my Friends

click2 laaaa

Friday, October 17, 2014

Konon-konon juicing

Assalam,
Salam jumaat!
Ni cite semalam. Baru 2-3 buat juice. Everytime pon different recipe. Konon2 nk boost weight loss la. Tapi derhaka recipe,g letak pisang! Kalo tak,rasa kebuluran. Hahaha

Ada terbaca somewhere, juicing patutnye 40% fruit, 60% veggies. So,semalam ikut la rate tu. Letak epal hijau, salad, celery, carrot and halia cket. Hasilnya


Super tak sedap okeh! I buat satu tumbler tu, mampu minum half je. Punya la x yummy! Last2, sebab nak abeskan jugak,i add in soya. Hahahha,cheat lagi! Memang x berhasil la weight loss ni jawabnye. Tapi,akan diteruskan jugak kot sebab using this way, I makan veggies lebih cket. If not, memang ciput sangat or tak makan langsung! Hahaha

Till then,

posted from Bloggeroid

Wednesday, October 15, 2014

Mom baby expo 2014!

Assalam,

Ada baby sale coming soon! Located kat midvalley.

Masa Hussein dulu,i pegi sale kat Midvalley nih. Dua kali kalo tak silap. We bought stroller, car seat, diaper(a must!), bedding set for his cot. Yang lain,tak ingat dah. Hehehe.

Do check it out!
posted from Bloggeroid

Tuesday, October 14, 2014

Smokey kena bite!

Assalam,

Weekend aritu bawak smokey g vet. Sebabnya kening dia dua2 dah luka. Takutt!

Doc suspect kene gigit something. Sebabnya cuma die kening aje,tempat len takde. Kening plak botak cket kan,senang la nak gigit. Mujur tak serious. Alhamdulillah..

Sungguh tak sangka, kene gigit benda kecik je. Masa doc tunjuk bacteria dlm darah dia,agak ngeri gak la. Huhuhu. Pasni kene pasang jaring lagi halus kt tingkap tuh. Kelkatu n lebah kecik tu suka masuk pagi2.

Sudahnya,makan la ubat selama seminggu ye

Bersilat nak bagi makan. 1 session, 1 scratch. Huhuhu. Sayang punya pasal, turutkan aje la..hehehe

Till then,
P/s: gambar luka smokey xde. X amek plak. Nmpk cm kita luka biasa ja
posted from Bloggeroid

Monday, October 13, 2014

Random facts

Assalam,
Ini budak dh banyak akal


Dah banyak words boleh sebut. Dah pandai demand. Pantang nampak toy r us! Tapi bila keluar dari kedai,tak ingat dah nak beli toy. Main dalam tu je. Selalu memang beli simpan. Later baru bg. Macam suprise gitew. Hehehe


Tak abes2 ngan phone pink. Tinggi last month 82cm. Bulan ni,blom ukur.
Rasa mau balik peluk2 takmo lepas. Tapi bila dah jumpa,asek la dok gaduh. Hahahaa! Normal kah? Normal kot kan.

Dah pandai tido katil sendiri. Even katil tu sebelah je katil kitorang. Hehehe


Till then,bye!

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers