my Friends

click2 laaaa

Monday, January 31, 2011

suukerrr

macam suker. bole tak kalau sayer nak beli? tapi dah banyak shopping bulan nih..huhuhuhu

lihat link ini kalau nak tahu dengan lebih lanjut ya..

Thursday, January 27, 2011

biler rakan sayer dan sayer dan He berborak. hihihi~

this will be a short entry jer. sila klik pic utk tumbesaran yer. hihihi..

blog1blog2begitulah kisahnya biler kawan baik sayer dan mr fiancee berborak di alam maya. padahal tak pernah jumpa pown, dengar nama jer. sooo sweet!! sayer suukerrr!! hihihihi 

Monday, January 24, 2011

design pelamin

salam sayang semua. arini sayer cuci mater lagi jalan2 tengok pelamin yang indah2. biase la, kalau yang indah2, selalunya harganya pon indah kan? tapi takpe, cuci mata jer. saya nak pelamin saya nanti di sudut penjuru. contohnya macam ini..

sudut2

pelamin yang diatas ni memang simple jer sebab dibuat di dalam kawasan masjid, kalau tak silap sayer. pihak masjid tak bagi letak pentas bagai, so buat simple2 jer. tapi, main point nyer, die buat di penjuru. rumah sayer tak besar so sayer rasa ini akan menyelesaikan masalah ruang sempit sebab parents sayer insist takmo pelamin kat luar umah..

sudut1

pelamin kat atas ni sayer suker sangat!! sayer rasa pemilik blog ni snap dari pameran pengantin nih. gojez kan? simple but sweet. saya nk design ala2 macam ni, boleh x? with price yang tak kebabom la sebab sayer kan b2b yang bajetnyer ciput. hihihi

 lawanyer pelamin kat atas ni!!! design die meletopss tau! tapi, tinggal angan2 jer la kowt.hukhukhuk..

Thursday, January 20, 2011

takut…

salam semua.. kenapa tiba2 saya takut? sebab saya rasa panik. honestly speaking, kitorang belum buat apa2 lagi persediaan kawen ni. saya rasa kami kene bergerak cepat dan pantas. cuma yang agak melecehkan, bila saya emel butik mintak quot, mereka akn suruh ke butik. kalau saya di hometown, tak payah suruh la. konpem2 saya akan serbu butik2 kat sana. apa yang saya mintak cuma gambaran bajet. itula gunanya teknologi. saya pon tahu, kalau pelamin yang diminta tu grand, maka tinggi la bajetnya. itu tak perlu nak cakap pon saya dah tau. tiba2 saya rasa saya suka dengan butik yang saya hire masa engagement dulu. sebabnya, sangat mudah berurusan dengan mereka. saya cuma pergi ke butik, sekali sahaja, untuk byr deposit. pada masa yg sama, sy jugak pilih pelamin yg sy nk. part yang paling best adalah, saya dapat tukar pelamin yang saya pilih pada asalnya kepada sesuatu yg lain. akak butik tu sendiri yang suggest dan saya sangat puas ati. kami cuma berhubungan melalui fesbuk jer. cuma makeup jer yang saya kurang gemar. bukan tak cantik cuma saya rasa foundation tu agak cerah untuk kulit saya. tapi saya memang sangat berpuas ati dengan mereka. mungkinkah saya akan hire orang yg sama? possibility tu memang ada memandangkan kami sudah ada chemistry.

bab kad pulak, saya tengah survey kalau design kad yang kitorang nak tu boleh dibuat dengan harga yang murah. maklum la, kitorang ni b2b on budget, so mana yg bole save, memang alhamdulillah la.. cuma timbul plak isu lain. hmm.. saya hargai bantuan yang nak diberikan, tapi kalau sampai benda tu merumitkan keadaan, saya rasa tak salah kalau kami decline bantuan itu kan? bukan nak menyombong, tapi sume b2b tentu ada banyak benda nak difikirkan. usahlah serabutkan kepala kitorang lagi..owh, saya takut.. saya takut, panik, suma ada. takut kalau semuanya kelam kabut. takut terlukakan ati orang sekeliling bila kesabran dah menipis. huhu… :(

sumber pictures=google

Wednesday, January 19, 2011

DIY~

salam sayang semua!! kenapakah tiba2 tajuk saya DIY? padahal sebelum ni, tak pernah DIY pape pon. alkisahnyer kan, saya bermimpi berangan semalam. tibe2 sangat teringin nak buat hand bouquet dan pomander ball sendiri. saya imagine nak gantung pomander ball tu kat porch n ruang tamu. comelnyer kan kalo dapat yang camnih?
boleh ker sayer nak buat sendiri nih? boleh kot. rasanya ada banyak tutorial kat google nih. tapi, pomander ni saya nk guna bunga artificial jer. bley buat awal. hihihi. owh, saya jatuh hati.
kalau gantung kat kerusi meja beradap pon okey kan? tengok la nanti tahap mana kegigihan saya nak buat nih. hihihi. nervous plak rasa. harapa2 tak mahal sangat la nk DIY..
ni antara contoh blogger yang dah DIY pomander ball nih. nampak macam senang. cuma gigih mencari bunga warna baby blue dan yellow terang. kalo spray ngan paint, aci tak? hahaha!! ni link yang saya jumpa.. brideinmaking..iryanialias..holiday craft..shu story.. masa nikah or sanding pon saya nk teringin nak bawak pomander ball jugak. erm, hand bouquet camner plak? takpe, kiter tgk hasilnya dulu. buat pon belum kan? wish me luck ea! hihihi

Wednesday, January 12, 2011

Pengapit~

salam sayang semua. semalam called my mum. biase la, dah tinggal jauh, maka berdiskusi melalui telefon jer la.  nak ber facebook, my mum tak reti. so, she asked about my pengapit. hm, i was thinking about it too. sape nak jadi pengapit i nih? and nak tanya korang, bersesuaian tak kalau pengapit perempuan lebih dari sorang? camner nih? konpius la den…

 

gambar ini cuma hiasan semata2.. tapi kan, kalo de ramai pengapit, boleh ambil gambar cenggini..

tolong sayer… sayer konpius lagik nih..

sumber gambar2 ini adalah dari encik google yer..

Tuesday, January 11, 2011

chiang mai mali oooo

salam sayang semua!! dah lama tertunggak nak bagitau pasal chiang mai. tengok gambar dalam camera, baru teringat, owh ada yang ku utang dengan diriku sendiri. hikhikhik.. baru2 ni one of my boss p chiang mai untuk AUG tu.. lama gak ar.. dalam 2 mgu. biler ek? jap nak ingat tarikh die.. rasanya 2 minggu before krismas. hehehe. then, die bawak balik ini…

iena 009

agak2nyer apa ada dalam bekas ni ek? tadaaaa!!

……

..

..

iena 011  iena 010

penat ek kene skrol sampai bawah. adeh, orang yang menaip ni pon penat asek nak kene tekan enter. hikhikhik.. ok la, back to work. tata!!

 

Friday, January 7, 2011

album tunang part 1

salam semua.. aku dah dapat album pertunangan aku. dibuat dalam bentuk majalah, saiz setengah A4. disertakan bersama satu dvd dan photo frame besar saiz die aku x igt.. 8r kowt.. ok, apa yang aku nak review dulu yer? sebagai hint yang pertama, aku telah membeli nasi lemak dan hotdog untuk dinner malam ni disebabkan aku rasa nak makan banyak. selalunya aku makan banyak sebab …1st of all, photo frame. ok la, photo frame tu just nice, takde benda nak komen. gambar yang di print 8r tu, not my fave pic tapi not bad la.

yang kedua, album aku aka magazine pertunangan ku. aku eja semula muka depannya. album perkahwinan. p.e.r.k.a.h.w.i.n.a.n!! aku tak salah eja tau. memang die tulis camtu. sumpah, muka aku dah berubah masa tu. nasib baik aku dalam kete, sorang2. huhu. pastu gambar2 dalam die.. tak terkata la. aku rasa lebey kurang jer dengan yang snap pakai camera kompak. diulangi, lebey kurang jer yer. huhuhu :’( sedih sangat.. de shot2 yang aku rasa tak patut ada dalam album tapi diletakkan jugak. ni mesti kes tak banyak gambar nih, maka terpaksa la letak jugak kan. tu la, orang suh amek gambar boleh plak tido masa aku tengah bersiap. bengang jer. kate fulltime photographer, tapi hasilnya? hm.. aku akan review gambar2 yang aku tak suke dalam album tu. tunggu part 2 ya. yang paling aku bengang, shot cincin aku, sangat tak lawa. tak menonjolkan langsung kecantikan cincin tu. memang menyumpah2 la dalam ati ni. dvd yang aku dapat plak, tak leh bukak. aku mintk kawan aku bukak guna laptop die, pon tak boleh jugak. sok, aku nak pergi try bukak kat opis. kalo tak boleh jugak, memang speechless gler. gayanyer macam ala kadar jer. disebabkan dapat pengalaman macam ni, mr tunang cakap kawen nanti invest lebey cket utk OP. sedey la.. sedey!!! huhuhuhu

Wednesday, January 5, 2011

yeay!!

salam sayang semua. tadi i dapat call from my OP, cakap album i DAH SIAPP!! he’s on the way datang kl, so maybe i boleh g amek by hand jer ngan die. if tak sempat jumpa, he have to post jugak la kan. alhamdulillah.. bersyukur sebab tak payah tunggu lama sangat. tapi memang he didnt letak my pic kat album fesbuk die. so, i ada banyak dua hipotesis here.. maybe he’s too busy sampai tak sempat nak upload.. or maybe..maybe.. maybe i’m not that attractive to be in his personal album. maybe my pic is not so nice, not his creation yang paling best kowt.. neway, x kesah la, janji i dapat my album n all the pics. pic tu yg penting. i dun mind sgt psl editing, because kalau ada raw pic, editing anytime pon bley upah orang buat.. let’s pray that my album satisfy me..hopefully..because i choose the simplest package after all.

Sunday, January 2, 2011

henna~

salam sayang semua. i think my title dah bagitau kot ape yang nak dibebelkan malam ni. i love henna. i love to lukis2 on my hand.ops! of course, bukan i yang lukis because i’m sooo not good with drawing.so, unlike my friend nih. she’s very talented tau. this is the second time she did henna drawing for me. i love it. very simple n cute! hihihi

2912201057629122010578 inai tube ni boleh didapati kat mydin ya. color die pon not bad, nice jugak.sayer shuuukerr! hihihi

happy new year!!

salam semua.. agak senyap for a few days. glad dapat cuti 3 days straight because malaysia won the AFF Suzuki Cup. go Malaysia!! hehe. ok, stumble on this blog recommended by one of the b2b e.t.t.y. she cadangkan us to check out this OP name rizalismail. ok…soo gorgeous la!! especially table calendar tu. sangat menarik ati tau. and gambar2 yang die snap pon lawa gler!! contohnyer kan..

gambar yang meja makan tu, walaupun susunan dan deco biasa sahaja, tapi disebabkan OP yang bijak mencari angle, nampak sangat cantik tau! sampai buat saya teringin nak wat camni plak. feels like kat kampung dulu2.shuukerr!! ok, kalo nak tengok lebih2, p la lawat blog die ek. klik kt nama rizalismail tu tau. tau!

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers