my Friends

click2 laaaa

Wednesday, December 2, 2015

Achievement 1,2,3!

Assalam and good morning!

Dah a few months Hussein join playgroup at Genius Baby On Board(GBOB) kat Puchong. Mula, saja try hantar nak bagi Hussein berkawan. Lagi pun,dekat sangat dengan rumah.

Takde la serious sangat playgroup dia. Ada sesi baca buku, learn ABC but phonic way, sensory play, and Art session. Alhamdulillah,menampakkan hasil. Semalam dah pandai kira 1-5. Sebelum ni, memang tau num 1-20, tapi tunggang terbalik and main hafal je. Means kalo tunjuk jumlah, he tak boleh nak bagitau berapa jumlah. Tapi semalam dengan jayanya dia boleh main2 jari tunjuk I 1-5. Ho yeah!

Hasil art session last weekend


Sesi baca buku. Mana nak cari children's islamik book in English eh?


Ni I curi from IG GBOB. Takleh tahan sebab cute sangat! Hahaha!!


Few weeks dulu. Suka la dapat main air


Mari mengira!

Memang suma aktiviti ni boleh buat sendiri kat rumah tapi mak dia ni tak berapa Istiqamah. Tak nak la anakku ketinggalan plak kan. Suma aktiviti kat sini,memang Hussein enjoy la except bubbles time. Entah kenapa,he taknak pop the bubbles. Penat kot. Cuma this playgroup kurang interactions dengan kawan2. Sebab activity dia,mak or bapak kena join skali. So,most of the time, child akan duduk dengan parents. But the good thing is they learn to listen to teacher. Takde la khayal dalam dunia sendiri je. Hehehe

Tahun depan Hussein will be 4years old. Kami masih berkira2 mau hantar Hussein ke kindergarten. Takut dia boring plak kena pegi school smpi 3thn before masuk skolah rendah. Potty train pon blom lagi. Tu slh mak dia sebab tak curi masa untuk ini. Huhuhu

Till then,

posted from Bloggeroid

3 comments:

  1. Bagus effort mommy hantar anak ke playgroup mcm ni, at least dia tau mana cikgu dan kawan, hussein sebaya dengan my son Qi...tahun depan dah 4 tahun...kejap je kan

    ReplyDelete
  2. Juju, tu la sekejap je dah 4 thn. Hussein ni, dok umah MIL je. tak berkawan sangat kan. Tu yang dedahkan sikit2 tu. hehe

    ReplyDelete
  3. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers