holiday yang terperam kat draft. Holiday dekat2 ja. tapi beli tketnye dah lama sebab nak harga murah punya pasal kan. hikhikhik. Here is the story, untuk Hussein baca bila dia dah besar nanti :D Entry yang penuh dengan gambar. ngeeee

Sabtu (19/4/2014)

Our Flight pukul 9am ishh. So, pukul 7.30 gerak from Kelana Jaya. Masa sampai airport, Hussein nanges sebab ingat Angah tinggal dia kat situ. Angah balik naik car kan, selama ni dia jalan naik car aje. Kelakar la Hussein nih!
Bekpes hash brown
 Hussein tak mandi pon pagi tu. I salinkan baju dia pon, dia tak sedar. Cuci muka ja. Nasib la nak. Awal sangat nak bagi kamu mandi. tapi kan, I kiss Hussein bau wangi ja. hahahaha!!
Asek la nak buat action melompat. Siap suruh orang pegang kiri kanan plak tu. First timer for Hussein!

Hussein nak meraba la tuuuuuu

Leka tengok stewardess dok bagi instructions pasal safety

Sibuk nak baca jugak buku tourism tu
 Masa nak takeoff, I suruh Hussein minum air, die taknak. Pastu marah2 suruh tutup window shade tu Nak takeoff, mana boleh tutup kan. nak bagi die leka, ajak la baca buku, borak2. I perasan masa takeoff, Hussein ada pegang telinga dia. Sakit agaknya.. Kesian anakku..
alaaa, Hussein yak tengok camera ponnnnnn. Khayal layan video kat my phone

Dah sampai!!!Panas oi!

Tunggu luggage
 Dah sampai airport, tengah tunggu luggage, I call orang kereta sewa. Dia kata, okay, orang dia dah ada kat sana. Keluar dari balai ketibaan, ramainya ulat kereta sewa kat situ. Siap dok main teka2 kata nak sewa kete ape. Viva ke, vios ke. I dah keliru, mana satu orang yg i tunggu. Keluar terus tunggu depan pintu.

Ada mamat ni datang tny ade kete sewa ke. i ckp yes. dia tny lagi sewa kete ape. dahle panas gila time tu, lagi panas bila stranger tanya bukan2. bengang, i jawab je, nape nk tau saya sewa kete ape. awak sape. pastu dia describe i dah bagitau kat tepon cakap pakai baju hitam, tudung purple. haaaa, btolla. hahaaha!!ok, sign2, dapat ketenye. Alhamdulillah, condition kete elok and dalam dia bersih la jugak.
Mr Hubby aka our tourist guide sepanjang kat sana.lappp u la honey!

Ada budak kelaparan!

here we are! hehehe

isi minyak dulu. banyak stesen buraq oil kat sini.

aik, dah tido dah. penat eh?

waiting for lunch
We makan kat kedai arab kat cenang. Sebab pergi hotel, takleh check in lagi, bilik not yet ready. ok ar, not bad food dia. sedap! and portion dia banyak ye. pas makan, tersandar terus :D
my happy boy!




hotel's lobby
Around 3pm ish kot kitorang back to hotel for check in. I xde plak amek gambo lobbynyer. Proses check in pon tak lama sangat, tak ramai orang pon. kitorang stay kt Bella Vista.Amek bilik for 4 people. Book tru agoda, murah la compare kalo book direct. Puas ati la biliknya. hotel, review kat enry lain ek.

Rehat with Siti
Petang tu pergi Dataran Lang. Hotel kitorang kat Pekan Kuah, so agak dekat la nak pegi Dataran Lang ni. Best oi, berangin je rasa. Memang dok kat pulau ni rasa macma holiday la. I wonder macam mana orang2 Langkawi sendiri keje camne. Santai2 gak ke? hurmmmm




Siap ada live band kat Dataran Lang ni. Hussein suka. Lama gak die lepak situ tengok. Siap ad minah Arab ni tolong dance ikut rentak lagu. Malamnya, dinner seafood. owh, nyummy!!! dinner tu sambung next entry la ek. Nak sambung buat keje. hehehhe



My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers