my Friends

click2 laaaa

Tuesday, October 18, 2011

bebelan waktu rehat

Assalam semua!

pagi ni i tukar selera. i tak makan dah nasi lemak or nasi goreng. i makan mihun sup! lain cket la. tekak bole terima tapi tak banyak. jadi la, makan jugak dari tak makan kan? then, terus pesan kat akak tu suh simpankan mihun sup untuk tengahari jugak. lunch, i nak makan mihun sup. memang takde selera tengok nasi. tapi bila tak makan nasi, perut pedih plak.

untuk lunch, i makan mihun sup yang i oder tadi and ice blended chocolate. sebab teringin ice blended tu. pastu bli jugak nasi cket ngan ayam untuk malam kang. kot2 la ada selera nak makan walaupon nasi semalam telah selamat masuk tong sampah..

dapat berita gembira pagi tadi. sorang lagi kawan i pregnant. die baru buat pregnancy test tu kat umah, blom jumpa doktor lagi. alhamdulillah.. nanti anak2 kitorang sebaya la. hehe..insyaAllah.. buat masa skang ni, saya belum ada rasa takut ke ape. cume terpikir, bila nak buat checklist nih. checklist untuk masuk rumah baru and checklist barang baby. checklist jer, belum beli lagi tau.hehe. cume skang i dok survey2 kat tenet, mana stroller and carseat yang bagus. waduh! mahalnyer! tapi, kalo nak beli yang cikai2 jer, untuk kucing i pon pakai carrier canggih. erk, canggih ker? canggih cket la sebab airline proved. hehehe. takkan untuk anak sendiri, nak berkira? tapi serious weyh, mahal giler. tibe2 rasa taknak membazir dah. tak nak bli benda yang bukan2 dah. nak beli handbag baru pon, tengah berkira ni nak beli ker tak. padahal bukan yang brand ternama pon. erm…

berbalik pada stroller tadi, pe ciri2 yang i cari? kalo boleh, i nak stroller tu

  • kukuh, bole pakai dari baby baru lahir sampai la umo die 3-4 tahun.
  • lightweight and tak bulky sebab kete i kecik. kang x muat plak nak masuk dalam kelisa tu..
  • then, i nak yang handle die boleh tolak depan belakang tu. sebab i tak suka tengok kalo orang tengah sesak2, baby tu ngadap depan, bau ntah pape jer. baik die ngadap mummy die jer. hehehe.
  • husband nak yang de banyak compartment, senang nak letak barang katanya.
  • lagi bagus kalo de cover yang boleh tutup abes. tak kena hujan ke ape ke

tapi kene tengok jugak la harganya kan. i tak p survey pon lagi kat kedai2. de lagi ker ciri2 yang patut ada yang i tertinggal? orang cakap kalo time baby fair, kadang2 bole dapat half price. bile next baby fair ek? hehehe

p/s: selsema tak ilang lagi. tambah plak dengan batuk. semalam dah start sakit 1 badan. semoga kesihatan ku kembali pulih. amin….

No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers