my Friends

click2 laaaa

Wednesday, August 25, 2010

ish!

huhuhu...lately asek survey jer. mmg memenatkanblogger-emoticon.blogspot.com especially when u r waiting for that 1 friend yg datang every month without fail blogger-emoticon.blogspot.comtu. so, yes my mood is not in a very good state. and it made me thinkin i want to do nothing. just make it as normal as possible. no extra special whatever i was thinking before.blogger-emoticon.blogspot.com hm.. shud i just ditch whatever was on my mind before? macam x boleh jer.huhuhublogger-emoticon.blogspot.com really2 not in good state la. then found dis pic..
i oedi found dis dulang, agak reasonable la price die. n, mcm senang utk DIY kan?macam la.hehehe. xpe, tgk dlu. if hv to DIY, i hv to think la cmner plak nak bawak blik to my hometown kanblogger-emoticon.blogspot.com

huhuhuhu

salam semua. lately, memang aku mengabaikan blog nih. sebab aku dok cbuk tengok blog b2b yg len. tuntut ilmu la katakan. hehehe. aku dalam preparation untuk my E day. blogger-emoticon.blogspot.comtapi, aku mcm blur sbb rasa macam xnk membazir. so how? skang ni tgh surveying jer. sepatutnya aku dh pergi cari kain untk tempah baju, tapi... de orang tu x suke g jln TAR tambah2 la time bulan puase ni. penuh dugaan tuh. so, cmner? nak redah sorang2? how i wish de b2b lain yg dekat dengan aku skang. bley la ktorg gler sama2.huhuhuhu blogger-emoticon.blogspot.com

hm....lagi...

arini aku dah khatam mag pengantin tu. x byk info sgt ds month cos i was looking for stuff yang kt my hometown.hm.. but there's one bridal boutique yg agak cantik la. but then, i think macam over plak just for engagement kan. kain for engagement po aku x beli lagi so, i think will beli yg dah siap and have to do some alteration la. tu jer yang terpantas memnadangkan we are too slow in this thing. just a few months ahead, x survey pape and do nothing yet. i'm not sure i'll get what i want with best price. huhuhu. i have to discuss with ma, whether nak kemaskan my room or have a mini pelamin. but then, mini pelamin will make my tummy looks bigger la.padahal dah memang besar pon.hehehe.em.. tapi kan, i oredi have a theme. surely its pink/peach and another color. dunno sempat ke x nak tempah hantaran since time tu will be banyak gler weddings.DIY? aku ni x kreatif sgt but tgh tgk jugak la DIY2 lain.hm...

Saturday, August 21, 2010

jalan2

arini me went out with him. as usual, tempat biase la. then bler sampai trus g book tiket wayang. ada orang tu berbelah bahagi nak tengok airbender ker nak tengok the expendables. last2, the expendables la yang jadi pilihan.hehehe. pastu jalan2. we spen like 1hour++ kat borders.haih.. memang bler dok dalam borders tu, x sedar masa berlalu dengan pantas. hihihi..
then after abes tengok movie, we headed to midvalley. konon2 nak g wat reservation kat sushi king la. mana tau, rupenyer die x amek reservation. alasannyer, nanti customer lain tgk de tempat kosong tapi x bagi dorg masuk. tu la alasan paling bodoh yang pernah aku dengar. to sushi king midvalley, u guyr r sooo stupid and very insensitiv. xkan la you expect people yang nak berbuka puasa just walk in? if xde place, kne tgu plak kan? stupid! last2 we try our luck at pasta zanmai. bagus gler service die. siap bley pilih nak dok seat sofa ke seat biase. then dah wat reservation, sambung la jalan2. singgah kat goldheart, sebab die tampal SALE besar2an kat kedai dia tuh. tapi x msuk pon. just tgk dr luar jer. em, ok gak la design die.then we went to mph because aku nak cari magazine ini.hehehe. dah nak start kumpul yang ini plak untuk cari ilham walaupon lambat lg kan.kat borders, xde la plak.hm..
tepat kul 6.35pm, ktorg g smule ke pasta zanmai. but then, kne tgu kejap sbb dorg blom clear kan meja. ktorg start order lebih kurang kul 6.50. suprisingly! makanan ktorg sampai dalm kul 7.15pm. pantas gler! makanan dh de depan mata, pegang kamera jer la kejenyer. nak mengelakkan dari terliur tgk makanan yang sedap tu.hehehe. memang puas ati la.sedap gler! x ralat langsung pon x dapat mam kat suhi king. yummy!! tambah lagi satu kedai jepon dalam list.hehehe :p

Wednesday, August 11, 2010

aktiviti petang semalam~

salam semua. semalam nampak something atas meja bos aku. apakah itu?blogger-emoticon.blogspot.com wow!! inai tube tu la. maka aku dengan tak malunyer cakap kat bos aku, " kak, nak tadah tangan. ngeee" pastu sengih dengan seikhlasnya.hehehe. blogger-emoticon.blogspot.com

tepat kul 4petang, operasi pon bermula di pantry opis. kalo wat awal2, camno aku nak wat keje. kalo lambat2 sangat, kang x sempat kering plak. maka waktu yang seswai adalah kul 4petang. hehehe. maka layan jer la gambar2 ini yer. thanks bebanyak kak lin!!!i super duper likeee!!! hehe



Saturday, August 7, 2010

lawatan berkala~

salam.. semalam bawak smokey jumpa vet for second vaccination. mula-mula, die mengiau jer dalam kete, nak tanya kot nak g mana.hehehehe.then, die dah relax dalam carrier tu. we went clinic kat bangi Honey Pet Shoppe nama dia. pemilik die husband and wife melayu. doc yg treat smokey namanyer dr nurul. x sempat nak snap apa2 gambar sebab sampai2 jer trus daftar and masuk treatment room. clinic tu spacious and rasa comfortable sangat. tempat boarding die pon menyenangkan ati. kalo nak tinggal smokey kat situ, memang tak susah ati la. smokey is healthy, alhamdulillah. tapi.. smokey de ear mites. padanla asek menggaru telinga je. kesian anak mummy. so, doc bersihkan telinga die. time pembersihan tu, terkawal lagi. tapi, tibe bab nak bagi treatment, meloncat2 die. mmg kena pegang dengan super kuat la. doc cakap memang macam tu sebab treatment tu alkohol, so akan rasa pedih la biler letak dalam telinga. memang smokey marah gler time tu. cian die, sakit ek sayang..doc cakap memang die akan cube kuncupkan telinga die dalam masa 2-3 days ni sebab masih akan rasa pedih lagi. dah siap tu, trus la g kaunter nak bayar. anak doc memang sangat suke smokey. nak berkawan ngn smokey kot. siap bagi biskut kat smokey tu. hehehe. total sume rm50. murah kan?? for me, itu memang sangat murah. vaccin cume rm25, treatment for earmites rm20 and aku beli scooper baru, rm5 jer.wohoooo!! memang tersenyum lebar pas kuar dari clinic tu. time kasih banyak2 doc nurul! dahle tlg potongkan kuk smokey plak tuh. hehe. ye la, tunggu mummy die potong, seksa la.pantang mummy pegang die, mesti nak maen tangkap2 tangan. camner nak potong,kalo camtu.huhuhu
otw balik, aku singgah untuk tapau makan malam. tinggal smokey dalam kete, tapi aku temankan die. he yg tolong tapau makanan. tak nak la tinggalkan smokey dalam kete lama2, lemas plak dak tu kang. balik dari vet semalam, memang smokey tido jer. bangun buka mata, tido balik. dalam 8jam jugak la camtu. pastu baru die bangun maen2. tapi x seaktif selalu la. tibe2 die macam terbatuk semalam, kuar air. abes alas bantal aku. tapi x marah pon die. kalo die muntah lagi,memang aku bawak p clinic semula. tapi, tngok die ok jer. kul 9pagi ni, die bangun pas aku bangun. aku lepak depan laptop, die sambung tido. still weng kot. lagipon memang siang adalah waktu tido die. hehehe


Tuesday, August 3, 2010

Smokey with his carrier

salam semua. em, xde mood nak menulis. so,layan gambar jer la. gambar smokey berjalan2 dalam carriernyer, day 2.hehehehe

Monday, August 2, 2010

sMOkeY Cayunk

salam semua. lately, dah boleh catch up keje2 kat opis. yer la, mule2 masuk, mmg lems cket la. tambahan lagi, byk kne arrange meeting. tapi bz ngan dak tecik si smokey tu. ari2, de jer benda baru die blaja. yang pasti, die sangat suke memanjat. abes sume tempat die nak panjat. cage die yang tinggi tu pon die leh panjat. memang ari2 aku dapat adiah dari smokey. kene cakar sana sini. tapi, semalam sangat kelakar..
semalam, pas men, die sangat ngantuk. aku pegang tangan die pon, die wat xtau jer. aku pon, pe lagi. terus capai nail clipper yang khas utk pet tu dan mengerjakan kuku die yang super tajam tu. kuku tangan jer aku wat. kuku kaki die nampak x tajam sangat. smokey pon rela jer aku ketip kuku die sebab die sangat penat plus nantok.hahaahha!!!! akhirnya berjaya mummy potong kuku smokey tau. kalo x, hulur tangan jer, die igt nak ajak main. tapi, cian die. skill memanjat die ilang suku sebab kuku dah x tajam. xleh nak memanjat lebih2, xleh nak cangkuk. asek terjatuh jer. hehehehe. cian anak mummy
oh ye, aku juga dah beli pet carrier untuk smokey. tapi aku x snap lagi gambar die. ni gambar yang aku jupe kat web die..
nama die pet cargo cabrio, brand hagen. ada 5years warranty tapi aku x sure die cover pe. dalam proses sedang bertanya direct dengan hagen sebab aku beli ni kat pet wonderland, midvalley. staff situ macam xtau pape jer. aku tanya, die siap cakap xde warranty?? sedangkan terang2 kat box die tulis 5years warranty. macam nyesal cket beli kat ctu, rasanya kat ikano tu lagi reliable kot. first aku jumpa pet carrier nih kat ikano, tapi dorang tak letak harga. nak tanya takut.hehehe. g mid, die memang letak harganya. harganya RM135.50. loan ngan daddy smokey sbb die yg super minat ngan carrier nih. blogger-emoticon.blogspot.com kalo ikut aku, aku beli yg pet voyager tu jer. harga die pon dalam rm50-70 jer. ni link kalo sesape berkenan ngan carrier nih.. petcargo cabrio. semalam bawak smokey turun bawah dalam carrier nih, die punyer la cuak. tapi 10min after that, dah ok cket. nanti aku letak gmbr cuak die tuh.hehehe. kejap jer turun bawah sebab die cuak. aku plan, petang2 aku nak bawak die turun bawah, nak bagi die biase. maksudnyer, petang ni aku ada mission la utk bawak smokey g jalan2.heehhe. pastu beli spray frontline tu, collar for smokey and toy from hartz. tapi sayang, smokey kecik sangat, x dapat nak pakai collar tu. huhuhuhu. abes sume bajet bli brg for smokey. xpe, sangat puas ati.hehehe

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers