my Friends

click2 laaaa

Wednesday, October 12, 2011

Folic Acid vs Obimin

Assalam semua!

i tengah confuse nih. before ni doctor prescribe me folic acid. kene makan sampai 3 kali sehari. banyak tuuuuuu..i tanya ibu2 lain, sekali jer sehari. takpe la, ikut sajo nasihat doktor. dorang lebih tau kan? then, last checkup aritu, doctor bagi obimin plak. eh? dah kene start ek? agaknyer doctor takut i tak cukup nutrien kot sebab susah nak makan. mana taknya, pagi tadi i timbang, berat i turun 6kg dari berat before pregnant! <i harap penimbang aku tu tipu la> huhuhuhu. jumpa orang pon sume tegur dah susut badan. dorang ingat i diet sebab tak ramai yang tau i dah pregnant. perut pon tak nampak lagi. i sengih jer. hehehe

soalannya disini, dah makan obimin, kene makan folic acid jugak ker? pastu obimin plus lagi bagus ker? sebab de terbaca kat tenet ni cakap obimin plus lagi bagus tapi de possibility kene kanser.. hm..camner nih? nak makan jugak ker folic acid tuh? dah pahit mulut ni ha asyik kene telan pil jer. alamak! kepala i dah start pening. adakah migrain i telah tiba?? hm…..

p/s: arini dapat jugak makan nasi lemak setelah lama giler teringin nak makan. lama jugak la, dari weekend aritu lagi. siap i cilok ikan bilis banyak2. hehe. nak makan ikan bilis, tapi takleh nak goreng sebab tak tahan dengan bau die. camno?Big Grin

No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers