my Friends

click2 laaaa

Saturday, August 7, 2010

lawatan berkala~

salam.. semalam bawak smokey jumpa vet for second vaccination. mula-mula, die mengiau jer dalam kete, nak tanya kot nak g mana.hehehehe.then, die dah relax dalam carrier tu. we went clinic kat bangi Honey Pet Shoppe nama dia. pemilik die husband and wife melayu. doc yg treat smokey namanyer dr nurul. x sempat nak snap apa2 gambar sebab sampai2 jer trus daftar and masuk treatment room. clinic tu spacious and rasa comfortable sangat. tempat boarding die pon menyenangkan ati. kalo nak tinggal smokey kat situ, memang tak susah ati la. smokey is healthy, alhamdulillah. tapi.. smokey de ear mites. padanla asek menggaru telinga je. kesian anak mummy. so, doc bersihkan telinga die. time pembersihan tu, terkawal lagi. tapi, tibe bab nak bagi treatment, meloncat2 die. mmg kena pegang dengan super kuat la. doc cakap memang macam tu sebab treatment tu alkohol, so akan rasa pedih la biler letak dalam telinga. memang smokey marah gler time tu. cian die, sakit ek sayang..doc cakap memang die akan cube kuncupkan telinga die dalam masa 2-3 days ni sebab masih akan rasa pedih lagi. dah siap tu, trus la g kaunter nak bayar. anak doc memang sangat suke smokey. nak berkawan ngn smokey kot. siap bagi biskut kat smokey tu. hehehe. total sume rm50. murah kan?? for me, itu memang sangat murah. vaccin cume rm25, treatment for earmites rm20 and aku beli scooper baru, rm5 jer.wohoooo!! memang tersenyum lebar pas kuar dari clinic tu. time kasih banyak2 doc nurul! dahle tlg potongkan kuk smokey plak tuh. hehe. ye la, tunggu mummy die potong, seksa la.pantang mummy pegang die, mesti nak maen tangkap2 tangan. camner nak potong,kalo camtu.huhuhu
otw balik, aku singgah untuk tapau makan malam. tinggal smokey dalam kete, tapi aku temankan die. he yg tolong tapau makanan. tak nak la tinggalkan smokey dalam kete lama2, lemas plak dak tu kang. balik dari vet semalam, memang smokey tido jer. bangun buka mata, tido balik. dalam 8jam jugak la camtu. pastu baru die bangun maen2. tapi x seaktif selalu la. tibe2 die macam terbatuk semalam, kuar air. abes alas bantal aku. tapi x marah pon die. kalo die muntah lagi,memang aku bawak p clinic semula. tapi, tngok die ok jer. kul 9pagi ni, die bangun pas aku bangun. aku lepak depan laptop, die sambung tido. still weng kot. lagipon memang siang adalah waktu tido die. hehehe


No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers