my Friends

click2 laaaa

Monday, August 2, 2010

sMOkeY Cayunk

salam semua. lately, dah boleh catch up keje2 kat opis. yer la, mule2 masuk, mmg lems cket la. tambahan lagi, byk kne arrange meeting. tapi bz ngan dak tecik si smokey tu. ari2, de jer benda baru die blaja. yang pasti, die sangat suke memanjat. abes sume tempat die nak panjat. cage die yang tinggi tu pon die leh panjat. memang ari2 aku dapat adiah dari smokey. kene cakar sana sini. tapi, semalam sangat kelakar..
semalam, pas men, die sangat ngantuk. aku pegang tangan die pon, die wat xtau jer. aku pon, pe lagi. terus capai nail clipper yang khas utk pet tu dan mengerjakan kuku die yang super tajam tu. kuku tangan jer aku wat. kuku kaki die nampak x tajam sangat. smokey pon rela jer aku ketip kuku die sebab die sangat penat plus nantok.hahaahha!!!! akhirnya berjaya mummy potong kuku smokey tau. kalo x, hulur tangan jer, die igt nak ajak main. tapi, cian die. skill memanjat die ilang suku sebab kuku dah x tajam. xleh nak memanjat lebih2, xleh nak cangkuk. asek terjatuh jer. hehehehe. cian anak mummy
oh ye, aku juga dah beli pet carrier untuk smokey. tapi aku x snap lagi gambar die. ni gambar yang aku jupe kat web die..
nama die pet cargo cabrio, brand hagen. ada 5years warranty tapi aku x sure die cover pe. dalam proses sedang bertanya direct dengan hagen sebab aku beli ni kat pet wonderland, midvalley. staff situ macam xtau pape jer. aku tanya, die siap cakap xde warranty?? sedangkan terang2 kat box die tulis 5years warranty. macam nyesal cket beli kat ctu, rasanya kat ikano tu lagi reliable kot. first aku jumpa pet carrier nih kat ikano, tapi dorang tak letak harga. nak tanya takut.hehehe. g mid, die memang letak harganya. harganya RM135.50. loan ngan daddy smokey sbb die yg super minat ngan carrier nih. blogger-emoticon.blogspot.com kalo ikut aku, aku beli yg pet voyager tu jer. harga die pon dalam rm50-70 jer. ni link kalo sesape berkenan ngan carrier nih.. petcargo cabrio. semalam bawak smokey turun bawah dalam carrier nih, die punyer la cuak. tapi 10min after that, dah ok cket. nanti aku letak gmbr cuak die tuh.hehehe. kejap jer turun bawah sebab die cuak. aku plan, petang2 aku nak bawak die turun bawah, nak bagi die biase. maksudnyer, petang ni aku ada mission la utk bawak smokey g jalan2.heehhe. pastu beli spray frontline tu, collar for smokey and toy from hartz. tapi sayang, smokey kecik sangat, x dapat nak pakai collar tu. huhuhuhu. abes sume bajet bli brg for smokey. xpe, sangat puas ati.hehehe

2 comments:

  1. wowww. apa specialnya carrier ni?? ok thanks for the link, boleh study.

    ReplyDelete
  2. etty, carrier ni comply ngn airlines rules. kalo rasa2 nak kene pindah mana2, bley la bwk pet naik flight ngan carrier nih.hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers