my Friends

click2 laaaa

Thursday, January 31, 2013

hussein's first time in pool





assalam,

weekend lepas ke jb melawat sedara sana. dengan mak mertua and SIL. kat sana sempat la hussein masuk pool. teruja sangat dia tau! 

tapi, no pic sangat sebabnya mak abah dia dua2 pon masuk pool. so, sape plak nak tolong amek gambo kan? ni yang hado pon i cilok from SIL's helper.

before nak masuk, hussein macam takut2. dah cecah dalam air, suka amat! automatik je die gerak2 kaki dia cam swim. hahaha!! muka die excited tapi macam sejuk. air sejuk even kitorang turun pool kul 11am. sebab pool tu kat tingkat 9, so agak windy la. and matahari pon macam malu-malu je nak menunjukkan diri.

sorry, ada love love plak. i tak pakai tudung time tu. ya, my bad. nak kutuk, kutuk la. masa ni hussein baru rendam kaki. nak bagi die biasa dengan suhu air tu. tengok muke die, cam ngantuk je. macma blur pon hado. baju swimsuit tu besar cket tapi takpe la, bley pakai lama. pakai swimsuit, still pakai diaper swim tu tau. if not kang, poo poo berenang sekali plak dalam pool tu.

banyak i peluk je kepala dia.kira dagu dia atas bahu i la. kaki je i biar lepas. biar die share haba from my body. pastu main gerak2 kejar abah dia. memang kaki tak dok diam langsung. terketik ketik. hikhikhik


haaa, ni dah naik dah. tak lama pon dalam 10-15 min je. sebab sejuk sangat. i plan nak beli neck float tu and bawak die turun pool depan umah. tapi, turun sekejap tu pon hussein sempat sunburn okeh. hussein ni, sensitif btol. now i kene cari sunblock yang baby boleh pakai. i dah jumpa aritu, mahal gila. dekat rm100 kot. huhuhuhu. camno nih?? pastu i rasa nak carikan bathrobe untuk dia. abeskan duit lagi.lalalala

pas naik hotel, terus mandikan bawah shower. air panas la. dah nak masuk 9bulan pon, memang hussein mandi air panas lagi. hohoho. boleh tak hussein tertidur bawah shower?? husband cakap die adjust2 kepala dia bagi sandar elok2, then diam. tengok2, pejam! i ingatkan pengsan. dengar2, siap ada bunyik lagik! penat sangat la tu. hahahaha!!

keluar shower, pakaikan baju, mengamuk sebab tersedar dari tidur. susukan, kejap je die dah tido balik. tengokla, i balut die kaw2. time ni aircond pon i bukak 25c je. lama jugak la die tido kepenatan.hehehe






6 comments:

  1. Hahaha.comel.siap tertidur tu. Msti letih n nyaman kene air panas :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vee,tu la kan! I siap check pulse bagai.sempat la cuak sekejap.hahahaha

      Delete
  2. Dear..share pasal diapers swim tu ley tak..? Beli kat mane..?aty cr tp ssh sgt nk jumpe...pernah mase mandi laut die poo poo..seb baik ar laut kan..huhu..ker u dah pernah cerite pasal ni tp aty yg ketinggalan...jap la carik blk..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. X la,i lupe nak mention.i pinjam anak buah punya sbb die xleh pakai dh.bli kt mothercare.rupe die mcm spentot.hihihi.tapi kt fabulousmom pn ada, rm24.90 kalo x silap.if nk pakai disposable diaper khas utk swim,huggies ada.tp mahal.harga dekat rm30 utk 10 ke 15pcs ntah..ni i pakai phone,x dapek nk letak pic.nnt i letak ek :)

      Delete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers