my Friends

click2 laaaa

Monday, July 25, 2011

cerita weekend lepas

assalam peeps. weekend ku agak sibuk sebab jumaat petang LV akan gerak ke PJ, umah mertua. currently my hubby duduk dengan mertua lagi sebab kunci rumah belum dapat. ntah biler la nak dapat kunci. fed up plak rasa. malas nak pikir pasal rumah tu dah, buat sakit ati jer. weekdays plak LV kat serdang. since lagi dekat nak pergi keje and my cats pon de sini, so i pon duduk la sini. rasanya, kalau kene ulang jauh tu, boleh tahan lagi kot. tapi, nak tinggal my cats totally, memang tak la.

so, sabtu lepas, tengahari, kitorang lunch kat grand dorsett subang, his cousin belanja makan dim sum. kenyang giler kott! no pics sebab i malu nak snap any pics. ye la, baru jer kenal kene control baikk la. hehe. after lunch, kitorang gerak ke umah his pakcik plak. i thought dah takde makan2. rupenyer ade jugakk! my fave plak tu. durian served with pulut! hehehe and ade mee rebus. i think it is mee rebus la. hormat pada tuan umah, makan la lagi..malamnyer plak, kaklong ajak g buffet yang served mostly daging. mak aih.. giler!! macam nak pecah perut. memang banyak giler makan. penat rasa asyik makan jer. memang bersyukur dapat makan banyak, tapi penat giler kot. balik umah, trus tido jer.

ahad, takde pape. we just lepak kat umah. too lazy to go anywhere. hubby anta i balik pas dinner. sampai bilik, rasa penat giler. sebab berulang kot. kene kemas bilik lagi sebab dak2 tecik tu sepahkan. sampai bile my life akan macam ni, i pon tak tau. am i enjoying it? ntahla..pasrt family tu best la sebab i never had sister or big brother. my stress tak release tau. dulu weekend ditunggu2 sebab bole kuar dating, cuci2 mata, window shopping, kemas bilik, lepak2 tengok tv. now, i macam terkejar2. tengok tv? hardly kot. no more melodi, no more conan, no more enjoying shows in my cosy room..life is different. but i still don’t have to cook or wash his clothes. am i happy? sort of but still got room for improvement kan?

6 comments:

  1. lps kawen, weekend da jadi lain kn?

    i pulak penat sbb kdg2 kna trun KL, kdg2 hubby yg trun kemaman...xtau la sampai bila kena hidup cmni...sb sobb

    ReplyDelete
  2. nana: la, u pon pjj ker? penat kan nak ulang alik. u lagi jauh kot..haih..pasrah sajo la

    ReplyDelete
  3. i pun sama. weekend je kena pergi umah in laws which is banyak aktiviti. sound great, tp penat...tak boleh bangun lambat macam kt rumah sendiri...tp enjoy je sebab in laws baik gile and most important, husband ada. tu je yg penting sebenarnya. haha....

    cheer babe.....! kita serupa..

    ReplyDelete
  4. etty: penat kan? guess, sume yang dah married memang life camtu kot. bosan giler. haih...

    ReplyDelete
  5. tggu ade umah sendiri, barulah kene masak n cuci baju...hehehe

    ReplyDelete
  6. aman: is it? i tot anta umah mak cuci :)

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers