my Friends

click2 laaaa

Saturday, January 7, 2012

checkup 23weeks!

Assalam semua! 

 Semalam, vee pergi rutin checkup. masa sebelum pergi tu, agak risau jugak la. sebab lately vee rasa vee makan banyak benda manis. minum pon nak air manis ja. melantak durian dengan agak banyak a day before checkup. tapi, bila sampai sana, memang sengih ja. sampai2 kat klinik, nurse mintak timbang berat. berat terkini, 66.1kg. naik sekilo dari last checkup. back to my berat before pregnant. yes, i am fat! lepas kawen, selera makan menjadi2. hehe

pastu, g toilet, untuk urine test. memang everytime checkup pon kene wat camni. bila giliran i dipanggil, masuk bilik doc, sengih2 jer. macam biase dr.idris tanya khabar sume. macam mana ngan sistem pencernaan. ada pape masalah ke. so far, alhamdulillah. kandungan i takde masalah pape. then doc suruh lie down kat katil tempat slalu wat ultrasound. die amek tekanan darah sume and it's normal. pastu die keluarkan satu alat. i rasa doppler kot nama dia. dia letak jer kat perut i, trus dengar bunyi jantung baby. doc kate heartbeat baby yang normal adalah dari 132 sampai 160. my baby's heartbeat is 141. kire normal la tu. alhamdulillah. this time takde scan. he said from now on, takyah scan slalu pon takpe since i takde problem pape. tapi if i nak die scan, he can do it la.hehe. doc jugak cakap, lepas ni berat i suppose to naik 0.5kg per week. i sengih jer. i makan banyak jugak, tapi berat takmo naik. nak wat camno..pastu i tengok list kat klinik tu. kalo nak buat 3d/4d scan, die akan bagi skali cd. charge die adalah rm300!! mahalnyer! huhuhuhu. tapi, i teringin nak wat scan tu. ada sesapa tau tempat lain yang lagi murah dari rm300?


2 comments:

  1. babe, im about to do 3d/4d scan. u can like fb page : 3d 4d scan malaysia tak silap... charges rm100. dia ada buat kat 3tempat - ampang, ss2 PJ, shah alam

    ReplyDelete
  2. ooo, ok2. i p carik fb page tu jap ek. murah la kalo rm100. kene check it out neyh! hehe. thanks babe!

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers