my Friends

click2 laaaa

Tuesday, January 22, 2013

8 bulan dah

assalam kawan2,

isnin minggu lepas Hussein pergi routine checkup. and ambil 2nd jab pneumococcal. ntah btol ke tak i eja tu tak sure la. alhamdulillah, hussein ok. tak demam after jab tu. usually after jab, temp die naik gak cket hampir2 mau demam. see muka happy tunggu turn nak jumpa doc..


tersengih happy! kene jab, nanges cket. i peluk dia, terus berhenti nangis. doctor pon tegur, aik nangis kejap je? hehehe. tapii, hussein bagi jelingan maut kat doctor tu.hahahaha!! kelakar sangat muka die time tu. kalo la i dapat snap pic die time tu.muke tunduk sikit, pastu tenung jeling-jeling kat doctor. padahal doctor tu baik gila kot alahai anakku. hikhikhik


tengok2! anakku berangan nak bawak kereta plak dah! ni hanya untuk pose sahaja ye. time tengah drive, memang hussein dalam carseat. ko nangis ke, melalak ke, memang dok je la dalam tu. tapi kadang2 i keluarkan jugak sebab dah time minum susu kan. takkan la nak biar die kebulur plak..

at the age of 8months skang ni, ada je suprise from hussein everyday. now die dah boleh merangkak dengan betul, dah boleh duduk sendiri, dan sibuk memanjat. dah memanjat tu, tangan sebelah nak meraba barang-barang suma. aduyaiii, risau je i tengok takut berdebuk jatuh

pastu malam2 skang tido berkepit dengan i sebab uzur cket. tak boleh nak angkat letak hussein dalam crib banyak2 kali. so, kalo nak susu mula la die panjat badan i, tampar-tampar muka suruh bangun. yes! tampar okeh, bukan tepuk. pastu picit picit tangan. dah sudah susu, bukan nak tido terus. mamai-mamai tu die merangkak. macam pagi tadi, dari elok2 baring tepi i, pas susu. die panjat2 badan i, pastu tengok2 dah dekat kaki i dah! aduyaiii pitam mak nak!

bab makan plak, amat la suka nasi with carrot. tapi i selang seli gak dengan oat and puree buah and sayur lain. nak ajar makan finger food roti tu, tapi takut tercekik plak. camne nak introduce ek finger food tu? susu plak, alhamdulillah masih full breastfeed lagi. cuma die prefer direct feed.so time i keje, memang sikit sangat die minum susu. sebab tu jugak la berat tak naik2, dok tang 7kg tu je la. tak kisah la nak, asalkan kamu sihat walafiat.
 
now dah ada 3 batang gigi.bawah dua, atas satu.. memang kalo time die tengah geram ngan i or nak ngusik i, memangs edap la die geget mak dia nih. he thinks its funny tau dengar i jerit awww.huhuhuhu. sadis sungguh. bila rasa agak2 nak kene geget, i picit je idung die cepat2 suh lepaskan.hikhikhik..
ok la, till enxt entry..tata

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. sgt comel yer gelagat anak-anak :)

    ReplyDelete
  2. arissa tak suka sangat carrot. huhuhuhu. pandai betul dia memilih. jelir-jelir lidah bila ada rasa carrot. huhuhuuhu. oat pulak obviously dia tak berminat langsung nak makan. huhuhu.

    ReplyDelete
  3. hensemnya Hussein ni...nak ngorat boleh?heheh...

    ReplyDelete
  4. mommy cha: kannn. sengih sorang2 bile teringat balik.

    yatie: ye ke? entah la my son suka amat carrot tu. taknak bagi banyak takut sembelit kan..oat plak mmg campur ngn buah. if not, takde maknenyer die nak makan. now tengah pikir camne nak introduce finger food.hurmmm

    cik seni: haipppp! skandal boleh la.nak? hahahahaha

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers