my Friends

click2 laaaa

Monday, October 24, 2011

Honeymoon trip day 1 part 1

Assalam semua!

ok, ni kali kedua i taip entry nih tau. entry pertama yang dah hampir siap tu i tak save lepas tu, blackout. huhuhuhu.. dah almost 4 months kawen, baru sibuk nak review our honeymoon. hehehe. kitorang berjalan dalam negeri sahaja. pergi pon dengan kereta sendiri jer. kitorang bertolak dari rumah mertua pukul 11.00 lebih camtu. sebab bajet nak sampai sana time lunh hour kan..

tengok tu, ada orang happy giler nyanyi2 dalam kereta. hihihihi. oh ye, kenalkan, that’s my lovely husband. love u! muahh2x! Kiss

yeah! dah sampai pon ke destinasi yang dituju. The Banjaran Hotsprings Retreat, Ipoh! kami berkampung kat sini selama 4 hari. lama kan? best wooo!

ni gate entrance die. selain dari customer and staff, orang lain tak boleh masuk kawasan selepas gate nih. sangat2 privacy. gate ni, polis bantuan yang jaga tau. oh, tak snap pulak gambar abang polis tuh. hehehe

ni adalah entrance ke lobby. rasa sangat dekat dengan alam semulajadi kan? padahal tempat ni dekat giler dengan highway. hehe

daripada lobby’s entrance, boleh nampak kawasan parking. rasa selamat sebab parking dalam kawasan ber’gate’ and betul2 depan lobby’s entrance. hehehe

ni pulak adalah kawasan lobby. besar kan kawasan lobby die? best giler rasa. feeling vip gitu. hehehe.

our welcome drink! sangat refresh gitu! Camomile Tea, Lemon, Honey, Ginger and Serai as Stirrer! tibe2 i rasa sangat healthy. ya, i know. me sangat gumukss! hahaha. tiba2 rindu plak tanganku berinai gtu Tongue out

lagi pemandangan di kawasan lobby. lupe plak nak warning, entry nih memang akan penuh dengan gambar. kalo penat nak cuci mata, sila lah tekan pangkah kat atas tu ek. hehehe

before gerak ke villa masing2, guest diminta untuk hit this gong untuk bagitau kat orang lain kite dah sampai. how cool! hehehehe

untuk ke villa, dorang sediakan buggy car. betol ke ejaan i tuh? asalkan korang paham, dahla ye. tapi buggy car ni untuk arrival n waktu nak balik jer. time2 lain, dorang suh jalan kaki. kate nak slim healthy kan. hikhikhik

ini adalah kunci bilik masing2! haha!! canggih kan? kene air pon takpe. takde la risau nak ilang ke ape. kunci umah  boleh buat camni tak ek?

ni la villa kitorang. villa 2. sangat dekat dengan restoran. best2x! tak payah jalan jauh2 nak p makan. hehehe

entrance to our villa! siap de air basuh kaki kat sebelah pintu tu. tapi, kitorang tak guna pon. sebagai hiasan jer tu. hehehe

sneak peek! haha!! cantik tak our villa? de swimming pool sendiri!Big Grin

our own butler! nama die pamela. sepanjang kat sana, kalo ada pape masalah, die la yang kitorang cari. sebelum sampai sini lagi, die dah kol bagitau which exit takut kitorang terlepas exit kat highway. and sh’es verrry friendly. registration sume buat kat villa jer. Winking

done for the 1st part! pheww! next entry, citer kat dalam villa plak pe yang ade ek. hehehe. till then, daaaa

2 comments:

  1. owhhh vee, jelesnyaaaa!! ada private pool tu paling jeles. nk gak lah.

    ReplyDelete
  2. etty: memang. vee pon geram jer tgk pool tu. ntah biler la dpt p lagi. hehehe

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers