my Friends

click2 laaaa

Monday, October 31, 2011

Cerita suatu ahad..


Assalam..

Semalam g jalan2 ikano,konon2 nak p tengok baby fair.last2 sangkut dalam IKEA.hihi. pastu kan terbeli henbeg baru untuk kije.lalala.color fuschia u! Pastu SA tu cakap,kalo beli rm180 above,dpt 20% off.mata pon melilau,ternampak miki maternity.cantik2 gak baju die. N terberkenan plak dengan maternity jeans die.bile try,rasa comfy.Tapi,Mahal...menandangkan jeans skang ni dah mula ketat,maka amek la jugak.weehuuu! Color grey,lawa tau!I likeeeee! Hehe

P/s: Tapi,obviously de org tu rs Hannah tan lagi hot dari my jeans tu.motip?

Posted via Blogaway

Thursday, October 27, 2011

Mak buyung!



Assalam!

Ni gambar Mak buyung yg x nmpk buyung.hihi.bru 3buln,mmg la x nmpk.hihi.ni bju I masa tunang.kurung moden.muat lg tuuuu.hihi.tu jer nk ckp.Tata!

P/s: agak2 kalo tukar keje skang,de x org nak amek I keje? Since dh jd Mak buyung kan..Tapi kene gak cari keje,nnt sape nak blikan blackwood? Hmm....

Posted via Blogaway

Monday, October 24, 2011

honeymoon day 1 part 2!

Assalam semua! ok, done with part 1. kiter pergi plak part 2. tentang ape? tentang villa yang cantik dan menggoda itula. hehe. i rasa lagi best kalo smokey and shirou can join us. mesti dorang syiokk berlari2 kat dalam kawasan villa gedabak nih. ok, sambung lagi…

biler lepas jer pintu masuk, ini yang terpampang depan mata. plunge pool yang sungguh menggoda. kalo bukak pintu kaca tu, akan terus nampak katil kat dalam. sebelah kiri, plunge pool, sebelah kanan ada dua sunbed untuk sape2 yang suke bermalasan kat luar. macam la kulit tak cukup tanned kan. hehehe

ni plak adalah kawasan living hall and dining area. memang syok lepak sini tambah2 dk kat sofa bed tu. kat kawasan ni jugak ada fridge, kettle untuk buat air and radio. sound system die sampai ke dalam bilik boleh dengar tau. kat atas meja tu ada labu sayung. dorang letak air untuk minum dalam labu sayung tu. sejuk jer rasa air tu tau. rasa macam orang dulu2 pon ado. hehehe. oh ya, towel memang banyak disediakan kat dalam villa nih. so, tak payah risau kalau tak cukup towel ek. hehe

ni plak adalah cordless phone yang boleh digunakan sekitar kawasan dalam resort ni. bukan setakat dalam villa jer tau.  no penting untuk didail adalah seperti berikut. hehe

#1 – Butler (Pamela)
#2 - Spa
#0 – Operator

so, kalau tengah jalan2 tu, tetibe sesat dalam kawasan resort ni, boleh jer terus dial untuk mintak bantuan. tapi, kitorang tak pernah sesat la setakat ni. cume slalu kol untuk rent dvd jer. free tau! macam la banyak masa sangat nak layan dvd Tongue out hehe

kalo tak tunjuk gambar katil, tak sah la kan? hahaha. 7ft x 7ft Kingsize Bed! haha!! golek banyak kali pon tak jatuh2 katil lagi Batting Eyelashes

40inch LED TV! haha! punya la detail, sampai gamabr tv pon i snap! eh, jap. bukan i yang snap tau, my husband yang snap. boleh nampak kat situ, ada labu sayung diletakkan dekat dengan katil. ada candle holder jugak untuk feeling2 spa. hehehe

that’s me! hehe. x sabar2 nak terjun dalam pool tu. so, dip kaki dulu. hehe. ni view ke luar dari bed kitorang Big Grin

His and Hers Vanity Counter. so, takde la korang nak berebut2 bila nak siap. masing2 ada own counter and de set masing2. again, kat ctu disediakan jugak towel.

ni plak jacuzzi. boleh nampak biler berdiri kat tengah2 area antara counter and dressing room. dah setel jalan2 dalam villa, time for lunch! dalam resort nih, de satu jer restoran. restoran the pomelo. makanan die sume healthy style n 3 course meal and free flow fruit juice n coffe/tea. so, xde la risau kebulur ke ape. hehe

at first, i tgk food ni, bole kenyang ker? risau jugak la dalam ati ni. tapi bile abes makan 2nd course,perut dah sendat. haha!! tapi, sume pon sedapp! next, kite cuci mata cket kawasan sekitar resort ni..

even setiap villa ada privete plunge pool, kat dalam kawasan resort ni pon ada pool tau. besar pool die. padahal die de 25 villa jer n max person setiap villa cuma 2 orang. sepanjang vee kat sana, takde nampak plak orang mandi manda kat pool nih. hehe

memang kawasan resort ni dikelilingi banjaran semulajadi. siap ada hotspring lagi. oh ya, air hotspring ni ada disalurkan ke jacuzzi setiap villa. so, sape yang taknak seksi2 berendam kat hot dipping pot ni, boleh berendam dalam jacuzzi sendiri jer. best!

kat atas ni plak adalah sebahagian kawasan spa die. oh ya, kitorang dapat voucher spa sorang rm1k tau! memang dah include dalam pakej die. memang puas ati la. alhamdulillah.. then kitorang lepak jer dalam bilik. sempat la den menerjunkan diri ke dalam kolam itu. hikhikhik. then, out for dinner.

dinner pon sama jugak, 3 course meal. memang sejam jugak la dok situ makan. masa tu, ada la jumpa 2-3 orang guest lain. tengah honeymoon jugak kot. hehehe. then, biler balik villa, rupenyer de lagi food yang dorang letakkan. flourless chocolate cakes! sodapp!

haha! sekian sajo untuk hari pertama. fuhh! on to hari kedua plak lepas ni. tapi, seriously, memang tempat ni cantik. de astro, tapi tak sume channel ado and wifi die sangatttt laju! hehe. daaaa…

Honeymoon trip day 1 part 1

Assalam semua!

ok, ni kali kedua i taip entry nih tau. entry pertama yang dah hampir siap tu i tak save lepas tu, blackout. huhuhuhu.. dah almost 4 months kawen, baru sibuk nak review our honeymoon. hehehe. kitorang berjalan dalam negeri sahaja. pergi pon dengan kereta sendiri jer. kitorang bertolak dari rumah mertua pukul 11.00 lebih camtu. sebab bajet nak sampai sana time lunh hour kan..

tengok tu, ada orang happy giler nyanyi2 dalam kereta. hihihihi. oh ye, kenalkan, that’s my lovely husband. love u! muahh2x! Kiss

yeah! dah sampai pon ke destinasi yang dituju. The Banjaran Hotsprings Retreat, Ipoh! kami berkampung kat sini selama 4 hari. lama kan? best wooo!

ni gate entrance die. selain dari customer and staff, orang lain tak boleh masuk kawasan selepas gate nih. sangat2 privacy. gate ni, polis bantuan yang jaga tau. oh, tak snap pulak gambar abang polis tuh. hehehe

ni adalah entrance ke lobby. rasa sangat dekat dengan alam semulajadi kan? padahal tempat ni dekat giler dengan highway. hehe

daripada lobby’s entrance, boleh nampak kawasan parking. rasa selamat sebab parking dalam kawasan ber’gate’ and betul2 depan lobby’s entrance. hehehe

ni pulak adalah kawasan lobby. besar kan kawasan lobby die? best giler rasa. feeling vip gitu. hehehe.

our welcome drink! sangat refresh gitu! Camomile Tea, Lemon, Honey, Ginger and Serai as Stirrer! tibe2 i rasa sangat healthy. ya, i know. me sangat gumukss! hahaha. tiba2 rindu plak tanganku berinai gtu Tongue out

lagi pemandangan di kawasan lobby. lupe plak nak warning, entry nih memang akan penuh dengan gambar. kalo penat nak cuci mata, sila lah tekan pangkah kat atas tu ek. hehehe

before gerak ke villa masing2, guest diminta untuk hit this gong untuk bagitau kat orang lain kite dah sampai. how cool! hehehehe

untuk ke villa, dorang sediakan buggy car. betol ke ejaan i tuh? asalkan korang paham, dahla ye. tapi buggy car ni untuk arrival n waktu nak balik jer. time2 lain, dorang suh jalan kaki. kate nak slim healthy kan. hikhikhik

ini adalah kunci bilik masing2! haha!! canggih kan? kene air pon takpe. takde la risau nak ilang ke ape. kunci umah  boleh buat camni tak ek?

ni la villa kitorang. villa 2. sangat dekat dengan restoran. best2x! tak payah jalan jauh2 nak p makan. hehehe

entrance to our villa! siap de air basuh kaki kat sebelah pintu tu. tapi, kitorang tak guna pon. sebagai hiasan jer tu. hehehe

sneak peek! haha!! cantik tak our villa? de swimming pool sendiri!Big Grin

our own butler! nama die pamela. sepanjang kat sana, kalo ada pape masalah, die la yang kitorang cari. sebelum sampai sini lagi, die dah kol bagitau which exit takut kitorang terlepas exit kat highway. and sh’es verrry friendly. registration sume buat kat villa jer. Winking

done for the 1st part! pheww! next entry, citer kat dalam villa plak pe yang ade ek. hehehe. till then, daaaa

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers