my Friends

click2 laaaa

Saturday, April 13, 2013

Panick button turn on!

Assalam,

This morning,at 4 am Hussein muntah for the first time! Banyak okayyyy. I blur xtau nak buat apa. I tadah je sampai die abes.muntah sambil2 urut tengkuk die. Kesian sangat tengok dia.

Pas abes muntah,die tido. I dah panik. Budak ni tido ke pengsan nih??? Huhu. Kejut husband,die.xleh nak bangun sebab baru tido. Check temp Hussein pas die muntah, 39.3! Lagi la i panik! Ish,camne nih. Before that dah p hospital dah. Doc bagi ubat montot tapi bila sampai umah,Hussein poop plak. Husband x bangun2, i nak p panggil orang len,Hussein tinggal sorang. Lagi bahaya. Buatnya die bergolek jatuh katil,lagi naya. Ada fever patch,i tampal je kat dahi die. Pastu i letak towel basah kat belakang badan, kt leher and kepala. Jerlum la sampai satu jam. I check balik temp,dah turun 38.5. Pastu i bagi die susu and i pon tertido.huhuhu

Pagi ni kul 8.30am, bg makan ubat. Check suhu,38.3. He cranky taknak orang lain. Pas makan ubat,suhu dah turun 37, bg mkn biskut farley tu. Die makan cket je pastu muntah balik. First time Hussein tolak food. Selama ni,tak pernah tolak pon. So, i susukan je lagi. Now die dah tido.

Ya Allah,mohon Kau sembuhkan la hussein anakku. Nak sakit pon,biarla aku yang sakit. Budak kecik,taktau pape. Setiap saat i dok teringat kisah2 yang i baca pasal budak kene seizure sebab demam panas sangat. Ade yang sampai meninggal. Nauzubillah! Mintak jauh la dari anakku. Yet i pelik bila ada orang tu boleh selamba like it is so common budak demam. I really pelik and pissed off too. My Hussein jarang sakit. When he is sick,memang i panik. I pegi keje pon 2 jam je semalam. Should be i amek cuti je. Kesian Hussein. Mak mintak maaf ye.. cepatla baik.. :'(

posted from Bloggeroid

2 comments:

  1. Get well soon hussein. Kesiannya. Skrg ni musim org sakitla kan. Husband i pn baru elok demam. Panas giler badan dia. Risau i dgr org sakit sakit ni :-/

    ReplyDelete
  2. risaunya bila anak sakit kan?get well soon hussien

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers