my Friends

click2 laaaa

Wednesday, September 26, 2012

aturan masa

Assalam semua,

kebanyakan mommies working kan? camna korang bahagikan masa ye? i macam penat gila lately. mula tak perasan, tapi bila lunch hour je, letak pale, sandar btol2 kat kerusi tu, mesti laju je lelap. padahal i pon tak tau i penat pasaipa.

bangun kul 6am, siapkan hussein, kemas cket2 umah then off to work. kul 5.40pm sampai umah, pam susu, masak2, basuh baju, vacuum umah, settlekan smokey n shirou. pastu hussein sampai umah kul 8pm, layan dia sampai tertido. tapi, takdak la ari2 i vaccum pon. baju plak, bab basuh ok. bab nak lipat tu bercinta hokay. nak tunggu weekend, weekend selalu takdak kat umah. so, camna? ke i yang memang lembik or tak reti bahagi masa? tapi disebabkan hussein, memang rasa diri ni jadi macam super mak dah. diri sendiri sakit pon rasa macam tak sakit. padahal selalu gila sakit pinggang. orang kata sebab posisi menyusu tak btol. ye la, bila malam2 mai time ngantuk tahap dewa, bagi hussein menyusu sambil baring. tu yang sakit pinggang tu. padan muka i kan. hurmmmm

p/s:disebabkan penat,maka mood juga adalah swing



4 comments:

  1. Vee, i pun penat jugak..kadang2 masak, kadang2 tapau ja masakan..sb Alya I amik lam kul 6 ptg..sampai umah nak melayan dia, nak nenen..masuk2 umah ja terus serbu peti ais keluarkan apa yang patut..*kalau nk masak aaa, kalau x, suh husben tapau*

    U balik leh lg mengepam, I tak dan nye la..pump original dah menunggu, then lepas magrib ja..dalam 7:30 Alya dah ngamuk2 nk tido.. So kasi dia tido then br i buat lerja rumah..membasuh, kemas dapur, lipat baju kalau ada..tp mata kul 9 tu dah berattttt ja..hahaha..

    Mmg penat kut vee, sb kite bgn mlm kut..hehe..

    Oh I x pandai susu kan Alya baring..mesti duduk tau..huhuhu..lagi tersengguk2 hahahaha

    ReplyDelete
  2. cheyan: i tot i sorang ja camtu. kot2 la i yg lembik sebenarnya kan. hikhikhik. i pam sebab hussein balik lambat. if not, takut tak cukup plak sebab stok tak lebih dari demand.tambah2 now die dah start minum 4oz.
    tu la, kul 9 mata dah berat. rasa tua gila kot. hahahaha! pernah berangan nak ngadap lappy lepas tidurkan hussein.tapi selalunya lappy yg tengok i :p

    ReplyDelete
  3. i pun penat gila. balik kerja susukan anak walaupun dia dah bottlefeed. then kalau adik i dah mandikan dia, i ready nk basuh botol, strelize semua benda tu. malam, lap botol masuk dalam beg, transfer ebm dalam storage bag, rekod semua. malam kul 10 dah masuk tido, takdan nk tengok tv. pastu malam umar bangun byk kali, hai lahhhh emo jadinya...

    ReplyDelete
  4. etty: tu ar, cam penat gila kan?tv takyah kate, i tengok masa dinner je kot.naseb baik skang hussein bangun malam sekali je. kadang2 tak bangun langsung.and nasib baek jugak hussein anta umah mertua so, susu memang ade kat umah sana..

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers