my Friends

click2 laaaa

Wednesday, September 29, 2010

BuTiK dE zArA

salam semua. kali ni aku nak bagi sedikit review on butik yang aku suka kat northen area. nama butik ni De Zara Wedding. asalnya aku nak amek pakej pertunangan dengannya, tapi tiada jodoh lagi antara kami. mungkin utk majlis big day nanti, leh la amek kt.hehehe.ok, stop melalut. butik ni kat area pulau pinang, x sure plak the exact location die. kat cni aku tepek la a few gambar yg aku cilok from fotopages dorang..

pelamin ni, cuma vase sahaja yang guna fresh flowers, yg lain artificial. bagi aku, nampak sama jer dalam gambar. pandangan aku la.pandangan orang, aku tak pasti ya..

ohh.. sesungguhnya aku sangat sukakan pomander ball itew. ntah kenape, aku gilakan pomander ball tu, sangat comel kan? hehehe


yang ada satu high back chair tu utk majlis pertunangan. personally, aku lagi suka bersimpuh time tunang, baru nampak ayu gtew.hahahaha!!

contoh makeup by makeup artist deZara..


ni contoh baju kt butik deZara.ntah camner, mcm berkenan plak baju ni. pakai untuk raya aji, seksi sgt kot kan? hehehe


ni contoh hantaran yg pernah ditempah di dEzARA. aku macam agak suka bouquet mas kahwin itew.korang rasa camner yer? oh ya, ini pakej yang ditawarkan oleh butik nih..

Pakej De Zara 2010 : Majlis 2010 atau 2011

Pakej Full Dewan De Zara bermula dari Rm3000
Pelamin Dewan (termasuk alat renjis, kipas pengantin, alas tangan)
Baju Sanding 1 persalinan P&L
Aksesori Sanding P&L
Make Up 1X (di rumah customer, by Make Up Artist)
Hiasan Meja Makan
Red Carpet
Walkway Deco
Pintu Gerbang
Meja Kek
FOC : Bunga Tangan
FOC : Payung Pengantin

Pakej Full Rumah De Zara bermula dari Rm2850
Pelamin Rumah (termasuk alat renjis, kipas pengantin, alas tangan)
Baju Sanding 1 persalinan P&L
Aksesori P&L
Make Up 1X (di rumah/ tempat majlis)
Hiasan Bilik Tidur
Hiasan Meja Makan
Pintu Gerbang
Meja Kek
FOC : Bunga Tangan
FOC : Payung Pengantin

Pelamin Mini + Buaian Cukup Jambul
Bermula dari Rm600 (7x7kaki ke 8x7kaki)

Hiasan Stage + Hiasan Buaian Cukup Jambul
Bermula dari Rm350

Pakej ni hanya untuk majlis dalam kawasan pulau. Ada add-on transportation untuk kawasan lain.

kalo nak tau lebih lanjut p la tgk fotopages dorang sendiri ya.. deZara Wedding

Tuesday, September 28, 2010

preparation

salam..dah lama x jenguk blog. idea ada, tapi malasnyer nak bukak lappy dan bukak blog. last2 idea tu ilang camtu jer. x senonoh kan. 1 thing lagi, sbb internet connection kat bilik tersangat la hampeh. maka, celcom, pls do something about your wireless connection ek.huhuhu
em, lately, memang topik itu sahaja yang menarik hati. ni pon nak kuar g beli mag yg baru, tapi x kuar2 lagi.ish, x sabar nih. takut abes pon ada. gila kan? mana l a mag tu nak abes secepat ini. bln oktober pon blom msuk lagi kot.hehehe
aku tak tempah lagi baju ku. kain dok jadi kain jer lagi..tengah mencari2 tempat nak tempah. dah pergi tanya satu butik, tapi x berkenan dengan cara jahitan die. tambah2 die tak nak touch up balik beads yang bakal dicabut utk proses menjahit tu.x nak la aku camtu, dahle bayarannyer tak murah. maka proses mencari berlaku lagi.. tapi aku agak geram. ku tahan2 jer kegeraman tu.. sibuk memanjang, susah btol nak dibawa berbincang. sampai skang ni, barang hantaran pon blom decide lagi. kalo dah lambat2, memang aku ikut pale sendiri jer kang.ish!blogger-emoticon.blogspot.com

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers