my Friends

click2 laaaa

Monday, January 9, 2012

cerita weekend 7 & 8 Jan

Assalam semua!

pagi ni, awal2 pagi dah terasa lapar. naseb baik memang ada spare chocolate dalam handbag. senang2 nak kunyah2. tahan la sementara nak cari makanan yang proper. masuk minggu kedua duduk rumah sendiri berempat ngan hubby. nanti bakal berlima. hehe. nape berempat? tu, my 2 furries friend tu. tengok gambar bawah ni. dah tak takut2 dah. relax jer die panjat. cari2, rupanya dah ado kat atas.huhuhu

tinggi btol die lompat. kitchen cabinet tu, cecah siling tuu. die lompat naik dari meja makan. shirou..shirou..tak terkata mami. hehe. stakat ni, ok la kat rumah baru. tapi kan, i tak pernah masak lagi. ngelat kan? hahaha!! i masak nasi jer. lauk, p beli ja. sabtu lepas family in law datang rumah. siap bawak lunch. home made, okeh. banyak giler! ntah kul bape law my MIL bangun masak suma tu. seb baek, i dah bli tong gas. sebab kebetulan masa i turun check surat, lori tong gas lalu. i pon pantas la membeli. hehehe. boleh la setakat nak panaskan lauk :p yang kelakar lagi, dorang siap bawak periuk kecik tu untuk panaskan lauk. kihkihkih. amcam datang piknik plak. then, anak buah i, yusuf turun bawah terjun dalam pool. geram jer tengok pool yang membiru tu. bila la nak terjun dalam tu ek? hm....

ahad plak, kitorang g One Utama. cari barang. tak abes2 cari barang kan? i pergi daiso, juling mata dalam tu. banyak nyer barang comel. dekat rm100 jugak abes. tibe2 rasa banyak plak berbelanja kat daiso tu. huhuhu. then, masuk jj. i cari baju sebab skang banyak baju dah tak muat. aduh, ramainyer orang. dah jalan lelama ni, tumit kaki sakit siot. alhamdulillah, takde sakit2 pinggang suma. i grab baju 4 helai ngan suar sehelai, masuk fitting room. nak beratur fitting room jer dah satu hal. tu yang i grab jer bebanyak. hehe. test punya test, okeh. saiz M. eh, zaman bujang dlu, saiz L, dh preggy, saiz M plak?? hm..lantak la.dah setel bayar, g tengok vacum cleaner plak. ada kucing kan, berhabuk jadinyer rumah sebab dorang dok lari sana sini. angkut ngan habuk2 plak tu. tengok rice cooker, ingat nak beli besar cket, senang masak nasi if ada orang datang. rice cooker yang ado skang kecik, ckup untuk kami berdua jer. eh, jap. ade ke yang nak datang? ada kowtttt...ngeeee. tapi tak amek pon rice cooker, malas nak bawak sebab banyak barang. yer la, dah angkut ngan dustbin, storage box, vacuum cleaner lagi. next time jer la. tu pon lupa bli hanger sebab hanger yang ado tak cukup. and i dun have blender lagi. adiah kawen aritu banyak barang kaca, xde alat elektrik. dah penat berjalan, jupe store baru kat ctu. candylicious nama dia. heaven giler masuk kedai tuuuuuu. takde gambar sebab HP i mati, abes bat.huhu. macam2 jenis coklat ado. comel2 jer suma. rasa nak grab suma jer. hikhikhik. ni i jumpa kat blog cikguluv, de gambar store nih. 
ada tak sesapa nak adiahkan i coklat macam kat atas ni? ngeeeee

nak tengok lagi banyak gambar, sila ke blog cikguluv ya :)

2 comments:

  1. almari kt rumah yg cecah siling tu pun jadi tempat tido dorang bertiga. kadang kadang tercari2 manalah dorang menyorok. sekali tu, tiga tiga kt atas.

    eh vee, nk dtg umah u lah...haha

    etty, mell, adik, boy

    ReplyDelete
  2. etty: sila2. haha! bawak skali mell, adik and boy tau. boleh berkenal-kenalan.ngeeeee. tapi, food order je la ye. sebab i baru nak blaja masak. nanti tak pasal2 food poisoning plak. hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers