my Friends

click2 laaaa

Tuesday, November 26, 2013

Tersepit ke si Hussein ni?

Assalam semua!

Sihat? Harap2 sihat la hendaknya. Ada a few anak gojez yang tengah tak sihat kan? Didoakan semoga anak kalian cepat sembuh. Aminnnn

Last weekend,ari sabtu I pergi baby fair Kat midvalley tu. I sampai sana around 9.40am camtu. Pintu blom bukak lagi. First time sampai mid awal gila. Hehehe


Ramai kann? I pergi foodcourt dlu bekpes. Mahal siot! Nasi lemak die rm2.60! Kecik je pastu x rasa lemak pon. I buat sendiri lagi sedap kowt. Hehe,terpuji diri sendiri plak. Padahal baru masak nasi lemak sekali je. Ngeeee.

Dalam kul 10 lebih lebih sket,I masuk. I tak breathe pon nak amek goodies bag sbb panjang tol queue nyer. So,trus masuk tengok apa yang dicari. Mula nak amek mamipoko,tapi mcm x bape murah je sebab pek kecik. Rm50 for two pack. Satu pack ada 40pcs je. So,pegi drypers. Murah cket je dari harga sale biase. I amek 1 nb, 1 saiz s, 1 saiz m and 1 saiz l. Hahaha. Total is rm107. Kalo x silap.

Pastu melilau cari carseat. Carseat skang pinjam anak buah punye. Dah tibe masa nak kene pulangkan dah. Pergi tgk yg ni


Bile cakap2 dgn SA die,rasa x menarik kalbu pulak. Tak reti btol nak explain kat customer. I Tanya die boleh recline tak kalo forward facing. Dia jawab, kalo seat kete boleh recline,boleh la. Hah???? Bangang! Jawapan tu,I pon tau. I Tanya pasal carseat,bukan pasal kete. Terus blah.
Jumpa tempat len pulak, same brand tapi model lain. Lagi canggih! Boleh pusing 360! Fuyyo! Tapi SA die lagi hampeh. Cakap macam orang malas nak cakap. Tak membantu langsung. Last2 jumpa dengan booth kiddy. Dah dengar explaination,ok menarik ati. Memenuhi criteria. Harga je tak bape nak menarik. Huhuhu. Criteria yang dicari,boleh pakai lama, boleh recline bila fwd facing and of course la affordable.
Berjalan2 ke semua hall. Last2, patah balik to kiddy. Ambek warna merah. Tengokla masa Hussein test Kat umah,


Suke btol dia! Sukarela pergi duduk dalam carseat. Lain cket sebab die xde base. Ringan and senang nak alih. Bukan 5 point harness sbb even 5 point pon x guna. Hussein boleh slumber je lepaskan tangan dia. Boleh pakai sampai umur 7 years kalo x silap.


Setakat ni memang Hussein tak dapat lagi nak lepaskan diri. And dia lagi suma sebab macam ada table kecik depan dia. Hahahaha. Harga, dalam rm1k. Memang agak pricey, tapi dah berkenan dengan features dia. Hehe. Alhamdulillah,ada rezeki Hussein. Syukur!

Ok la,tu je Cerita pasal baby fair and carseat. Tata

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. Carseat baru Hussein ni boleh pakai smpi umur 12tahun. Dr carseat jd booster. Tu je nk tambah..hehe

    ReplyDelete
  2. Baik nyer hussein rela hati duk dlm tu yer.... :)

    ReplyDelete
  3. Marsha,Iya. Paling sesuai until Hussein skang ni sebab die xleh nak escape. Boleh gerak kiri kanan je Tapi takleh bangun berdiri..hehehe

    ReplyDelete
  4. Aty,kadang2 nanges jugak bila nak duduk tambah2 bila orang dok tengok. Nak try mintak dok luar la tu. Letak je jugak. Nanges tu ilang bila Dh ajak die main toy ke,nyanyi2 buat konsert ke. Hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers