my Friends

click2 laaaa

Wednesday, November 30, 2011

18 weeks~

Assalam semua!

genap 18 minggu baby berumah dalam tummy vee. jumaat lepas, g checkup, Alhamdulillah semuanya ok. baby pon ok, tumbesarannya mengikut progress. vee ada cakap kat dr. Idris about the fibroid. but he said, its normal and tak mendatangkan apa2 harm. he just smile jer masa vee cakap tu. otai btol my doc. hehe Big Grin tapi i still nak g checkup kat klinik panel jugak, nak follow up about my fibroid. just to be safe la.

then, cakap kat doc, nak tengok gender boleh? first time datang scan, baby tak bergerak sangat. agaknyer sebab before that, i tido, maka baby pon ikut tido kot. hehe Winking sebab selalunya baby i memang aktif bergerak. tambah2 bila tengah scan. disebabkan baby tak bergerak sangat, pastu kakinya plak bersilang macam keadaan tengah bersila, maka tak dapat la nak tengok baby bi gegerl ke boboi. baby malu ya ngan abahnya? hehe. takpe,  next checkup, try intai lagi ya. hikhikhik Batting Eyelashes 

pastu, ari sabtu, gerak p jb. ada sedara hubby bertunang. since i pon rasa nak p jalan2, maka bergerak la kami kesana. taaaaapi…..

tak sempat pon nak jalan2 sangat. even my bestfriend pon i tak sempat jumpa. mana taknyer, 1st time pergi johor kan. sedara hubby plak ramai jugak kat johor tu. maka bergerak la kami dari sebuah rumah ke sebuah rumah sedara, buat tour plak..seb baek sempat jugak p pandan, cari dvd citer. sambar citer vampire diaries, merlin n pasta(korean drama). tu setengah tahun layan, baru abes sume citer2 tu kot Tongue

tu saje la citer wiken i. i rasa yang best sebab dapat tengok his aunt bertunang and dok hotel best jer la kot. other than that, biase2 jer la. am waiting bila dapat balik penang. i rasa nak balik lama cket. cuti jer la. memang start sok i cuti pon. xtau sampai bile cutinya. nak bawak balik smokey n shirou skali. em, perut pon tak besar lagi, boleh ni kalo nak drive balik. kan? Big Grin

6 comments:

  1. mesti tak sabr nk tu gender baby kan

    ReplyDelete
  2. baru baca blog..congratz 4 ur pregnancy.. :D

    ReplyDelete
  3. puan sue: tu la..x sabar sangat2. x bli pape clothes lagi, nak tunggu tau gender. hikhikhik

    sharz: hehe. thanks dear! :)

    ReplyDelete
  4. wah boleh drive lagi ye mommy? kita dah taleh dah..perot dah sama dengan stereng hehe..sendat dah....!

    ReplyDelete
  5. eh 18w dh blh tau gender ke? nk g scan gak la nnti :p

    ReplyDelete
  6. tasha: hehe. pewut i malu2 lagi. tak nampak sangat pon. ok lagi nak drive, cume kalo lama2, lenguh pinggang. hikhikhik :)

    nana: rasanya 17 weeks dah boleh nampak. sebab masa i gedix2 g scan 17weeks, nampak boboy. tapi masa checkup, disebabkan die kepit,doc tengok dri tepi macam gegerl. so, tak sure lagi. hehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers