my Friends

click2 laaaa

Monday, May 20, 2013

Hussein yang awesome and MMR

Assalam semua,

wahhhh, lama tak taip entry kat lappy. macam kekok plak jadinya.hahahaha.nak story apa jadik weekend aritu.

sabtu tengahari, I ngan MIL bawak Hussein pegi jab setahun. jab MMR. Kalau cheyan tak tau cucuk setahun tu MMR, I ok cket la. i tau cucuk tu panggil MMR tapiiiiiiii I tau measles and rubella ja. Yang M lagi satu tu i tak tau. hahahahaha! dah baca entry cheyan tadi baru tau :p

dalam dok takut2 eczema dia melarat selepas MMR, pi jugak cucuk. Tawakkal sajala. Niat nak anak sihat walafiat. Sebab I tau ramai jugak yang tak bawak anak pi cucuk. terpulang pendapat masing2 la kan. Dalam dok takut tu, Hussein memang amek suma vaksin yang ada, setakat ni la.

  
Belek ape tu sampai muncung mulut







Ni time tengah tunggu Dr. Happy je. dah lama tak datang kann. last cucuk dulu pon, umo 7 bulan kot,pneomococcal kalo tak silap. Siap bole kepochi lagi tengok Yusuf tengah buat apa. ehehhe. Yusuf pon ade sebab Yusuf pegi jumpa Dr. die.

Kali ni timbang, berat naik cket la. 7.9kg. Still tak jejak 8kg tuh. huhuhuu. Makan berselera, banyak. tapi susah nak tido sebab sibuk nak main. then I dukung la jangan bagi die Hussein nampak ape Dr tengah buat. Dr tengah nak siapkan jab dia time tu. terpsuing-pusing dia sibuk nak tengok Dr. tu buat apa. pastu Dr suh baringkan. rupanya cucuk montot! ahahahaha!!.So I meniarap kan Hussein. Sambil2 tu ajak die nyanyi2. Tup2 Dr kate, okey, sudah! I macam hah? sudah?? tak nangis?? fuyyo! Hussein bravo! hehehehe. Alhamdulillah, lepas jab tu tak demam lagi la setakat ni. and tak bengkak macam selalu. Next month, kena p cuuck utk chicken pox plak. aduh, mak dia pon tak cucuk lagi untuk chicken pox nih.huhuuhuhu

I nak letak gambo lagi tapi entah kenapa bila nak upload sangat la serupa siput sedut lagaknye. Mata dah ngantuk, tak sanggup nak tunggu. later la kalo rajin. hehehe. Goodnight kawan2!



Wednesday, May 15, 2013

Hussein dan spazio

Assalam,

Semalam promise nak up pic stroller tu kan. Baru amek pic ni semalam.


First time Hussein test stroller ni kat kedai. Masa tu die nanges2 tak nak. Entah nape. Tapi bila dah beli,bawak balik umah,ok plak die. Takde nak meragam ke ape.



Ni gambar bile dah lipat. I tak try lagi tapi i rasa bonet kelisa muat kot. Super senang nak bukak and tutup. I gune sebelah tangan je macam dalam video demo dia.hehehehe. pastu dia punya hood tu memang boleh tutup abes sampai pemegang depan tu. Berguna la kalo anak tido tapi takmo kene ganggu ngan sekeliling. Cuma tengah pikir nak kne bli alas tambah tak. Tengok macam tak payah. Hurmmm

Harga dia RM959,lepas diskaun. I dok survey online,lebey kurang gitu jugak harga dia. Cuma bezanya kedai tu jauh atau dekat ngan kitorang la.

Dah dapat idaman ati. Pasni rasa2 macam nak cari carseat baru. Tapi,pikir2 lagi 2tahun nak tukar g booster seat dah. Hurmmm.

posted from Bloggeroid

Tuesday, May 14, 2013

Adiah besday Hussein

Assalam,

Last weekend,i ada pegi baby expo kt midvalley tu. Masuk dengan Aman ja,Hussein tinggal luar dgn MIL. Ramai sangat orang,sesak. Germs plak tu. So,Hussein jalan2 la ngan siti dia kat luar.

I memang jalan cepat2 sebab dah tau nak tengok apa. P booth avent sebab nak beli teat. Utk yang natural,2biji rm24. Ok la,murah cket dari harga online. Angkat 4pcs.

Pastu pusing2 tengok carseat and stroller. Not much la yang ade. Kalo stroller,i memang ada dah yang i berkenan yang hamat. Aman tengok2 jugak stroller yang ade kt ctu. Nak yg bley lipat kecik,x berat sangat,x leceh nak bukak tutup,boleh reverse facing. Reverse facing tu penting for me sbb if hussein tido dalam tu,i lagi suke die ngadap i. Last2 pegi kat combi. Hahaha! My fave! I torn between spazio n miracle turn. Ramai sangat orang kat situ,tak boleh nak belek sangat. So, we olls blah. Pegi kedai combi dalam mid tuh. Rupenye same price dgn yg kt expo sbb exhibitor yg sm.heheheheh. pas pikir2, akhirnya dapat jugak kat Hussein spazio! Color light purple. Hussein relax je,tapi mak bapak die plak excited. Ngeeee. Lama kot dok timbang tara nak bli stroller baru untuk Hussein. Kira macam adiah besday la untuk Hussein. Rezeki dia,aminnnn. Pic xde sbb blom gune lagi. Later2 ya. Hehehehehe.

Oh ya,korang pernah nampak tak ada jual kat mana2 alas carseat. My SIL cakap nama dia coolie cover. Cover yang ade tu dah berbulu dah. I dok search online tak jumpa plak. Hurmmmm

posted from Bloggeroid

Sunday, May 12, 2013

Mother's day and hussein's birthday

Assalam semua,

Happy mother's day! For me,this is my second year. Last year,i celebrate in hospital sebab Hussein decide to come out just before mother's day. Hohoho

Today mark the day as well. Hussein's turn 1. Well, at first nak buat party but due to some unforeseen things happened,so we decided to just makan2 among our family. But it will be twice! Hehehehe. 1st time,akan buat arini. 2nd time,school holiday nanti sebab my parents will come and tengok cucu dia.hehehe



Happy birthday Hussein!

posted from Bloggeroid

Tuesday, May 7, 2013

Hussein ku sayang

Assalam,

Tak tau nak mula dari mana. Dah lama sangat tinggal blog ni. Semalam i keje even selangor declare public holiday. Sebab state yg declare,bukan federal so it's an option la untuk bos2 nak follow ke tak.

Sabtu lepas family in law attend nikah kat masjid besi. Seronok Hussein merangkak dalam masjid tu. Tak merengek langsung padahal muka dah ngantuk. Relatives dukung2 die pon,die relax je.hehehe



Lagi seminggu,Hussein will be one year. Now,dia dah berjalan tatih 2-3 langkah pastu berdebuk! Mana tak nyer, main nak lari je. Bajet dah pandai. Pastu sibuk la nak pi naik tangga. Naik selangkah selangkah tu. Alahai,budak ini. Tak reti takut. I yang seram sejuk jaga belakang dia takut tergolek. Huhuhu

Bab makan plak,memang selera yang amat. Dah makan pon,tengok orang makan dok sibuk ngendeng. Sebab dah almost 1year,i lenient cket la. Bileh bagi roti,cereal sket2. Tu pon yg xde gula n salt ye. Disebabkan die suke ngendeng2 orang makan,i sangat la takut bila orang dok suap2 die makan. Sebab i still try n error apa yg die alah. For the time being,i tengok eczema die naik bila panas sangat,pastu peluh tak hingat. But still,i kene berjaga2 jugak kan bab fod nih. Kang tibe2 badan die naik rash, free2 je kene maki ngan i kang. I tak maki Hussein tapi i maki orang yang bagi. Sebab Hussein tau mintak je,tak berapa reti nak pikir lagi kannnn.

Ok la,bat henpon dah nak abes. My car charger rosak plak tu. Kene cari lain nih. Tapi ntab bila. Cant remember bile last time i p jalan2 tawaf mall cuci mata. Really, penuh btol schedule i. Haihhhh

posted from Bloggeroid

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers