my Friends

click2 laaaa

Thursday, January 26, 2012

pengalaman seram..

Assalam semua

Ahad lepas, vee balik penang untuk menghadiri walimah ex pengapit lelaki di kulim. nama glamour die ziggy. ziggy ni pengapit lelaki for both sides. kitorang kenal dia sebab kitorang ni satu course kat upm dulu. memang besar la jasa die. hehe.

wedding die ari isnin, buat kat dewan mppk, kulim. kitorang gerak from my mom's house dalam kul 12tengahari camtu. sejak ada hiway baru BKE, memang dekat la nak p kulim neyh. dalam kul 12.30tenaghari, kitorang dah sampai. some of my friends, ada yang dah sampai.noa, aufa n zie. so, i duduk jap, and then p amek makanan. sambil tu, borak2 la ngan dorang. pengantin blom sampai lagi. tibe-tibe, ada akak kat meja depan kitorang jatuh gedebukk! kaki kerusi die patah! badan akak tu agak besar jugak la. kerusi yang dorang pakai, kerusi plastik ja. tapi, i tak amek port sangat. yer la, dok best berborak ngan member. dahla lama tak jumpa. reunion pon, kat wedding member2 jer la. hehe

after about 5 minutes, tiba-tiba i plak yang gedebukk! yess! i plak yang JATUH! aduh, sakitnya montot i nih! kaki kerusi i plak yang patah. i berat sangat kott. i jatuh terus terduduk ke bawah. tak sempat nak pegang pape. i tak bangun terus. i duduk jap. rasanya my hubby dah panik time tu. pastu rasa2 bahagian ari2 sakit. damnn! dah rasa sakit, i cuak giler! tapi i senyum jer. yer la, kang hubby lagi cuak kot kalo i nangis2. walaupun time tu rasanya dah bergenang mata ni, tapi tahankan aje. after a while, i bangun berdiri. dengan bantuan from noa n hubby. elok jer i duduk balik kat kerusi(kerusi len la), meja sebelah kitorang plak ada orang jatuh. pakcik tua yang sungguh slim! nampak sangat kerusi tu tak kukuh. wat naya orang sungguh katering neyh. pas pakcik tu jatuh, suma orang dalam dewan tu bangun. tak berani nak duduk.

then hubby bawak i kuar dewan, nak cari toilet. i nak check takut ada bleeding ke, any discharge pelik2 ke. tengah jalan slow2 cari toilet, ada sorang makcik datang tegur. die suh kitorang g check doctor trus. suh doc scan skali. die kate die nurse. and die bagi directions untuk ke spital kulim. me n hubby time tu memang dah blur dah, tak ingat pon instructions yang makcik tu bagi. last2, kitorang decide to balik butterworth. we went to KPJ specialist kat bandar perda. trus masuk kat emergency. tapi, gynae die takde. on call. kalo nak panggil gynae die, kene admit masuk ward. medical officer yang duty kat emergency room tu takleh nak scan. then die tanya, ada bleeding tak, any abnormal discharge ke. the lady doc amek my blood pressure. they said, it's normal but hubby said it's a little bit higher than BP i masa routine checkup. doc tanya, baby dah move ke blom. i said dah. memang baby dah moved, dalam dua kali masa otw ke spital tapi really slow la. she said, kalo baby dah moved, usually should be ok. doc said kalo nak admit, kene letak upfront payment 2k and charges tu maybe akan jadi lebih mahal sebab public holiday and tak tau dorang nak buat berapa banyak scan. pergh! mahal gila. kalo mahal camtu, might as well i cari spital pantai jer untuk admit. at least i can jumpa my own gynae. my SIL advise hubby anta i balik naik plane jer. she will wait at kl airport. tak jadi admit kat kpj. cekik darah siot! then we went to bagan specialist centre. dekat ngan umah my parents. masa tu , my parents otw balik dari mandi manda kat pulau sayak. any kedahan akan tau la kat mana pulau sayak kan. my parents pon dah gelabah sebab i called them, cakap i jatuh. sampai kat bagan specialist, hubby masuk, tanya boleh jumpa any gynae without admit tak, they said yes. alhamdulillah..


i nak turun kereta, dorang terus amek wheelchair and bawak i masuk emergency room. again, check my BP, amek ukuran berat i, sebab i tak pernha checkup situ kan. they said, they have to double charges sebab public holiday and kene panggil gynae on call. we said ok. anything la, janji can scan sebab risau tak tau apa jadi kat baby. then, dorang bawak i tunggu depan bilik gynae. dr. jason nama dia. i tunggu tak lama pon. dalam 15 min camtu, doc dah sampai. pastu terangkan doc what had happen. die pon suh i lie down, untuk scan. die siap buat scan 4D lagi nak tengok baby ok ker tak. alhamdulillah, baby normal. memang doc ni baik sangat. a few times die scan kat muka baby and said muka baby macam muka i. yer la, 4D kan. nampak baby bukak mata, tangan macam lambai2 kat i. agaknyer baby tau kot mummy tengah cuak. doc said, nothing to worry, suma ok. so, die takde la bagi i pape pil. cuba teka bape charges yang dorang kenakan? RM80! MURAH SIOT! tak sangka sungguh. dahla buat scan 4D. rasanya doc tak charge kitorang pape kot. ntah2 rm80 tu pon hospital charges jer. syukur sangat..

tapi, bila balik rumah, i la sengsara. jalan banyak cket, sakit kat ari2. duduk lama cket, sakit tulang punggung..so, semalam we went to my own gynae, doc idris. after explained kat dia apa yang dah jadi, dia pon scan i jugak. sebab dia kata, sometimes even takdak bleeding, plasenta boleh lekang dari rahim. n that is really dangerous for the baby. so, he scanned. turns out everything ok. plasenta still intact. cuma baby kecik cket. supposely berat baby dah 800g, tapi my baby baru 715g. yer la, i timbang pon, berat i cuma 67.1kg. rasanya naik dalam 600g jer dalam 3weeks. sikit sangat kan? hm..and he gave me ubat tahan sakit and MC sampai jumaat.

there..panjang gila plak entry arini. tapi seriously, i memang cuak yang tak terkata. dahle x familiar which spital yg ok. rasa macam lost gila. sebab my family biase g spital kerajaan jer. next month, nak g cherating, i nak survey dlu which spital yg i leh g if ade emergency. bukanla nak mintak jatuh lagi, cuma berjaga2 ja. tengah menaip ni pon, montot dah terasa sengal. dah duduk lama sangat kot. kalo boleh, i tak nak makan sangat painkiller yang doc bagi tu. tapi, if tak tahan, telan jugak la. huhuhu. okeh, that's it for now. nanti i cilok gambar ziggy kawen dari fb dia ya. tak sempat i nak snap gambar dia. but he did called us after masjlis dah abes, saying he's sorry. nak buat camna, bukan salah dia pon. benda dah nak jadi..

Wednesday, January 18, 2012

Cerita pagi

Assalam semua. Arini terlebih rajin,bawak bekal ke opis. Nasi goreng with sosej. Bekal yang sama jugak hubby bawak p opis. Dia kata ok. But for me,macam too oily and banyak sangat bawang.hehe



Jemput makan! :)

posted from Bloggeroid

Tuesday, January 17, 2012

Gedix lagiiii

Mami!!!!!!


Gedix tak i nih,mami? Mamiiiiiiii...mami niiii,tak nak layan plakk....

Majuk arrrr


Eh,jap pe kat tv tu mami?


Hehehe.smokey2x..takde ape la.bunyi burung je tuuu.dalam screen,mana leh tangkap..

posted from Bloggeroid

Monday, January 16, 2012

Pelupa sungguh!



Nak tau pe yg i lupa? Cuba tengok jari manis.bley tak lupa nak potong kuku yang itu??? Huhuhu

posted from Bloggeroid

Thursday, January 12, 2012

EMO

assalam semua


no more negative comments about my cats. dorang tak salah. dorang baik. kalo dorang nakal, aku la yang tak pandai jaga.aku yang salah

sila baca link kat bawah nii

http://forum.cili.ws/Thread-Kebenaran-Islam-Mengenai-Kucing-Sejak-1500-Tahun-Yang-Lalu

pic: google

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers