my Friends

click2 laaaa

Thursday, November 14, 2013

Hussein not well

Assalam,

Memang rumah sini dah di anaktirikan dah. busy memanjang. pastu lappy plak buat hal kna. bila la nak merasa tab surface nih..hurmmm, berangan je laaaa.

Anyway, Hussein sekarang tengah selsema. Takde ar meleleh sangat, more like tersumbat. Susah nak nafas. dok dengar die nafas through mulut je. huhuhuhu. sedey! Rasa macam mau cuti je jaga dia sampai sihat. Tapi, cuti pon tinggal suam2 kuku. Ditambah pulak kerja tengah bertimbun kalah bukit broga tuh, maka tak dapek la den cuti. Maafla if rasa i mcam hover, anak sakit sikit sibuk nak cuti. Ini budak jarang skait, so bila dia sakit memang lain macam cket la mak dia nih. huhuhuhu

Dah check with doctor, doctor said lungs clear. so, cume idung tersumbat la nih. cuma la sangat kan. Makan pon kurang, minum air pon kurang, susu pon kurang sebab susah nak nafas kann. I ada terbaca syima syaz pernah try garlic sock. Dalam tak sempat tu, sempat jugak I google ape benda garlic sock nih. pas baca, trus macam ooooooo. okeh, easy peasy. trus try buat. dah 2 malam buat.

I just crush je 4 clove of garlic, rendam dalam olive oil. tak payah banyak sangat oil tu, cukup utk garlic tenggelam. then tutup bekas tu. i biar je dalam a few hours camtu. then, oil tu sapu kat kaki Hussein and bagi dia pakai sock. I sapu bila Hussein dah tido. Kalau nak sapu before that, confirm tergolek kang budak ni sebab licin kan. Ok, first night je i sapu. 2nd night, abah die sapu sebab mak die dah tertido, tak boleh bukak mata. thank you abah! hehehe



Dalam tak sihat, sempat lagi buat muke kelakar depan camera. hikhikhik.
After buat garlic sock tu, malam2 i perasan la macam kurang cket nafas dia bunyi. makan pon banyak cket, minum pon banyak cket from the day before. sambil2 tu, i spray sterimar jugak kat hidung Hussein..



tayang gigi depan je ek? hahahaha!
cuma yg i konpius skang ni, berapa lama olive oil tu boleh simpan? kene simpan dalam fridge ke, kene simpan suhu bilik je? hurmm. takde plak orang mention sebelum ni. yg i buat, olive oil tu mmg dari first night tu la i simpan suhu bilik. betul ke macam tu cara dia ek? hurmmm



Tetiba ada gambo kasut plak nih, ape hal??? hahahah! cuci mata katenye. redakan ati yang tak tenteram. hensem tak kasut nih? aritu takde plak nampak kat shop dia. hurmmmm. hensemnye, cair weyh! hurmmmm..hurmmm... hehehehe

p/s: mohon la korang doakan Hussein cepat sembuh ya. Aminnnnnn
posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers