my Friends

click2 laaaa

Friday, June 29, 2012

Congested nose

Assalam semuaaaaa

Semalam bawak Hussein pegi spital lagi.hai la dak nih,asyik ulang spital je.dah mak bapak dia cepat gelabah,cket2 p spital. Mau tak gelabah weyh,dak tecik,xtau nak cakap sakit ke tak kan.huhu

Since lahir,hussein cam ada masalah breathing cket.nafas dia cam kuat. I tot normal la sebab nampak dia cam xde masalah nak breath,cuma kuat cket. Ada beberapa kali dia tengah tido,pastu menjerit dalam tido.nangis tapi mata pejam. Tak sure time t nangis sebab 'kawan' dia tegur ke or dia susah nak breath. Tapi everytime nangis,bila angkat cket tepuk2 belakang,dia diam n tido balik.

Dua ari lepas dia start bersin dengan agak banyak kali.usually dia bersin after mandi je sebab sejuk kan.padahal mandi air suam tu.hehe. tu yg i bawak p jumpa doc sebab takut dia selselma. after bersin tu,kuar la taik idung yg agak banyak. Bila kuar tu,baru nafas dia tak bunyi.taik idung dia ala2 hingus cuma tak meleleh je. Orang kata kalo camtu, sedut kuar macam siput sedut. Masalahnyer i ni,siput sedut pon x reti makan sebab tak reti nak sedut.hahaha!camno? So,bila dah jumpa doc,dia kata benda tu takde ape nak risau. Budak memang ada yang camtu,idung dia congested cket.so, doc bagi ubat untuk congested nose tu.ni ubat dia..



Bagus ubat ni.pas letak semalam, hussein bley tido dengan lena.takde nak marah2 cranky suma. Dia bangun untuk menyusu,then i just betulkan bedung,letak kat tempat tido,trus dia sambung tido. Alhamdulillah,dengan izin Allah jugak. Tengok la dia tido,lena je kan?



Seronok tengok.hehe

posted from Bloggeroid

5 comments:

  1. mikhail pon ade mcm nih, pastu siap ingus meleleh..momy cha layankan jer..tak letak ape2 ubat pon. cuma sapu vicks kat dada dia jer :) moga baby hussain cpt sembuh yer :)

    ReplyDelete
  2. mommy_cha: tu ar, mak bapak dia ni cepat gelabah. hahaha! ni dah makin ok dah.dah tak nampak dah sarang labah2 dalam idung dia. hihihi

    cikpingu: thanks dear.aminnnn

    ReplyDelete
  3. Hehe..ubat dia sama cam ubat Alya, salt water and iliadin tu..tp paed i tak kasi sgt i kasi Alya iliadin tu..sb congested nose tu akan mai balik..dia suh buh slat water tu ja cukup.. Iliadin tu bila dah betul2 teruk sumbat dia..hehehe..

    Bagus oa husien..tido ja, senang nak jaga.. Alya dah start tak mo tido siang..nak main ja..tidu pun kejap2 ja..hehehe

    ReplyDelete
  4. cheyan: oo, sama ek. i pon dok bg salt water tu je. tp bila letak iliadin tu, baru poo2 dia cam berlendir sbb lendir tu kuar ikut poo2 kan.so, i start balik iliadin nk bg utk 1week.hehe

    hehe. hussein pon ikut mood. time dia takmo tido, mmg tak tdo jugak.tapi tak selalu la.dia ikut mak dia, kuat tidoooo. ngeeee :p

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers