my Friends

click2 laaaa

Monday, October 24, 2011

honeymoon day 1 part 2!

Assalam semua! ok, done with part 1. kiter pergi plak part 2. tentang ape? tentang villa yang cantik dan menggoda itula. hehe. i rasa lagi best kalo smokey and shirou can join us. mesti dorang syiokk berlari2 kat dalam kawasan villa gedabak nih. ok, sambung lagi…

biler lepas jer pintu masuk, ini yang terpampang depan mata. plunge pool yang sungguh menggoda. kalo bukak pintu kaca tu, akan terus nampak katil kat dalam. sebelah kiri, plunge pool, sebelah kanan ada dua sunbed untuk sape2 yang suke bermalasan kat luar. macam la kulit tak cukup tanned kan. hehehe

ni plak adalah kawasan living hall and dining area. memang syok lepak sini tambah2 dk kat sofa bed tu. kat kawasan ni jugak ada fridge, kettle untuk buat air and radio. sound system die sampai ke dalam bilik boleh dengar tau. kat atas meja tu ada labu sayung. dorang letak air untuk minum dalam labu sayung tu. sejuk jer rasa air tu tau. rasa macam orang dulu2 pon ado. hehehe. oh ya, towel memang banyak disediakan kat dalam villa nih. so, tak payah risau kalau tak cukup towel ek. hehe

ni plak adalah cordless phone yang boleh digunakan sekitar kawasan dalam resort ni. bukan setakat dalam villa jer tau.  no penting untuk didail adalah seperti berikut. hehe

#1 – Butler (Pamela)
#2 - Spa
#0 – Operator

so, kalau tengah jalan2 tu, tetibe sesat dalam kawasan resort ni, boleh jer terus dial untuk mintak bantuan. tapi, kitorang tak pernah sesat la setakat ni. cume slalu kol untuk rent dvd jer. free tau! macam la banyak masa sangat nak layan dvd Tongue out hehe

kalo tak tunjuk gambar katil, tak sah la kan? hahaha. 7ft x 7ft Kingsize Bed! haha!! golek banyak kali pon tak jatuh2 katil lagi Batting Eyelashes

40inch LED TV! haha! punya la detail, sampai gamabr tv pon i snap! eh, jap. bukan i yang snap tau, my husband yang snap. boleh nampak kat situ, ada labu sayung diletakkan dekat dengan katil. ada candle holder jugak untuk feeling2 spa. hehehe

that’s me! hehe. x sabar2 nak terjun dalam pool tu. so, dip kaki dulu. hehe. ni view ke luar dari bed kitorang Big Grin

His and Hers Vanity Counter. so, takde la korang nak berebut2 bila nak siap. masing2 ada own counter and de set masing2. again, kat ctu disediakan jugak towel.

ni plak jacuzzi. boleh nampak biler berdiri kat tengah2 area antara counter and dressing room. dah setel jalan2 dalam villa, time for lunch! dalam resort nih, de satu jer restoran. restoran the pomelo. makanan die sume healthy style n 3 course meal and free flow fruit juice n coffe/tea. so, xde la risau kebulur ke ape. hehe

at first, i tgk food ni, bole kenyang ker? risau jugak la dalam ati ni. tapi bile abes makan 2nd course,perut dah sendat. haha!! tapi, sume pon sedapp! next, kite cuci mata cket kawasan sekitar resort ni..

even setiap villa ada privete plunge pool, kat dalam kawasan resort ni pon ada pool tau. besar pool die. padahal die de 25 villa jer n max person setiap villa cuma 2 orang. sepanjang vee kat sana, takde nampak plak orang mandi manda kat pool nih. hehe

memang kawasan resort ni dikelilingi banjaran semulajadi. siap ada hotspring lagi. oh ya, air hotspring ni ada disalurkan ke jacuzzi setiap villa. so, sape yang taknak seksi2 berendam kat hot dipping pot ni, boleh berendam dalam jacuzzi sendiri jer. best!

kat atas ni plak adalah sebahagian kawasan spa die. oh ya, kitorang dapat voucher spa sorang rm1k tau! memang dah include dalam pakej die. memang puas ati la. alhamdulillah.. then kitorang lepak jer dalam bilik. sempat la den menerjunkan diri ke dalam kolam itu. hikhikhik. then, out for dinner.

dinner pon sama jugak, 3 course meal. memang sejam jugak la dok situ makan. masa tu, ada la jumpa 2-3 orang guest lain. tengah honeymoon jugak kot. hehehe. then, biler balik villa, rupenyer de lagi food yang dorang letakkan. flourless chocolate cakes! sodapp!

haha! sekian sajo untuk hari pertama. fuhh! on to hari kedua plak lepas ni. tapi, seriously, memang tempat ni cantik. de astro, tapi tak sume channel ado and wifi die sangatttt laju! hehe. daaaa…

4 comments:

  1. VEE, bestlah gilaaaa....eh email i pakej yg u amik. mcm teringin pulak....atiecutest@yahoo.com ye...

    ReplyDelete
  2. etty: okeh! nanti i emelkan ek. kne amek from my hubby. hehe. nak buat next day tp i kene p kursus plak.hukhukhuk

    ReplyDelete
  3. tp i tengok kt agoda, mmg rate dia 1k above. tp tak masuk meals tau...huhu..once in a lifetime bolehlah kan...nk gak rasa ada private pool...{g pd jelah}

    ReplyDelete
  4. etty: dear, sowie lambat.mlm ni baru jumpe hubby nak mintak quot. aah, mmg above 1k kalo price biase. tp yg kitorg dpt tu pakej yg die tgh offer ms tu termasuk mkn 3 kali sehari n free 3rd night. to me, mmg pricey la. sbb i rs dgn hrga yg lg murh, bley g bali. cume layanan dorang memang 1st class. datang bersihkan villa pon sampai 5-6 person skali dtg. pool and jacuzzi plak, memang ari2 cuci. sesekali verangan VIP. hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers