my Friends

click2 laaaa

Wednesday, January 19, 2011

DIY~

salam sayang semua!! kenapakah tiba2 tajuk saya DIY? padahal sebelum ni, tak pernah DIY pape pon. alkisahnyer kan, saya bermimpi berangan semalam. tibe2 sangat teringin nak buat hand bouquet dan pomander ball sendiri. saya imagine nak gantung pomander ball tu kat porch n ruang tamu. comelnyer kan kalo dapat yang camnih?
boleh ker sayer nak buat sendiri nih? boleh kot. rasanya ada banyak tutorial kat google nih. tapi, pomander ni saya nk guna bunga artificial jer. bley buat awal. hihihi. owh, saya jatuh hati.
kalau gantung kat kerusi meja beradap pon okey kan? tengok la nanti tahap mana kegigihan saya nak buat nih. hihihi. nervous plak rasa. harapa2 tak mahal sangat la nk DIY..
ni antara contoh blogger yang dah DIY pomander ball nih. nampak macam senang. cuma gigih mencari bunga warna baby blue dan yellow terang. kalo spray ngan paint, aci tak? hahaha!! ni link yang saya jumpa.. brideinmaking..iryanialias..holiday craft..shu story.. masa nikah or sanding pon saya nk teringin nak bawak pomander ball jugak. erm, hand bouquet camner plak? takpe, kiter tgk hasilnya dulu. buat pon belum kan? wish me luck ea! hihihi

2 comments:

  1. Sblm DIY pomanderball try survey yg da siap dulu sbb kos utk DIY pon agak tinggi sbnrnyer.. I pernah tgk dekat KK home deco around rRM10-12 yang besar. I beli yg kecil RM5.90. Sbb kalau kira2 nak DIY bunga saje da berapa ringgit,blm msk kos2 lain. Try la survey dulu eh...

    ReplyDelete
  2. ye ker? bagus jugak tuh! hihihi. ok, will survey first. kalo ada kaler yg i nak, lagi bagus kan? hihihi. kalo x, terpaksa la DIY kot. kang lari tema plak..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers