my Friends

click2 laaaa

Friday, November 18, 2016

My best friend for today!

Assalam semua!

Tergerak nak buat entry hari ni sebab rasa tak berapa sedap badan. Nak buat kerja pun kurang fokus.

Dah 3 hari macam ni. Mula-mula sakit tekak je. So, titis 1 drop Thieves kat lelangit. Feeling dia lepas tu, fuh! Macam boleh p karaoke. Tanya kat group sifu-sifu, dorang cakap pakai 2-3 kali sehari. I pulak guna pagi je. By the time maghrib, tekak dah start sakit balik.

Bangun arini, dah ilang suara terus. Sekarang, dah rasa sengal2 badan. Adoyaiiii, dahla weekend ni banyak aktiviti nak buat. Oh badan, tolong la jangan jatuh  sakit. I terfikir, pengaruh Supermoon ke? Hurmmm....

Oh ya, tak perkenalkan pula Thieves tu apa kan. Dia essential oil. I rasa ada banyak brand, tapi yang I guna dari Young Living. Kira best friend I la arini. Macam mana rupa dia?


Macam ni ha.. Disebabkan I beli set, maka botol nya kecik-kecik aje. Kalo beli sebotol, rasanya size 15ml.

Disebabkan badan sudah start rasa sengal, kepala pun dah mula berdenyut, makanya I sapu je terus kat tapak kaki. Kurang sikit rasa sengal2 tu. I sapu macam tu je, tak dilute pon. Patutnya kena dilute, sebab Thieves ni campuran beberapa minyak. Kesan dia kalo tak dilute, akan ada rasa pedih sikit. Sesiapa yang ada kulit sensitif atau kalau nak letak kat budak, memang harus dilute.

Ada satu lagi minyak yang selalu dalam hand bag I. Tadaa!

Peppermint diluted

Peppermint ni bagus kalau selalu sakit kepala. Tak kisah la rasa macam nak pitam ke, stress ke. Sapu je kat belakang tengkuk atau kat dahi. Yang ni, I dah dilute dah. Memang sangat membantu bila tetiba I motion sickness.

Ini semua natural. Konon2 mahu ke arah natural la, kurangkan penggunaan bahan kimia. Selain essential oils, I makan vitamin Shaklee utk kesihatan. Ni dah lama ponteng Vitamin C plus banyak buat dosa kot ni. Kenapa? La, kan sakit tu penghapus dosa kecil. hehehe

Ada kawan-kawan kat sini guna produk natural? Share la sikit! Hehe

Doakan I cepat sembuh ya. Aminnnnn

Till then,

No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers