my Friends

click2 laaaa

Tuesday, July 26, 2011

new job

assalam peeps! i need new job. tengah mencari-cari. job kat sini kontrak setahun-setahun. masuk ni dah tahun ketiga, tak dapat2 tetap lagi. department, dah banyak kali bertukar. tinggal 2 bangunan @ cawangan jer yang i belum merasa keje lagi. kat sini, politik kene hebat. kalau pandai buat keje pon, kene pandai tunjuk kat orang kita pandai buat keje. me, i bukan orang macam tu. makanya orang takkan nampak i. tu yang kene tendang ke sana sini tu.

tapi, i bersyukur. tempat ni banyak ajar i macam mana nak keje. ye la, 1 st job kan. tambah2 plak, i ni jenis gugup gila bila pergi interview. sampai soalan2 bodoh pon i tak bole jawab sebab nervous punya pasal. lepas interview, baru nyesal. nape la aku tak study btol2. nape la jawapan aku bodoh sangat. tapi nak wat camna, kalo nervous, semua lupa. so, camna nak cari keje lain kalo tak reti nak handle interview? hm..

hubby keep saying, arini dapat adiah lagi dari orang opis. wahhh! itu jer la yang aku cakap. nak buat macam mana, opis aku sengkek. takde adiah2 ni even dari jabatan sendiri. bos pun tak datang majlis, takut “bersih” katanya. bos lama aku jugak yang baik, sanggup datang. aku appreciate gila kot. bos lama aku banyak train aku macam mana nak buat keja. takpa la, masing2 ada kekangan masing2. hidup ni bukan pasal aku ja kan? tapi, skang aku malas gila okeh. buat keja pon sekadar buat ja. dah tak best macam dulu. tak pulun kata orang kedah. takdak chemistry dengan bos sendiri, department sendiri. bos aku tak baik ka? baik ja. ada sorang tu, siap sangat “concern” lagi sibuk tanya bila nak ada isi. hello! aku baru kawen tak sampai sebulan tau. gila apa. kalau ada, ada la. tu kan keja Allah, bukan keja aku. kita ni sekadar usaha. kalau Allah nak bagi, Dia bagi la. kalau tak, sapa kita nak mempersoalkan?? kalau sekali dua tu bergurau la. kalau dah selalu sangat, bernanah jugak telinga aku neyh

ok, mood memang bengang arini. eh tak, memang akhir2 ni cepat bengang. cepat la balik. dapat jumpa anak2 aku si smokey and shirou tu, baru ilang stress aku.

No comments:

Post a Comment

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers