my Friends

click2 laaaa

Wednesday, September 9, 2015

Potty training?

Assalam

Haha!! Arini nak tak nak,kena jugak up entry. Kenapa? Sebab semalam adalah hari bersejarah!

Kisahnya begini, malam semalam Hussein cepat2 bukak seluar. Normal for him, bukak seluar bila nak poo2. Sebabnya poop dia sangat la 'wangi' sampai melekat bau kat seluar. Ewwww..i know! Hahaha! Jadi mak2 ni,suma benda kita check,sampai poop pon kita analyze 😂

Ok,Abah dia bawak pegi toilet. Lama duduk kt toilet,tapi takde hasil. I dah tido,bangun say hi kt Hussein kt toilet,then Zzzz(sorry Hussein!)..

Abahnye tunggu lagi..

Dan tunggu..

Masih takde hasil. Then keluar,sambung tengok Abah dia main game. Tiba2 cepat2 nak bukak seluar lagi. Cepat2 masuk toilet. Kali ni,menjadi! Yeshh!! Haha!! First time Hussein poop in the toilet. Maknanya he's ready for potty training. Maka,kene beli barang untuk potty training. Yang dapat I pikir adalah:
1. Seluar pendek banyak2
2. Alas tilam
3. Spender comel2
4. Mental yang kuat
5. Sabar dan sabar dan sabar


Latest picture. Snap sendiri dalam gelap guna my handphone
P/s: thanks Abah sebab tolong Hussein. Mak dah jumpa tilam, susah mau bangun balik. 😂😂

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. my nephew byk 'seluar kecik' semua gambar kartun yg dia minat. seronok dia pakai!
    Aishah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aishah, tu la. rasa kena cari yang cnggitu jugak kot. Baru ada semangat kan. ehehhe

      Delete
  2. fuh..potty trainning mmg la penat dan mental..nak2 kalo baru2 nih..memang menahan je la..sy dl bole kata selang 5minit skali kot ty nak kencing ke nak membuang ke..kadang2 dah kencing baru ckp..n de ms beterabur la kat lantai kalo time nak membuang tu..xreti nak kontrol..now alhamdulillah mmg dah fully xpakai diapers..fuh..fuh..lega mak dah berjaya potty trainning siabg...gud luck mama...kipidap..dongibap

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh!!! tahniah mommy! tu la, rasa2 kencing la yg akan eksiden nih. hahaha

      Delete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers