my Friends

click2 laaaa

Friday, December 24, 2010

wish us luck!!

salam sayang semua. sabtu ni, kami akan memulakan house hunting. owh, saya sangat excited tau! dah lama saya teringin nak duduk rumah sendiri. ok, bukan rumah saya la, rumah die sebab die yang akan bayar kan? saya tumpang jer. uhuk uhuk..

back to house hunting, kriteria yang diambil kira tentulah harganya. sekarag ni, harga rumah sangat melambung harganya terutamanya area klang valley. pity us yang duduk sini, dahla taraf hidup mahal, cost of living pon mahal. saya merungut cakap jer. hihihihi

kriteria kedua, lokasi. it have to be tengah2 la, so that senang both of us nak pergi keje. and kalau boleh, jalan yang bakal dilalui, takde traffic jam yang teruk. ade ke laluan kat KL nih yang tak jem? hahaha!! ops! saya bukn nak dok kat KL ya, saya nak dok dalam selangor :p

kriteria ketiga, saiz kebesaran. haha!! marah cikgu bahasa melayu kalau baca ayat2 saya. mintak ampunn ya cikgu2 semua. hihi. okeh, berbalik pada saiz umah, saya suka rumah dua tingkat. tak tau nape, bila dua tingkat, saya rasa lebih banyak space. ye ker lebih banyak space? maksudnya lagi banyak tempat untuk dikemas kan? dahle saya ni pemalas bab2 mengemas nih. hahaha!! his request, car porch kt dalam tu boleh muat untuk 2 kereta. bagus jugak tu, so both our cars boleh park dalam dengan selamatnya. my request, saya nak de family hall kat tingkat atas so that kalo tetamu datang, my family ada space lagi untuk lepak kat atas sambil tengok tv. verangan tak sayer? hihihi. pastu request kedua sayer.. hah?? de request kedua? his punya satu ja.hahah!! sukati la :p second request is 1 room akan menjadi bilik smokey dan kawannya. kawannya tu takde lagi, bakal amek bila dapat rumah nanti. baru la boleh beli aksesori smokey banyak2. hihihi

add on kriteria dan maybe yang terakhir, design rumah tu. both of us macam suke jugak tengok design rumah yang tak kotak sangat. agak-agaknya faham tak maksud sayer? fahamkan sendiri la ek.hihihi.. ni semua angan2 jer, tak tau la jadi kenyataan ke tak. harap2 la jadi kenyataan tapi kalau tak pon sayer dah happy sebab bakal dapat tinggal sebumbung dengan salah seorang kesayangan sayer. salah sorang?? yer la, salah sorang la sebab family sayer pon sayer sayang jugak ape. ok, sayer dah start melalut. fullstop! hihihi

home-sweet-home-sign

8 comments:

  1. goodluck..huhu..xsbr nk ada rumah sendiri..

    ReplyDelete
  2. tenkiu2x! kan?? x sabarnyer nak ade umah sendiri. jom survey..hihi

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum veesakura,

    thanks follow saya. nice to meet you here, buddy.

    wahh.. seronoknya mahu survey rumah. all the best yer ^___^

    ReplyDelete
  4. wslm syahira! your welcome. ala, baru best cket b2b berkongsi idea kan? surbey rumah ni memang seronok. tapi pening pon ada jugak. more to pening kot.hihi

    ReplyDelete
  5. dah jumpa rumah ke?

    aku pun baru je booking nak beli rumah, kat cyber..tapi rumah kos sederhana townhouse. lebih baik beli sendiri dari duduk menyewa, boleh buat aset...lagipun ofis aku nak pindah cyber tahun depan kot... :)

    ReplyDelete
  6. ko bli kt cyber?? fuyyo!! bukn sn pon bley thn ker harganyer? hehehe. dah jumpa 2-3 house yg berkenan, tapi dalam proses finalise. beli dr orang kot, tapi umah yg baru. or ala2 baru. bley x? hihi. kalo booking, kang kne tgu umah siap plak.hihi

    ReplyDelete
  7. ala..rumah yang aku booking tu dekat dgn MMU, rumah tu ala2 flat 3tgkt je..mcm aptment pun ada gak sket2.harga dia around rm120-139k camtu.kiranya harga mampu beli la, tapi kalo aku dah berkeluarga akan dtg, maybe akan cari rumah lain yang lebih selesa kot.kalo ikutkan harga kat cyber memang around 230k above la...huhu, tak mampu la...

    ReplyDelete
  8. tu la, setau aku, harga umah kat sn memang mhl. takpe, kalo dah berkeluarga, ko boley sewakan umah tu. dapat income tuu. almaklum la, dekat ngn MMU.bestnyer!! aku jeles jap! hihihi

    ReplyDelete

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers