my Friends

click2 laaaa

Monday, May 20, 2013

Hussein yang awesome and MMR

Assalam semua,

wahhhh, lama tak taip entry kat lappy. macam kekok plak jadinya.hahahaha.nak story apa jadik weekend aritu.

sabtu tengahari, I ngan MIL bawak Hussein pegi jab setahun. jab MMR. Kalau cheyan tak tau cucuk setahun tu MMR, I ok cket la. i tau cucuk tu panggil MMR tapiiiiiiii I tau measles and rubella ja. Yang M lagi satu tu i tak tau. hahahahaha! dah baca entry cheyan tadi baru tau :p

dalam dok takut2 eczema dia melarat selepas MMR, pi jugak cucuk. Tawakkal sajala. Niat nak anak sihat walafiat. Sebab I tau ramai jugak yang tak bawak anak pi cucuk. terpulang pendapat masing2 la kan. Dalam dok takut tu, Hussein memang amek suma vaksin yang ada, setakat ni la.

  
Belek ape tu sampai muncung mulut







Ni time tengah tunggu Dr. Happy je. dah lama tak datang kann. last cucuk dulu pon, umo 7 bulan kot,pneomococcal kalo tak silap. Siap bole kepochi lagi tengok Yusuf tengah buat apa. ehehhe. Yusuf pon ade sebab Yusuf pegi jumpa Dr. die.

Kali ni timbang, berat naik cket la. 7.9kg. Still tak jejak 8kg tuh. huhuhuu. Makan berselera, banyak. tapi susah nak tido sebab sibuk nak main. then I dukung la jangan bagi die Hussein nampak ape Dr tengah buat. Dr tengah nak siapkan jab dia time tu. terpsuing-pusing dia sibuk nak tengok Dr. tu buat apa. pastu Dr suh baringkan. rupanya cucuk montot! ahahahaha!!.So I meniarap kan Hussein. Sambil2 tu ajak die nyanyi2. Tup2 Dr kate, okey, sudah! I macam hah? sudah?? tak nangis?? fuyyo! Hussein bravo! hehehehe. Alhamdulillah, lepas jab tu tak demam lagi la setakat ni. and tak bengkak macam selalu. Next month, kena p cuuck utk chicken pox plak. aduh, mak dia pon tak cucuk lagi untuk chicken pox nih.huhuuhuhu

I nak letak gambo lagi tapi entah kenapa bila nak upload sangat la serupa siput sedut lagaknye. Mata dah ngantuk, tak sanggup nak tunggu. later la kalo rajin. hehehe. Goodnight kawan2!



6 comments:

  1. i mmg tunggu2 entry mcm ni dari u sbb anak kita kan sama... ok i confident sikit la nak anta aisya gi cucuk cucuk ni... takut la sb i ditakut2kan dgn mcm2...
    pastu bila i dh 100% yakin blh plak ada input pasal bahan vaksin tu ada benda yg mengelikan...dem! tp i tetap nak cucuk...

    ReplyDelete
  2. yeay..good boy hussein. acik love u!!

    ReplyDelete
  3. hye hussein! comel la awak ni..!

    ReplyDelete
  4. wahhh gud boy la tak nanges...Alya nanges sikit..tapi lepas pujuk ok.. hehehe..

    Setakat ni Alya ok lg..belum ade apa2 perubahan..hehehe...

    ReplyDelete
  5. syima,i tawakal je. stakat ni,xde nmpk e dia kuar ke ape.hopefully ok la..

    hussein pon loves mak etty!hehehhe

    auntie wawa,hussein says muahhh!

    Cheyan,tu la i dok tgk jugak ni takut demam. pagi ni mcm pns cket. nk p cr termometer jap.huhuhu

    ReplyDelete
  6. goos boy! ayish hari tu demam lepas 3 hari cucuk mmr tu...huhu

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers