my Friends

click2 laaaa

Wednesday, July 31, 2013

Penyangak jahanam!

Assalam semua,
Salam ramadhan. Ramadhan kali ni banyak ujian. Agaknye I alpa dengan nikmat yang Allah bagi kot..

Semalam,nak tutup gate umah masa nak g keje, i dengar ade motor datang. I pusing tengok, ada 2 budak melayu dok atas motor. I pandang diorang,diorang pandang i. Enjin kete i tgh on, henbeg and phone sume kt dlm kete.

1 of budak tu dtg dekat bukak pintu amek henbeg n phone. Masa die dekat ngan kete, baru i tersedar dari panik. Terus i kejar. Tapi x dapat and i terjatuh. Terseliuh cket kaki ni. Huhuhu

Ms tgh amek henbeg i,kwn die siap ckp suh amek kete skali. I dgr die nk amek kete, darah serbu ke kepala. Dari takut jadi marah. Tu yang i kejar. Nasib baik i takde pape and penyangak tu pon takde bawak pisau ke ape. Gone everything, cash agak banyak jugak sebab baru draw duit nak bayar boarding kucing. My handbag tu handbag hantaran tau. Sayang gila! Henpon tu i ralat sebab ada beribu gambar hussein and my cats. All the video masa dorang kecik..

So, semalam dengan kaki terhencut pegi setelkan police report, ic, bank cards and phone. Today g setel lesen plak sbb semalam system down kt jpj tuh. Sampai arini the event asyik replay je dalam pale otak i nih. Dalam ati, pikir nape bodoh sangat tak langgar je motor diorang tu ngan kete. Rasa helpless btol time tu. I jerit mintak tolong kuat2 pon,takde orang dengar. Jiran2 keluar lepas penyangak tu blah. Ye la, pagi kan..orang tido lagi, tingkap pon tutup lagi..

Sekarang tengok orang bawak motor, i jadi geram. Mana yang selisih, i tengok muke dorang, kot kot terserempak ngan penyangak tu..

Now, tengah rendam kaki dalam ais sebab makin membengkak. Ilang mood raya. Nasi baik aman paham. Die temankan i pegi setel sume benda. Tolong tuamkan kaki i lagi. Thank you yang!

posted from Bloggeroid

6 comments:

  1. ohmy!!nasib baik u xde pape.alhamdulillah.lps ni hati2 k.
    mujur aman ade temankn g setel sume..

    ReplyDelete
  2. Tahun lepas rumah I kena pecah few days before raya. NAk raya ni penyangak pun terdesak nak duit. Nasib tak teruk cedera u

    ReplyDelete
  3. Vee...nasib baik u xde ape2..huhu...
    Bnyk2 sabar ye..dugaan ramadhan ni..

    ReplyDelete
  4. ya allah...cuaknya i baca... buat i rasa seriau skrg. need to be careful la cmni.nsb baik dia xde senjata n xdiapa2kan. kuangajar nk amik kereta org!!! argh!!!

    ReplyDelete
  5. Ya Allah bila baca entry mommy veesakura rasa mcm diri umi Qi kt tempat u lah dear...mmg takut lah...kesian handbeg dan duit diorg kebas...moga Allah ganti semula rezeki mommy vee berlipat kali ganda...ya Allah kena jga2 mommy vee nk dekat raya makin ligat diorg nih jadi penyangak....arghhhhhhhh

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers