my Friends

click2 laaaa

Wednesday, June 13, 2012

Fullmoon + 1 day! hehe

assalam semua!

ayoyoyo..takkan lepas ni i mampu up entry sekali je dalam seminggu? huhu. dok ngadap blog neyh, tapi tukar layout. lepas tu suma jadi gila. penat nak btolkan balik satu2. ni pon bloglist hot mommas takde. nak kena create balik.hukhukhuk..takpa la, janji sedap cket mata memandang. bosan sebab dah lama pakai template tu. cuma header ja kena adjust lagikk..

sebebanrnya nak bagitau ni, semalam Hussein dah fullmoon! yeay! ada sapa2 tau maksud fullmoon? konpem la ada banyak maksud kan, tapi yang i maksud kan ni adalah kalo ikut orang cina, kalo baby dah fullmoon, maksudnya dah cukup 30 ari! hehe. yup, Hussein dah cukup 30 ari semalam. alhamdulillah..

so, apa yang Hussein dah boley buat ek? hmm..
  • masa minggu pertama and kedua, dia menyusu sukati dia, sampai setengah jam sekali pon pernah. now, dia dah panda adjust. 2-3 jam sekali. tapi kalo malam, pernah sampai 4jam baru dia bangun. kepala dia plak sangat la kuat. 
  • ari kedua lahir, dah pandai senyum. and uncle sebelah hubby dapat snap gambar dia tengah senyum. pergh! mak dia sendiri tak sempat nak snap. selalu tengok live ja. tapi tu dulu la. now, dah banyak jugak gambar senyum dia yang i ada. yes, dia memang suka senyum, tambah2 time tido. mimpi best kot. hahaha
  • kalo dukung tu, asyik nak angkat kepala ja. orang yang tengok plak gerun. ye la, budak dalam pantang lagi kot neyhh. i banyak minum susu ke? tak jugak. minum ikut mood ja susu tepung tu. masa pregnant dulu la. tapi selain susu tepung, susu2 lain i blasah dengan lahapnya. dah bersalin ni, baru minum susu tepung. tu pon, 2-3 hari sekali kot. ngeee. ngelat kan? hehe
  • suka tido mengiring. skill ni dia develop masa masuk minggu ketiga. dia mengiring sendiri tau. sebab tangan dia terlepas dari bedung, dia pusing sendiri. syiokk btol dia tido mengiring. lena sungguh tengok.
  • dah pandai nanges kuat2 bila orang tak layan dia. Hussein ni, kalo berjaga sampai 2 jam lebih. pastu dia nak orang layan borak ngan dia. if not, dia nanges kuat2. kadang i jahat, biar je dia nanges kejap baru amek.hahaha. mak kijammm eh Hussein? :p
  • tangan coordination dia sangat superb okeh. cepat je tangan tu masuk mulut nak nyonyot. u know budak tak cukup sebulan, tangan dorang kan all over the place sebab dia tak reti control lagi. sama la macam Hussein. tapi, bab masuk mulut, memang tepat ke sasaran. masa i bersihkan mata n telinga dia pon, tangan dia tepat ke sasaran nak tepis.cool! hehe
  • semalam, yakni cukup sebulan, i perasan mata dia cepat tertarik dengan bright colors. i pakai baju oren striking, mata dia ikut mana i jalan. dah kurang hazy kott.hehe

i tak ingat lagi benda lain yang signifikan. kalo ada, nanti i tulih lagi ya. now, tengah tunggu Hussein bangun, nak bagi mandi. cik abang ni lambat mandi sebab after subuh, dia tidoq balik. tepeq la gambaq semalam. mak bagi Hussein pakai baju nampak macam dah besaq ja. hihi


5 comments:

  1. mommy cha: simple2 je sbb fullname dia panjang. nanti penat dia nak isi form jawab exam.hehe

    ReplyDelete
  2. Hehe chomel hussien ni...goram den..

    ReplyDelete
  3. eeeeee budak sihat ni! geram je tgk pipi tu

    ReplyDelete
  4. cheyan: babies memang suka buat aksi kan? hehehe

    nana: haha!! bukan nana je geram, nyamuk pon geram tengok. asyik la dok kena geget.huhuhu

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers