my Friends

click2 laaaa

Wednesday, September 25, 2013

Jam 6.30am

Assalam,

Pagi ni Hussein bangun pukul 6.30am! Awalnye dak tecik ni bangun..


Tak perasan lagi tu I amek gambar. Sibuk nak panjat naik katil balik


Ehhh,tak jadi plak ye. Ke tengah adjust position nak panjat?


Ade kilat! Hahahaha,I on flash Kat camera. Baru Hussein perasan yang die dah kantoi! Hahahaha


Dan dan tu la sengih tayang gigi,nak Kate wawa yusuf. Hikhikhik

Ni la hasilnya bila I stress. Tengok gambo dak tecik ni sambil sengih sorang2. Serious,keje agak banyak skang ni. So,memang penat siot. Dengan ramainye orang nak cari pasal. Rasa macam deal ngan budak tadika pon ade jugak. Tapi cuba juga balik on time sebab nak spend quality time ngan budak tecik. So, kene siapkan secepat yang boleh. Ok, nak sambung pam plak. Tata

posted from Bloggeroid

Sunday, September 22, 2013

Bintat sana sini!

Assalam,
Semalam kitorang pegi makan kat secret recipe. First time biar Hussein duduk kat sofa dia. Selalu memang duduk kat high chair je.

Happy la dak tecik ni boleh jalan2 kt sofa. Siap dok baring2 lagi. Then perasan ada bintat kat pipi dia. Ingatkan nyamuk gigit sebab nampak nyamuk dok terbang2. So,letak la mozzie cream dia.

Balik umah, nak tukar baju and diaper, baru perasan kat peha die dah naik hives! Kat bahu pon sama. Pipi pon dah bertambah dah bintat dia. Patut la nampak dia dok tergaru-baru kat bahu tu.



Terus gi bilas badan dia,sabun suma. Then sapu cream isb dia. Pastu sapu scalp cream plak. Bangun pagi2 buta,check lagi tengok de ke tak. Kalo still spreading,memang nak bawak g hospital dah. Alhamdulillah, most of the hives gone. Tinggal kat pipi je sikit pagi ni. Ni dah tengahari,dah ilang dah. Fuh! Lega!

Time perasan ada hives tu,dalam ati dah maki diri sendiri dah sebab cuai. Kesian Hussein,mak dia lalai. Peringatan untuk diri sendiri. Nasib tak serius,syukur Alhamdulillah..

posted from Bloggeroid

Friday, September 20, 2013

Sedeynyaaa!

Assalam,

Arini tak dapat tidak,kene jugak up entry. Sebab kes ni..
http://www.hmetro.com.my/articles/2013092002002120130920020021//Article

Sedih gila weyh! Bayangkan die pergi amek anak dia,ingat anak dia tido. Rupanya dah meninggal! Allahuakbar! Kalo I kat tempat parents tu,xtau nak react macam mana. Gila dah agaknya..

Pusat asuhan tu pon,baby dah muntah darah,boleh pulak tak inform parents. Susah ke nak sms? Kot la dah kedekut nak call kan,sms je la. Sangat tak boleh terima..dah amek jaga anak orang,jaga la bebetol. Dah diamanahkan tu. Bukannya orang tu suruh jaga free. Agak2 tak reti,jangan keje taska or nursery. Aniaya orang sampai macam tu rupa..

Pada parents tu,takziah diucapkan. Moga anda tabah..

Notakaki: berderau darah baca news ni. Bersyukur sangat Mak yang jaga Hussein..

posted from Bloggeroid

Wednesday, September 18, 2013

Setahun 4 bulan

Assalam,

Sepanjang susukan Hussein,semalam first time tak pump masa time keje. Bad mood gila jadinya. Denyut sakit,suma ada. Drive balik pon rasa nak langgar je org2 yg bawak kete macam bagus tu. Memang emo siot. Entah kenapa.

So,arini back to rutin. Pump jugak even Hussein tak minum. Just to keep me sane..

Hussein dah setahun 4 bulan! Cepat je budak tu besar. Dah ade gigi geraham l,Tapi satu je la. Gigi depan,memang dah penuh 8. Makan,toksah kata. Kalo perut kenyang,konpem good mood. Siap marah lagi if lambat suap.

Dah reti naik tangga sendiri. Turun sendiri. Tapi x bg sorang2 la. Gila ko? Hehehe. Tak suka agak sejuk. Kalo cebok or mandi guna agak sejuk,marah! Siap lari lagi. Aduyaii, bandar sungguh dak tecik ni. Jirus ayak telaga,baru dia tau. Hikhikhik..

Ok la,entah bila next entry. Mood sangat ke laut nak tulis. Ngeee


posted from Bloggeroid

Sunday, September 15, 2013

Monday, September 2, 2013

Hussein layan tetamu!

Bulan baru, azam baru. Ada target nak buat. Entah tercapai entah tidak. Takpe, berangan itu penting kannnn. Hehe

Not feeling well today. Tahan tahan, tak tertahan. Terpaksa telah panadol jugak. Taknak jangkitkan kat Hussein. Ingat2, dah lama jugak tak sakit. Takpa la, boleh cuci dosa kecik kan. Hehehe.


Akhirnya, ada jugak gambo baju raya tahun ni. Hussein rajin layan tetamu datang. Seronok ada teman nak ajak men kot.


Agaknye Kene bawak Hussein pi playdate kot.hehe


Kecik besar,tua muda, sume die layan :)
Selamat ari raya,maaf zahir batin.

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers