my Friends

click2 laaaa

Tuesday, August 9, 2011

Revolusi

Assalam semua!

mata macam mengantuk nih. maka untuk ilangkan ngantuk, i karang2 la cket. hehe. sebebnarnyer dah lama nak buat entry yang nih. eleh ko ni vee, sume entry ko cakap dah lama nak buat, tapi tak buat2 kan. huhuhu. ampunn..hehe. nak cakap pasal handphone. sebelum ni kan vee dok giler citer pasal handphone kat sini, dan sini, dan sini jugak, dan sini lagi..haha!! ya, i tau. memang banyak entry pasal handphone kan. so, skang vee nak kenang2 kan balik handphone pe vee pernah pakai. hehe Day dreaming

handphone yang first vee pakai masa time blaja kat matric. masa 1st sem vee pakai handphone 3310. ingat lagi tak rupe die? camni la rupe die. very old skool kan?

 

pastu 2nd sem, i pakai butterfly. i suke yang nih. kecik and comel. zaman ni, credit i memang kayo la sebab abah top u kan tak agak2 punyer. sampai tak abes pakai pon. tapi, credit2 tu banyak kol umah jer. heheBatting Eyelashes

 

pastu bateri si butterfly ni asyik abes jer. penat nak charge. dah kong la tu. tukar plak kepada ini. 3200. hehehe. masa ni time i tengah buat degree. tahun pertama kot i pakai. x ingat sangat plak. sume nokia kan? sebab dulu i rasa nokia ni friendly user. senang nak guna. lama jugak vee pakai 3200 nih. tapi time nih, topup sume sendiri. dah blaja jimat cermat kredit. Big Grin

 

pastu ada skali tu phone i buat hal. rasanya awal tahun ketiga degree. mula2 bateri kong tu perkara biase dah. tapi die buat hal takleh nak on pon. sakit jiwa den time tu. makanya bergegas jugak la ke mall carik phone baru. nampak sangat la takleh hidup takde phone kan. ekekekek Hee hee masa tu i cari murah2 ja. so, ini yang i rasa ok dan kena dengan bajet masa tu. i tak igt model die tapi rupe die seakan-akan yang kat bawah ni la. yang kat bawah ni model 2600

 

 

pas degree, i sambung blaja lagi. amek master plak. masa sem 3 rasanya, end of 2007, i tukar phone lagik. hikhikhik. kali ni dah tak loyal dah. i amek brand lain plak. sebab camera die cun. sony ericsson k550i. hensem kan tepon ni? sayang giler kot! sampai skang ade lagi ngan i. tapi dah bertukar rupe pasal i deco die ngan deco sheet leopard. hahahaHee hee

 

pastu masa early bulan april tahun lepas, i dapat henpon baru as besday gift. from my sweet boyfriend yang skang dah jadi my hubby yang awesome! hehehe. he gave me this. nokia 5730 Xpress Music. sebabnyer i nak try pakai qwerty keyboard tapi nak yang nampak cantik jugak. hikhikhik. masa ni i tak minat touchscreen nih. leceh, susah nak mesej. hahahaLaughing

agak2 korang i pakai lagi tak 5730 nih? jawapannya yes and no. ya, masih ada dalam simpanan i and i masih lagi fullcharge phone nih. sebab de gps. hehehe. tapi, kene letak simcard lain la untuk guna gps sebab i dah ada phone laen! hehe. cube teka pe handphone yang i pakai skang? ha, cepat teka! cepat teka! hehehehe

tadaaaaa!!

HTC SENSATION!

Ni la phone terbaru i. adiah jugak from my hubby yang awesome! hahaha!! sila tahan muntah ya, ni kan bulan puasa. kang tak pasal2 batal puasa tu. hehe. i kan memang dah lama mengidam nak pakai htc. eh, mengidam ker? tak la, tapi memang nak giler2 kot. so, he bought me antara yang latest model kat pasaran skang. best2x! camera dia cantik gila woo. nak post entry blog pun senang sangat2x. pastu bley download macam2x dari android market. phone ni besar cket sebab skrin die 4.30inch, tapi sedap pegang. thanks hubby! you memang awesome! Love Struck

to stalker, pasni u all ada bahan lain plak untuk dibincangkan. hehehe Oh go on

 

entry ni bukan untuk menunjuk-nunjuk ya, cuma untuk mengingatkan i nanti bila dah tua tentang apa yang i dah lalui Winking

5 comments:

  1. Wah dah banyak kali tukar...

    WuMing juga sama.. Biasa laa skarang ni benda macam tu dah jadi biasa dah..


    Follow sini

    ReplyDelete
  2. woi woi....sangat jeles...nk goda suami jugaklah nk hp baru...

    ReplyDelete
  3. wuming: tak perasan plak sebelum ni yang i banyak tukar. dah list kan, baru perasan. haha!!

    etty: ngeee..jeles cket2 jer okeh! goda la hubby, kot2 dapat handphone raya. hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya dapat hp baru... :)

    blog ko ada stalker jugak ke?

    em, tak faham betul stalker ni...ada je yang nak cari salah kita...

    dah nama blog kita sendiri, suka hati kita la nak tulis apa pun..haih.

    ReplyDelete
  5. cik seni: ngeeee..best jugak la. hehe. tu la, kesian kan stalker nih. padahal takde bende pon, cite biase2 jer. nak wat camno, kite rasa biase, dorang rasa kiter awesome! hahahaha

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers