my Friends

click2 laaaa

Monday, February 28, 2011

Saya Sayang Ma Saya!!

Assalam semua. i’m soooo happy!! tadi baru call my mum, biase la, talking about wedding preparations. she said, dah beli beaded cushion warna kuning terang!!! sayer sangat soookaaaa!! x sangka, ma still ingat selcetion color sayer. i love u mum! love u sooo much!! muah3x!!!

mungkinkah color cushion seperti ini?

atau seperti ini?

atau adakah ini? tomei lerrr

owh, sayer soooka!!! nak melompat jer rasa walau tak tengok lagi rupa bentuk cushion tu.hihihihi

Wednesday, February 23, 2011

no title~

assalam sahabat semua. dah lama aku takde disini. aku ada, cuma sempat blogwalking sahaja. tak sempat nak buat pape entry walaupon idea dan bahan tu dah ada. aku asih hutang gambar-gambar yang aku snap masa kat pameran pengantin shah alam tu. tapi, aku lihat dah ramai blogger yang wat review. my review, mmore or less akan same jer dengan dorang. nak review lelebih pon, aku takde la survey sangat pon. cume he jumpa la catering yang dah berkenan di ati. tu jer la achievement nyer. kire kejayaan jugak tu kan.

lately, aku banyak cari idea pasal nak design kad kawen sndiri. takde la gempak mana pon, just design kad tu pelik cket la. itu pon kalau lepas standard piawaian yang dibenarkan. almaklum la, terikat dengan apa yang ada di sekeliling. kalau tak terikat, dah jadi macam wau putus ekor kot? aku jugak sedang cari rubber stamp maker yang cantik design die dan aku memang dah jumpa dengan seseorang yang aku sangat berkenan dengan hasil kerjanya. nama we dia mangosteenskin. aku akan letak link die nanti yer sebab aku pown x ingat full link die. emang kerja die superb, tapi aku tak tau la kalau die nak buat rubber stamp untuk aku sebba aku takut die tak punya masa yang mencukupi. hasil kerja die ni memang agak famous jugak tau.

pastu aku banyak survey pasal centrepiece table. kalo aku punya rezki lebih, aku wat centrepiece table sendiri sebab pada mulanya glass kecik tu aku nak jadikan hadiah vip tapi tak memenuhi standard piawaian pulak. maka aku terpaksa la cari alternatif lain sebab aku macam suka sangat dengan glass kecik tu. tapi, tu kalau ada rezeki lebih la. maklum la, aku ni kan bakal pengantin yang bajetnya sangat ciput tapi berselera besar. memang tak sedar diri sungguh kan?

apa lagi yang aku buat ya sampai tak tertulis entry sebelum ni? oh ya, sibuk dengan election kampus yang baru jer selesai. tapi, nama jer la selesai, hakikatnya tak selesai abes pon. bak kata pepatah, rumah dah siap, pahat masih berbunyi. btol ker pepatah aku tu? dah ingat-ingat lupa dah. aku tak nak ulas lebih2 cuma aku tak setuju dengan tindakan merosakkan pintu kaca tu. jangan la salahkan orang kalau kamu solat lambat kerana terpaksa membuat demo sebab demo itu tidak tercatat pon dalam KPI kamu. kamu yang leka berdemo smapai kelewatan bersolat, tapi nak salahkan orang pula. malah menyusahkan mangsa-mangsa yang tak terlibat pon dengan agenda yang kamu rangka kan itu.

apa lagi ya? esok terlibat pula dengan karnival kesedaran kanser (3k). tak terlibat secara penuh, cuma sub sahaja. tapi macam dah sibuk sangat pula kan? kesian aku, sibuk giler2, gaji ciput jer. nak buat camner, aku kuli kecik jer. kene la terima hakikat.

bab hantaran pon buat aku pening. tak perlu hantaran ni semua pon takpe. mau kene sembur dengan ma aku kalau aku cakap tiada hantaran. aku impikan wedding yang kecik, dihadiri oleh orang yang rapat dengan aku, almost every aspect ada sentuhan aku. tapi skang, itu cuma tinggal angan2. even kaler kuning tu pon macam tak dapat jer sebab kombinasi color langsir pon dah jadi lain. o, sungguh pasrah hati ini..

LYENA VEE

Tuesday, February 15, 2011

mesir~

salam semua. memang minggu yang sangat sibuk kerana menguruskan student mesir yg balik ke malaysia. mereka transit di tempat aku. sampai x sempat nak buat pape entry ataupon suvey2 barang kawen. tapi, sempat jugak mencuri masa ke pameran pengantin SACC minggu lalu. tak banyak yang aku dapat info, cume future MIL dan he jer banyak survey catering. gambar2, akan ku uploadkan ke entry seterusnya ya..

aku sempat jugak tengok2 kad kahwen. owh, memang ati teruja dengan design kad-kadkahwin.com. tapi apakan daya, selera design kad itu suma untuk orang muda. kad yang kami berkenan tidak mendapat green light. maka, terpaksa dipendamkan sahaja. aim aku, nak book kad di pameran itu, tapi tidak tercapai. malas nak pikir atau argue kenapa aim itu tidak tercapai. disebabkan tak dapat kad tu, aku bercadang untuk design kad sendiri. bentuk kad tu, aku dah ade idea, cuma tengah pikir nak design yang macam mane untuk cover. kalao kos printing sendiri adalah lagi murah, maka plan ini akan proceed. if not, terpaksa la rethink semula.

bab baju pula, umum dah tahu rasanya, aku mahukan tema royal blue sebelah pihak aku. kebanyakan butik yang aku tengok, tiada baju persandingan warna itu. kemungkinan besar, aku kena tempah baru. cume risikonya tempah sewa dengan butik, aku takut hasil baju itu tak sama dengan apa yang aku impikan. kalau tak sama, lebih baik tak payah buat. aku pakai jer baju nikah untuk sanding trus. he said, kiter jupe designer dulu and tanya. if pricewise ok, kiter tempah for both sides. tapi aku x mengharap sebab tentu kosnya akan melambung. maka bersedia lah untuk melihat aku bersanding menggunakan nikah outfit ya..

bab doorgift plak, aku memang dah blur abes. doorgift yg aku imagine tu, tidak mencapai standard piawaian biasa di pihak sana. maka aku harus mencari doorgift yg punya X factor. tapi, aku sendiri tak pasti apa aku nak cari. dah malas pon ada sebenarnya..

bab pelamin, hiasan bilik tidur, make up, memang dah setel. aku bertuah sebab k.yan, vendor yg aku gunakan khidmatnya time tunang dulu, sangat memberi kerjasama yang mantap. ada juga benda positif rupanya..

kesimpulannya, walaupon aku merencana MAJLIS aku sendiri, banyak buah pikiran dan nasihat ala paksa yang terpaksa aku ikut. maka hasilnya pon tentulah dah lari dari jalan yang sebenar. benar, aku agak frust, tapi apa yang boleh dikatakan lagi. bukan la nak condem sesiapa, cuma luahan hati. aku dah semakin rasakan majlis aku ini sudah tidak punya sentuhan aku lagi. maka, apakah maknanya?hm…

Tuesday, February 8, 2011

pengalaman yang x best!!!

salam semua.. semalam kan, aku tengah berjalan kat lorong. berjalan sorang2 plak tu, dahle lorong tu macam gelap cket. agak cuak la dalam ati. pastu tibe2 terperasan ada orang kat belakang aku sebab dengar bunyi tapak kaki. aku percepatkan langkah, taknak berdekatan dengan orang yang aku tak kenal tu. orang tu pulak semakin dekat ngan aku. aku nampak muka die samar2 jer. bile die makin dekat, aku bukak langkah seribu la. pastu tibe2 teringat nak tgk cincin kat jari aku ni. ALAMAK!! ada batu yg ilang!! aku dah panik nih. memang berpeluh aku mencari mana. matila aku. dahla cincin ni bapak mahal gilerrr!! huhuhu. jantung dah laju giler sbb cuak. then, aku dengar bunyi lagu.. laaaaa, mimpi rupanya…. ngeri giler mimpi tuh!! bgn tadi, terus check cincin tu. fuhh! seb baek btol2 mimpi..huhuhuhu

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers