my Friends

click2 laaaa

Thursday, October 28, 2010

his ring

salam semua. lawak tak title kat atas tu? sebab entry my ring pon blom kuar, dah kuar entry his ring dulu? hehe. x kesah la kan, blog aku, sukati aku la. aku tengah confuse nih. lelaki muslim memnag leh pakai suasa jer ke? sebab aku x suke suasa yg agak brownish. aku x jumpa lagi suasa yg kaler ala2 silver. semalam teman kawan aku yg bakal berkahwin nov nih. ktorg masuk goldheart. die de platinum n platim. platim ni platinum plus silver sterling. correct me if i'm wrong ya. tapi, memang mata aku agak berkenan la. nampak lawa jer. xtau la kalo pakai lama2, dia akan jadi yellowish ker x..design die pon ok. cume yg x best nyer, design die yg aku suke, dah out of stok. kene tunggu stok baru plus kalo nak resize amek masa berminggu sebab craftsman dorg kat singapore..huhuhu. xpe,nanti aku bwk die g tgk. kot2 die berkenan. kalo x, silver jer leh x? tapi silver kedai yg berjenama la, not cheapo kt stall yg rm20 tu. platim ni de jual pair tau, tapi aku rs utk laki, lawa la. kalo utk aku, sbb mata aku dah suke satu design kt poh kong tu, so mcm tertutup cket ati nk tgk yg lain.hahahaha. nape aku asek ckp psl ring jer? sbb out of everything yg bakal berlaku, yg ada ngn ktorg utk kenangan cuma lah gambar, baju yg ditempah dan jugak cincin. barang hantaran pon tak sume yg jenis kekal lama. so, bagi aku value cincin tu lebih la. n baju tunang yg dah ditempah. n baju nikah yg bakal ditempah. berangan mode! blogger-emoticon.blogspot.comhahahaha

Tuesday, October 26, 2010

foursquare

salam..korang tau tak apa itu foursquare? kalo xtau, sila google sendiri yer. aku malas nak bercerita dengan lebih lanjut. kalo malas, nape aku tetibe cakap apsal foursquare? slalu nampak status someone macam nih " ..... just checked-in @ Seri Angkasa Revolving Restaurant, KL Tower (Kuala Lumpur, Malaysia)" .itu cume contoh sahaja ye. foursquare ni akan bagitau kawan2 kat mana location si polan itu berada. nape aku x suke? sebab bile ade application macam ni, maka that someone tidak perlu bersusah payah nak info kat ko location die katne. tak berhubung dua tiga hari pon x pe, asalkan ko refer kt foursquare, ko da tau dorang kat mn. x ke geram tu? dengan masa komunikasi yang makin limited disebabkan kesibukan masing2, muncul plak app yg ntah ape2 nih. agak marah, okeh!huhuhuhu. nampak sangat aku angin x bertempat.
blogger-emoticon.blogspot.com

malas n nantok~

salam. de 2 entry aku utang.. satu psl benda yang buat aku happy,blogger-emoticon.blogspot.com satu lagi yang buat aku nangis giler2..dah lama kowt x nangis.aritu masa sakit ati pon, mata bergenang kejap2 jer. slalu tu, memang kow2 ar banjir dalam bilik tu. tapi benda yang satu ni really makes me sad. sumpah!blogger-emoticon.blogspot.com after all the hardwork, pon x dapat nak lawan ketentuan Allah..huhuhu. nanti senang2 la aku cter. skang tgh nantok,blogger-emoticon.blogspot.com x mampu nak berfeeling sangat..

Friday, October 22, 2010

sakit ati~~

salam. mood aku, perasaan aku, jiwa aku arini x berapa btol cket. memang jiwa kacau. kalo x, xkan la semalam aku boleh x perasan bum yg sgt tinggi kat kolej tu? slumber je aku lalu x brek, memang melompat la kete aku. dengan aku2 skali melompat. seb baek xde pape. tapi x de pape itu semalam. arini, tibe2 kete xleh start. time nak g keje plak tu. hm, seb baek dak opis si ojan ade. dengan pantas aku kol die. try jumpstart, tapi slh method. berasap jap. then blik opis, bwk kati. try jumpstart again, still x bley. sah, batt kete aku kong. yeah, pandai btol kamu pilih masa nak rosak kan? wahai hati, bersabar ye. ni dah bli batt, tapi x sempat nk pasang lagi sebab ujan lebat. dahle screwdriver pon xde, seb abek kete ojan ade. al maklum la, kete baru, kalo xde, itu menipu namanyer kan.hehe. dah kete jadi camtu, abes sume orang la aku marah. aku tepon abah, x dapat. tepon ma, ngadu2.huhuhu. rupenyer abah dalam meting. sorry abah, anakmu ini memang manja cket.huhuhuhu. him, aku x tepon lgsg. aku msg jer. tp, die yg tepon aku. tp pg tu jer la. pastu senyap sunyi sepi. hp yg canggih manggih tu abes batt jugak kowt. urgh! xnk pk sbb makin pk, mkin naik level darah aku nih. off!blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, October 20, 2010

attire..

salam. idea post ni dah de semalam, tapi tersangat la malas nak bukak lappy, pastu nak melayan connection bband celcom yg sgt lembab di kawasan kediamanku. this happens bile he called last night. he kene keje kat site semalam, kat one of the mall yg x popular sgt kt cni la. pastu kan, rupa-rupanya kat ctu de bridal shop. skang ni memang agak alert ngn bridal2 shop ni ya.hehehe. he said that gowns kat ctu agak lawa la tapi x seswai for people who wears hijab. i dunno how those gowns cantik giler ke x kan tapi aku memang da aim one dress at bridal yg aku g nih. kaler merah itam. lawa weyh! hehehe yg macam kat bawah ni pon lawa blogger-emoticon.blogspot.com


x ingat da link die. ha, de kat gmbr tu..DinaHalim..lawa2 gak la baju die.hehehe

p/s: feels funny plus happy when he also starts tu usha2 bridal shop.hehehehe blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, October 18, 2010

jewellery shop

salam.. dah datang balik penyakit jadi silent reader blog orang. maka disebabkan itu, blog sendiri terabai.lately, biler kuar kaki rajin melangkah masuk ke kedai-kedai yang aku malas plus takut nak masuk nih. cuci mata sambil cari design yg berkenan di hati.hehe. ok, first kedai yg dilawati, My Diamond kt jj balakong. SA die memang helpful aarr. memang tertarik hati dengan collection le lumiere. tapi at that time, xde diskaun la..alaa..
then g kt habib alamanda, tgk loose diamond, tapi kurang berkenan plak dengan design cincin dorang. ntahle, walau habib tu satu brand yg besar untuk local kan, tapi mata kurang berkenan la design die. SA die pon ok, ramah gak la. siap ckp bley bagi 40% diskaun and cincin leh siap dlm ms 2-3 days sahaja. cepat kan? pastu cucic2 mata algi ke tomei alamanda jugak. dapat SA tua yg super berlagak,okeh! memang x layak die jadi SA. padan muke ko. x pasal2 potential client ko lari tau!
latest, semlm kaki melangkah ke wah chan midvalley. tersangkut kt ctu sebenarnya sbb dorg suh isi form utk lucky draw yg akan dicabut pada pukul 4pm. masa tu jam kul 3.40pm..dah isi borang, mata melilau la dalam kedai. tengok collection die, cantik2 jugak. daripada intai2, trus duduk dan tengok ye.hehe. tambah2 lagi, dorang ada 60% diskaun plus 20% diskaun. kire sendri la bape byk diskaun die bag. katenyer diskaun tu sampai end of oktober sempena 10.10.10. ala, tarikh yang cantik tu la. tgh dok belek2 cincin, tibe2 the other SA dtg, bg aku plastic bag Wah Chan. rupenyer sbb xde orang, automatik adiah lucky draw tu dapat kt aku yg masih berada dalam kedai. feels sooo lucky! hehehe. kat dalam tu de voucher rm10 and pearl earrings. mmg dorang ada lucky draw every sat n sunday at 2pm and 4pm. nanti korang g la lawat2 ya..hehe
berbalik pada cerita cincin tadi, collection kt Wah Chan tu boleh thn.lawa okeh. SA die pon paling epramah antara sume yg aku pernah jumpa. cume aku x phm bler die ckp diamond tu cert in house.pe bezanya dgn GIA?sbb slalu aku dok jupe yg GIA and yg biase2, xde cert jer..konpius jap. hm..pastu bler nk bli tu,kne pk jugak pandangan orang lain selain aku ngn him. kang x di approved plak kang cincin tu. huhuhu

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers