my Friends

click2 laaaa

Tuesday, February 5, 2013

Hussein's milestone

Assalam kawan2,

dok buat ape tu? bizi ke? hurm, Hussein dah nak masuk 9 bulan. kejap je rasa dah makin besar ini budak. ikut babycentre cakap


"A baby who can stand with the support of a chair or by holding on to your fingers is not far from being able to stand alone. Most babies take their first independent steps around their first birthday, but this is one milestone with a huge range. Some babies walk as early as 7 or 8 months, while others, who are also perfectly normal, don't start strutting their stuff until 18 months."

hurmm, Hussein memang dah berdiri sendiri tapi pegang kat kerusi or tangan i la. sume benda die nak pegang sebab nak berdiri sendiri. in fact, ahad lepas, Hussein KEJAR Siti dia sampai upstairs. die crawl tangga tu sampai atas by himself! tapi masa tu i jaga belakang la sebab takut die lost balance ke ape kan. sampai atas i angkat die, abes lutut die merah sebab jauh sangat 'perjalanan' crawling die tuh. hahaha! sian dia. lepas tu, terus nanges sebab muscle strain kot. i urut2 sikit kaki dia. tu la, masa naik tu, tak hengat kan :p

abah Hussein selalu proud sebab cakap die dulu umo 9 bulan, dah panjat grill. Hussein belom 9bulan lagi dah panjat tangga okeh! Hussein menang! yeahhh! Mak dia memang kalah la sebab mak dia ni setahun 4 bulan baru bley jalan :p

dah boleh berdiri tu, die takut nak duduk balik. sebab bila berdiri pegang kat kerusi, dia rasa macam tinggi. banyak kali i tengok die try nak duduk sendiri tapi takut. last2 nanges mintak tolong. lawak sungguh! terus i teringat video adelia mintak tolong kan mak dia, piya. sungguh la same case. hikhikhik 

ok la, dah abes melalut. lain kali sambung lagi ya :)

pic masa raya puasa. Hussein baru 3bulan, nampak kecik ja kan. siap pakai jubah tau! tapi orang ingat die pakai dress. hahahaha!!

2 comments:

  1. hahahah... cumel sgt tue yg owg ingat pakai dress

    ReplyDelete
  2. lelaki ini: hahaha! 2-3 orang ingat die pakai dress tau. kesian anakku :p

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers