my Friends

click2 laaaa

Tuesday, February 15, 2011

mesir~

salam semua. memang minggu yang sangat sibuk kerana menguruskan student mesir yg balik ke malaysia. mereka transit di tempat aku. sampai x sempat nak buat pape entry ataupon suvey2 barang kawen. tapi, sempat jugak mencuri masa ke pameran pengantin SACC minggu lalu. tak banyak yang aku dapat info, cume future MIL dan he jer banyak survey catering. gambar2, akan ku uploadkan ke entry seterusnya ya..

aku sempat jugak tengok2 kad kahwen. owh, memang ati teruja dengan design kad-kadkahwin.com. tapi apakan daya, selera design kad itu suma untuk orang muda. kad yang kami berkenan tidak mendapat green light. maka, terpaksa dipendamkan sahaja. aim aku, nak book kad di pameran itu, tapi tidak tercapai. malas nak pikir atau argue kenapa aim itu tidak tercapai. disebabkan tak dapat kad tu, aku bercadang untuk design kad sendiri. bentuk kad tu, aku dah ade idea, cuma tengah pikir nak design yang macam mane untuk cover. kalao kos printing sendiri adalah lagi murah, maka plan ini akan proceed. if not, terpaksa la rethink semula.

bab baju pula, umum dah tahu rasanya, aku mahukan tema royal blue sebelah pihak aku. kebanyakan butik yang aku tengok, tiada baju persandingan warna itu. kemungkinan besar, aku kena tempah baru. cume risikonya tempah sewa dengan butik, aku takut hasil baju itu tak sama dengan apa yang aku impikan. kalau tak sama, lebih baik tak payah buat. aku pakai jer baju nikah untuk sanding trus. he said, kiter jupe designer dulu and tanya. if pricewise ok, kiter tempah for both sides. tapi aku x mengharap sebab tentu kosnya akan melambung. maka bersedia lah untuk melihat aku bersanding menggunakan nikah outfit ya..

bab doorgift plak, aku memang dah blur abes. doorgift yg aku imagine tu, tidak mencapai standard piawaian biasa di pihak sana. maka aku harus mencari doorgift yg punya X factor. tapi, aku sendiri tak pasti apa aku nak cari. dah malas pon ada sebenarnya..

bab pelamin, hiasan bilik tidur, make up, memang dah setel. aku bertuah sebab k.yan, vendor yg aku gunakan khidmatnya time tunang dulu, sangat memberi kerjasama yang mantap. ada juga benda positif rupanya..

kesimpulannya, walaupon aku merencana MAJLIS aku sendiri, banyak buah pikiran dan nasihat ala paksa yang terpaksa aku ikut. maka hasilnya pon tentulah dah lari dari jalan yang sebenar. benar, aku agak frust, tapi apa yang boleh dikatakan lagi. bukan la nak condem sesiapa, cuma luahan hati. aku dah semakin rasakan majlis aku ini sudah tidak punya sentuhan aku lagi. maka, apakah maknanya?hm…

5 comments:

  1. sabar la daer... i faham ur situation... *dah rasa* wink!! tapi nak tak nak kene jugek ikut, kalau tak mesti diorang ckp kita 'pandai2' even tu OUR BIG DAY! haishh... [mengeluh sket!]

    ReplyDelete
  2. tu la kan cik illa. tension jer kan. kiter ikut piawaian, cume adjust bagi fresh cket jer. main thing still ade. agaknyer kene tunggu edding anak, baru kite bley jadik wedding planner yg berjaya kowt? hahahaha...(mengeluh jugak..)

    ReplyDelete
  3. ha kan, klu ramai yg msk campor ni pyh sikit.. sy pnye door gift baik nikah, khatam Quran, bebudak, dewasa, VIP sy buat paperwork siap sample gambar & bajet.. Tinggal nak bentang depan kakak2 n mak je. huhu

    ReplyDelete
  4. kasut pink: kan?? my mum, ok lagi. bley tolerate ngan i. yg lain tuh. memang penuh kesabaran la. ade bnd yg i tak amek tau pon, bukn sume benda i nak design sndri. tapi benda yg i nak design sendiri tu la kene reject. huhu

    ReplyDelete
  5. biasalah tu. org lain yg lebih beria dari kita dan selalu nk kacau plan kita....semua akan rasa macam tu.

    u kena tahan jeee, dan kalau boleh bertegas dengan apa yg kita nak...

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers