my Friends

click2 laaaa

Monday, August 1, 2011

mak yang sporting!

Assalam peeps!! sorry la, weekend vee bz cket. dulu kan vee takut sangat nak duduk umah mertua tau. vee takut tak reti bawak diri. tapi pas almost sebulan kawen (sok our 1 month anniversary), persepsi vee berubah. turns out duduk umah mertua tak la scary giler as i expected. in fact, i enjoy jugak la dok sana. nak tau nape?

my mother in law which i called mak jugak saaaaaangatt sporting. in fact, dulu i takut tau ngan mak. before kawen tu memang terpikir la, boleh ker vee nak amek ati mertua nih. vee ingat mak garang, rupenyer tak. or belum tunjuk lagi kot? hehe. yang buat vee terharu, saturday lepas mak kuar beli makan dinner with kakngah, she bought lebih sebab vee de umah and extra ikan sebab vee pernah cakap vee suke makan ikan. pastu gulai asam pedas mak memang marvellous la! seriously, vee tak sangka vee akan cakap camni secepat ni, tapi memang vee dah makin suka duduk umah tu. hehe

mak tak pernah bising if vee terbangun lambat ke ape. in fact, bile bangun jer, mesti dah de breakfast atas meja. just teman mak breakfast jer sebab hubby jarang breakfast berat plus bangun lambat plak tu. hehe. even vee pergi dapur untuk tolong2 sediakan food for lunch, mak takde pon suruh2 sangat. agaknyer mak tak tau kot nak suruh vee buat pe. tambah plak vee memang tak cekap kat dapur, almost to fail kot. hehe. pasni kene blaja ngan mak la. hehe

pastu kan, vee kesian kat mak. mesti mak bosan dok sorang2 kat umah. nak kuar jalan, mak tak reti drive. anak2 plak dah de life sendiri kan. even mak dok umah pon, mak tau perkembangan semasa tau. kadang2 mak yang bagi news info yang kitorang tak tau. hehe. mana taknyer mak rajin baca paper, amek tau pasal hal semasa, kitorang ni rajin skip2. hehehe Open-mouthed

vee buat entry ni, bukan la vee nak neglect mak sendiri. mak sendiri mesti la best. all i’m saying just that vee makin menghargai ada mak mertua Smile 

p/s: vee SAYANG DUA2 MAK

10 comments:

  1. Rezeki vee dpt mak mertua yg best n sporting. sy tak pasti lg camne sbb blm pnh duk serumah kan, jumpe pon jarang sgt.

    ReplyDelete
  2. KP: alhamdulillah.. vee pon before kawen, jarang jumpa mak mertua. vee takut sangat kalo kene p umah tu. tapi bila dah dok umah, it's different. insyaAllah, vee hrp KP pon dapat mak mertua best! amin.... :)

    ReplyDelete
  3. weehuu~ mak mentua kite pun sp0rting giler cam mak mentua awak jugak..sgt syg dia mcm mak kite c0z dia sgt best..but n0w dia da pindah blk kg s0 sgt2 la terasa sunyi & kehilangan..huhu..neway, jgn lupa blaja masak dgn beliau tau..rugi klu x menuntut ilmu..hehe..

    ReplyDelete
  4. lilo: ye ker? alorrr.. menuntut ilmu ek? dahla den memang fail bab dapur2 nih. hehehe. tapi resepi gulai tu definitely mmg kene blaja. hehehe

    ReplyDelete
  5. untung kn dpt in law yg baik? haaa lps ni u kna tunjuk bakat memasak kat mak mertua u pulak okey :P

    ReplyDelete
  6. hehehe..best2...mak mentua saya xbyk ckp...klu duk dpur nk tlg pon..dia mcm xbg sgt..maybe sbb dia dh besa buat sorang kot...good luck akak!

    ReplyDelete
  7. nana: tapi...mak dah tau x reti masak! hahaha. kene praktis ar pasni. hehehe

    piya: thanks dear. mak mertua akak suke borak2, tapi keje tak suruh sangat pon. hehe

    ReplyDelete
  8. best kan dpt in laws camtu. i pun sama. kalau i balik melaka hari ahad malam, ada je makanan yg dibekalkan. kalau ada makanan yg terbaik dari ladang, mesti dorang reservekan untuk i..moto hidup dorang ''sedap sama dirasa''.

    ReplyDelete
  9. etty: cool kan? hehe. siap de moto tuh! best giler! hehe

    ReplyDelete
  10. HAHAHAHAHHAHA...tips adalah, kena amik hati mak pak dia. once dia dah okay dengan kita, insyaAllah segalanya okay...

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers