my Friends

click2 laaaa

Monday, September 14, 2015

Kren Runtuh di Mekah-Takziah..

Assalam,

Pagi ni tengah bersiap2 nak ke office, on tv tengok TV3. Diorang buat liputan pasal jerebu dan rakyat kita yang meninggal di Mekah akibat kejadian kren runtuh.

Telah dipastikan, 4 orang meninggal akibat kejadian tersebut. 

"Allahyarham Rusiah Suar, 56, dari Sungkai, Perak; Rohana Ismail, 54, (Kuala Krai, Kelantan), Munah Jusoh, 73, (Cherang Ruku, Kelantan) dan Siti Nurolshlizan Zolkifli, 37, (Tanah Merah, Kelantan) dikenal pasti oleh pasukan perubatan Tabung Haji (TH) yang diberi kebenaran me­lakukan pengecaman ke atas 108 mangsa oleh kerajaan Arab Saudi di Hospital Arab Saudi.'

Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0914&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm#ixzz3lfSjsWBn 

Takziah diucapkan kepada keluarga mangsa. Masa baru dapat tahu kejadian kren runtuh, I memang berharap sangat2 jemaah kita kalo ada pon yg terlibat, cuma cedera ringan. Ternyata I silap. Ada video yang tengah viral sekarang, tapi I tak sampai hati nak tengok. Semoga kejadian ini tidak memutuskan semangat seluruh bakal jemaah haji untuk meneruskan urusan rukun Islam yang kelima ini.

Semoga semua jemaah terutama dari Malaysia sentiasa dilindungi dari segala bencana dan diberi kesihatan yang baik untuk menjalani ibadah haji hingga selesai. Aminnnn

p/s: Cousin hubby jugak ada yang akan pergi menunaikan Haji tahun ni. Semoga selamat pergi dan selamat pulang ya D&D

Wednesday, September 9, 2015

Potty training?

Assalam

Haha!! Arini nak tak nak,kena jugak up entry. Kenapa? Sebab semalam adalah hari bersejarah!

Kisahnya begini, malam semalam Hussein cepat2 bukak seluar. Normal for him, bukak seluar bila nak poo2. Sebabnya poop dia sangat la 'wangi' sampai melekat bau kat seluar. Ewwww..i know! Hahaha! Jadi mak2 ni,suma benda kita check,sampai poop pon kita analyze 😂

Ok,Abah dia bawak pegi toilet. Lama duduk kt toilet,tapi takde hasil. I dah tido,bangun say hi kt Hussein kt toilet,then Zzzz(sorry Hussein!)..

Abahnye tunggu lagi..

Dan tunggu..

Masih takde hasil. Then keluar,sambung tengok Abah dia main game. Tiba2 cepat2 nak bukak seluar lagi. Cepat2 masuk toilet. Kali ni,menjadi! Yeshh!! Haha!! First time Hussein poop in the toilet. Maknanya he's ready for potty training. Maka,kene beli barang untuk potty training. Yang dapat I pikir adalah:
1. Seluar pendek banyak2
2. Alas tilam
3. Spender comel2
4. Mental yang kuat
5. Sabar dan sabar dan sabar


Latest picture. Snap sendiri dalam gelap guna my handphone
P/s: thanks Abah sebab tolong Hussein. Mak dah jumpa tilam, susah mau bangun balik. 😂😂

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers