my Friends

click2 laaaa

Sunday, September 22, 2013

Bintat sana sini!

Assalam,
Semalam kitorang pegi makan kat secret recipe. First time biar Hussein duduk kat sofa dia. Selalu memang duduk kat high chair je.

Happy la dak tecik ni boleh jalan2 kt sofa. Siap dok baring2 lagi. Then perasan ada bintat kat pipi dia. Ingatkan nyamuk gigit sebab nampak nyamuk dok terbang2. So,letak la mozzie cream dia.

Balik umah, nak tukar baju and diaper, baru perasan kat peha die dah naik hives! Kat bahu pon sama. Pipi pon dah bertambah dah bintat dia. Patut la nampak dia dok tergaru-baru kat bahu tu.



Terus gi bilas badan dia,sabun suma. Then sapu cream isb dia. Pastu sapu scalp cream plak. Bangun pagi2 buta,check lagi tengok de ke tak. Kalo still spreading,memang nak bawak g hospital dah. Alhamdulillah, most of the hives gone. Tinggal kat pipi je sikit pagi ni. Ni dah tengahari,dah ilang dah. Fuh! Lega!

Time perasan ada hives tu,dalam ati dah maki diri sendiri dah sebab cuai. Kesian Hussein,mak dia lalai. Peringatan untuk diri sendiri. Nasib tak serius,syukur Alhamdulillah..

posted from Bloggeroid

4 comments:

  1. sian nya dia bintat...gatal.
    u ada try rooibos tea tak?

    ReplyDelete
  2. Dear hussain ezema jugak ke.xtau pulak i.kesiannya :(

    ReplyDelete
  3. Syima,rooibos tea tu nak cari mana ek? Nak simpan la utk emergency
    Yatie,Alhamdulillah..
    Rara,Aah..eczema jugak tpi mild je la. X tahan Dengan habuk and debu..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers