my Friends

click2 laaaa

Friday, July 15, 2011

sesi nikah 2 julai 2011

assalam peeps! dah sudah kawen, blur jap. tak tau nak tulis ape. hm… ok la, review pasal nikah la.

i nikah ari sabtu,2 julai 2011, dijadualkan pada pukul 10.00 pagi. memang pagi tu bangun awal giler. dahle malam sebelum tu i tido kul 2.30 pagi. so, i slept about 4 jam jer. memang new record la sebab i ni jenis yang tidur cukup 8 jam. hehehe. i request nak nikah kat umah tapi tok imam insist nak jugak p kat masjid yang jauhnyer cume 10minit dengan berjalan kaki. dahle time tu i period. agak geram jugak la

i g masjid dengan 2 buah kereta. walaupun dekat takkan nak suh menapak kot dengan heels sume. my dad’s car, die yang bawak. ada me, my pengapit(ijat) and farah, my schoolfriend. the other car ada both my brothers, makngah, pakngah, tok sebelah mak and adik sepupu. tu jer. disebabkan kelam kabut i tak bawak pon cincin untuk batal air sembahyang and bantal nikah. even my mom pon tak datang masjid. sedihh siot. i wish both my parents ada untuk tengok i nikah. but then mak kate ada banyak keje nak buat kat umah. sob..sob..Crying face

sampai kat masjid, rombongan hubby blom sampai lagi. since i tak boleh masuk masjid, i just duduk akt laur masjid, kat koridor tu. tok imam datang, die cakap kat my father suh turun bawah lagi which is tempat yang orang pijak2 dengan kasut tu. bodoh giler! nak mengamuk i kt situ. i degil, i g duduk kat tangga. konon de tempat khas untuk orang yang tak boleh masuk masjid. tak lama lepas tu rombongan hubby sampai. dorang datang dengan 15 buah kereta tau. malu giler i masa tu. rasa macam kawen lari jer. takde whole family sume, kene buat kat masjid, duduk tepi tangga lagi. memang pagi tu bergenang juga la mata ni. tapi tahankan jer.

bila sume dah amek tempat, upacara pon dimulakan. lagi sekali darah i menyirap sebab tok imam tu tak guna mic. langsung tak dengar pape. memang terpinga2 la. tau2 jer dah sah jadi bini orang. 1 thing yang buat i sedih and terkilan, bukan father i yang nikahkan i tapi tok imam. anak pompuan dia sorang ja.. sedih giler time tu. tengah taip ni pon, mengalir air mata bila ingat saat tu. after sah nikah dengan sekali lafaz, my hubby datang dekat i dan bacakan taklik. alhamdulillah, btol la i dah jadi isteri yang sah. lepas baca taklik, my hubby masuk dalam masjid semula tapi i tak tau untuk ape.

settle everything, kitorang bergambar depan masjid. memang sikit giler kot gambar time tu. nasib baik hubby’s relatives banyak snap gambar. so, sume gambar ni i cilok from hubby’s relatives and my friend’s fb.

me tengah cuak nak g masjid. this is my bilik pengantin. love it! In love

this is me and my pengapit, farizat aka ijatt. ijatt ni one of my bff dari dulu sampai skang. kecik molek jer orangnya Winking smile

us masa pembacaan taklik

the husband and wife! Open-mouthed smile

pic credits to farizat, sheha and simfoni rias

17 comments:

  1. ala sedihnya baca cerita.. iskk risau betul time akad nikah tengah period. tok kadi skang susah betul nak pegi rmah pengantin walhal dekat je masjid ngan rumah. btw both of u comell sangat. baju cantik ok!

    ReplyDelete
  2. lind: tu la, biler ingat balik memang sedih jugak la. tu la pasal, tok kadi skang ni suka nak nyusahkan orang nak bina masjid tau. biar dorang jawab sendiri masa depan Allah nanti. sabar jer la. us comel? ngeee.. thanks lind! baju tu i akan review later okeh! wish yours berjalan lancar semuanya. aminnnn :)

    ReplyDelete
  3. Vee, sayu la bc kesah awk... anyway congrats.. dh slamat jd wify...! eh..eh..eh.. suke handbouquet u.... review cket..!!!

    ReplyDelete
  4. Haruslah sedih sbb kite nikah skali seumur hidop kot, mesti nak dengar & berada dkt mase majlis nikah. Nape tok imam tu x boleh nak buat kat rumah yg hanya 10 minit jln kaki tu? tapi takpe la janji semua dah selamat kan...

    ReplyDelete
  5. vovovovovovo...sedih kot bila mak tak dtg tengok kita nikah, sedih bila kena paksa duduk kt tangga, sedih sebab tak dengar akad. kita pun ada moment yg tak best masa nikah...ralat gila...

    ReplyDelete
  6. WillBemrs: Alhamdulillah, dah selamat jadi wifey. handbouquet tu? nanti eh. hehe

    KP: ntahle, tok imam tu pelik. die rasa lagi afdal buat kat masjid even vee dah awal2 bagitau time tu period. orang kate, kalo kenduri tu ada buat pelamin, die tak datang majlis. memang btol pon, die tak datang pon majlis vee

    etty:tu ar, sedey jugak ar. pasrah jer

    ReplyDelete
  7. btabah ye..janji suma dh slamat..btw samat penantin baru.. :)

    ReplyDelete
  8. Hoho...vee kat area mana?takut jugak nie...huhuhu kenapa lah tok kadi tu yer...tak apa lah, yang penting selamat dah semua...comel!:D

    ReplyDelete
  9. emah somel: thanks dear! tu la, bersyukur apa2 pon dah selamat jadi wifey :)

    Q: vee nikah kat masjid taman keladi, sungai petani, kedah. tak sume tok imam camtu..

    mr hubby: are you? hehehe

    ReplyDelete
  10. Tahniah Ina...sangat cantik...(^,^)

    Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat... :)

    ReplyDelete
  11. congratsss my dear ^__^ u looks sooo lovely

    ReplyDelete
  12. vee, we shared the same date...selamat pengantin baru...:)

    ekceli masa I nikah, i tengah period juga. Tapi I buat kat dalam masjid sebab my bestie pun buat kat dalam masjid even dia period..And ekceli I pun nak buat kat umah tapi tok kadi suruh buat kat masjid sebab dia kata lebih afdal buat kat masjid. Ibu I taknak kecoh2 dan ikut je cakap tok kadi tu...huhu...

    Tapi pape hal pun, semuanya dah berlalu...yang penting kita dah selamat jadi wifey kan??:)

    Selamat berbahagia bersama hubby tersayang:)

    ReplyDelete
  13. cik seni n cik puan syafa: thanks guys! blushing neyh..hehehe

    ~lonelyna~ : hm tu la, everything pon dah berlalu. bukak buku baru jer la jawabnyer..neway, selamat pengantin baru untuk kamu jugak! :)

    ReplyDelete
  14. waaaaa.....huhu..anyway congrats vee...

    ReplyDelete
  15. congratulations !!!

    Http://reben-pink.blogspot.com/

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers