my Friends

click2 laaaa

Friday, June 25, 2010

tuCen-tUcenku~

salam semua. atas permintaan cik hasniey, so saya upload gambar tucen-tucen yang slalu bersama saya, selalu lepak ngan saya. dis is fer you, hasniey. hehehe

ni putih, slalu dengki, nak lepak atas laptop. pastu  suke nak men tangkap2 kaki.comel jer! ehehehe

ni la Garang, die penjaga opis. sangat manja, x garang langsung! hehehe

me lepak kat tangga, Garang pon cbuk nak lepak kat tangga~~

menguap~ hahaha!!!!

tido jer kejenyer~

A'asan tergolek pass men ball

Smokey yang comel!!

mak smokey yang matanya sangat menggoda!!!!

twin smokey, wu ming beraksi!! ~~

tu la  cats yg salalu aku jupe. comel kan dorang? hehehe

Thursday, June 24, 2010

cian Garang~~

salam semua. arini garang muntah dalam opis. die tengah tido, tibe2 die bangun, jelir2 lidah. dah pelik tgk gaya die. tibe2 buekkkk!! abes kuar tulang2 yg die mkn. xtau la tulang ayam ke tulang lembu. de la tu orang bagi die makan tu. slalu aku bagi wet cat food jer, x pon kibbles. cian die..byk gak die muntahj tadi. pas die muntah aku letak die kt luar, takut die termuntah lagi. tapi x marah pon sebab bukan die mintak kan nk vomit cmtu. lagipon aku takut die terpijak bekas muntah die tu. then, aku mintk pinjam mop from cleaner. tapi cleaner tu dengan baik atinya tlg bersihkan. alhamdulillah..

dah bersih opis tu, aku kuar cari garang. x jupe.ntah mn die g. pastu opis mate aku balik opis, die ikut masuk. opismate aku kata, die dok jauh gler. kat ujung bangunan. agaknyer die igt aku mrh kot. aku ckp kt die, aku x mrh pon. pastu asek tny, die x sihat ker. dhle die asek tdo, kurang mkn kibbles. risau tgk die. ni tgk cm dh ok. alhamdulillah..

Saturday, June 19, 2010

hiyaaaa!!!!

blogger-emoticon.blogspot.comsalam semua. wah! dah lm btol xde pape entry. jd silent reader jek. tu pon blogwalking dlm dua hari skali kot. busy sangat ker aku nih? nak kate busy, lebih busy dari yg biase, tp still de masa sebenarnya. tapi kebanyakan masa yang ada dihabiskan dengan membaca thread kt forum lowyat dan petfinder. ni gara2 sangat excited nak adopt smokey la nih. hehehe.

skang ni smokey still at his place. smokey bru g lawat vet td, he yg bwk. jangan x percaya yer, he pon minat cats jugak tau. next 2 weeks, smokey de appointmnt wif that vet utk 1st vaksin. rasanya aku akan bwk twin dia skali even twin die tu org len yg amek. harap2 org tu x jd amek la so xyah pisah dorg.hehehe. bler de smokey nanti, ada la teman. x la bosan sorg2 dah. beside rasa hilang stress or angin kuskus bler de pet. dlu pernah try bela turtle, sampai dah besar gler x muat akuarium kecik tuh. terpaksa tinggal kt umah. tapi bile dh besar sgt, my mum takut nk bersihkan bdn die,padahal die baik jer. so, anta kt petshop but i make sure turtle tu utk dibela, bukn utk kegunaan lain. if not, i bakar shop tu. penat bela sampai die besar tau. siap bwk travel naik lrt lagik. bler die gerak2 langgar batu, orang dlm lrt tu pandang jer. tapi aku wat muke slumber jer. x ramai jugak yg suke tgk, siap mcm nak pegang tapi takut kne gigit.hehehe

nk upload gmbr smokey, twin dia n mak dia tapi tenet super slow kalah snails.haih...


Sunday, June 13, 2010

sAbarLah wAhai HaTi~

salam semua. sudah beberapa hari aku x buat pape entry. fikiran aku kacau. aku xmau kekacauan itu berjangkit disini pulak. minggu depan bakal berlaku perubahan dalam hidup aku. perubahan yang memberi impak bukan sedikit pada jiwa dan mental aku. aku bakal meninggalkan tempat yang cuba aku pertahankan selama ini. kalau dulu, aku datang ke tempat itu dengan hati yang kurang rela akibat gajah kurus yang menunjukkan kuasanya. kali ini,aku harus meninggalkan tempat itu untuk memberi laluan pula. aah, sang kancil haruslah pandai beradaptasi ke sana dan kemari. apa nak buat, kene pergi kursus profesionalism dlu kot..

ini juga adalah hasil dari plan yang x menjadi. kalaulah..kalaulah plan aku menjadi, aku tidak akan melalui semua ini. mungkin aku akan menghadapi banyak cabaran, tapi tidaklah melibatkan emosi dan jiwa raga kan? bagi aku,cabaran emosi dan jiwa raga ni lagi seksa dari cabaran fizikal. dan kerana itulah,jiwa aku agak tidak tenteram. dan kerana itulah aku tidak menghadiri kursus yang sepatutnya aku pergi hari ini. aku tau, ada yang akan marah sebab ketidakhadiran ini, tapi aku harus pikirkan diri sendiri dahulu. kerana itu adalah apa yang aku baru belajar dari sekeliling baru2 ini. watch out for yourself first..

aku rasa sudah ramai yang tahu,aku ni cat lady. aku baru ter attach dengan seekor kucing yang comel dan sangat manja. sudah 3 bulan,kot. perubahan yang aku lalui ini menyebabkan aku harus meninggalkan dia. aku tak mau jadi orang yang pentingkan diri, hanya menjaga diri. kalulah boleh kubawa die, dah lama aku angkut. aku cuma berharap die dapat menjaga diri dan aku akan selalu melawatnya sekerap yang boleh. pernah juga timbul idea untuk bawa dia tinggal bersamaku, tapi aku tak sanggup untuk mengambil kebebasan itu daripadanya. sampai saat ini, wajah dia terbayang2, berlegar2 dalam minda aku. melalui kawasan tempat tinggalnya pon,membuat aku sebak, bergenang kelopak mataku. sihatkah dia? sudah makan kah dia? aku harap, akan ada yang menjaganya. kerana zaman ini, alim macam mana pon, itu tidak menjamin yang dia akan baik hati pada haiwan. memanglah tidak memukul, tapi tiada kasih sayang seperti yang didambakan oleh setiap haiwan di muka bumi ini. seorang teman pernah memberitahu aku bahawa Abu Hurairah sangat sukakan kucing. kalau beliau berjalan2, akan ada anak kucing di dalam jubahnya, dibawa bersama berjalan2 untuk menikmati keindahan bumi Allah swt ini. alangkah bahagianya kalau aku juga boleh begitu..

Wednesday, June 9, 2010

~i HoPe~

salam semua. lately, inilah lagu yang sering berkumandang kat pc opis ku, laptop ku, dan bakal di ipod ku.ops! ipod die. aku pinjam jer..




dan ini adalah lirik dia yang dah di translate. bukan aku yang translate, aku copy dari cni jer..

F.T. Island

I Hope (바래)

ENGLISH

Days went by, months went by
But there was no contact from you
Tears fall, my heart aches
No, it’s only for a moment
It’s not, it’s not, it’s not
Only to appease me but
The space you left only gets bigger

Even if I look at you again, you’re you’re my love
Look at it a hundred times, I’m I’m you’re love
You’re my love that heaven made
You only lost your way for a moment
Even if I’m born again, I only hope for you
Even if I love again, I only hope for you
You will return, you will return
Because there’s no me without you

After saying you love me
Where exactly did you run off to?
Leaving me (Oh oh oh oh oh)
My two hands you held and also our promise
How can you leave, abandoning me?

It’s a dream, it’s a dream, it’s a dream
I trick myself
It’s sad that I’m by myself

Even if I look at you again, you’re you’re my love
Look at it a hundred times, I’m I’m you’re love
You’re my love that heaven made
You only lost your way for a moment
Even if I’m born again, I only hope for you
Even if I love again, I only hope for you
You will return, you will return
Because there’s no me without you

I thought that all this was only a nightmare
I hope that I will wake up from this dream

After today passes and I open my eyes tommorow
I hope that this dream is not reality, oh
That all this is a hateful dream, not reality
I hope, I hope for you
I still want you

Even if I look at you again, you’re you’re my love
Look at it a hundred times, I’m I’m you’re love
You’re my love that heaven allowed
You only lost your way for a moment
Even if I’m born again, I only hope for you
Even if I love again, I only hope for you
You will return, you will return
Because there’s no you without me

I pray every night
For my misery, not my happiness
That you won’t love any other than me
It can’t be anyone other than you
My heart only asks for you
It will never change
Even if I am born again, I hope for you

Even if I’m born again, I only hope for you
Even if I love again, I only hope for you
You will return, you will return
Because There’s no me without you


tAnpA Ku sEdar..

salam semua. semalam singgah di blog fida aishah. entry die dilabelkan di hospital. mungkin fida kene tahan kat ward lagi kot. semoga fida cepat sembuh dan jaga diri selalu. doa LV sentiasa bersama fida..

tanpa aku sedar, kebelakangan ni, aku banyak menghabiskan masa kat blog. blog yang aku wujudkan secara suka2. sekadar membantu seorang teman pada mulanya sebab die mintak aku ajar camner nak buat blog utk tugasan ilmiahnya. untuk membantunya step by step, maka blog ni pon wujud. alang2 dah create, guna jer la. rupanya best jugak kan? aku sedar ada sesetengah orang di luar sana tak suka konsep blog yang bersifat personal. seolahnya tulis diari dan biarkan satu dunia baca. untuk apa? untuk ceritakan pada orang apa yang berlaku kt kau setiap hari??blogger-emoticon.blogspot.com bukan..bukan itu sebabnya. blog ini satu wadah, satu channel untuk luahkan perasaan dengan cara yang agak selamat sebenarnya. asalkan tidak mendedahkan information yang sangat bersifat peribadi. melalui blog juga, dapat bercerita apa yang berlaku pada kawan2 yang jauh yang susah nak berjumpa. yer la, kalau nak call ari2, botak la kepala kan nak bayar bil. kadang2, kawan yang dok dekat pon susah nak jumpa disebabkan komitmen masing2. bila baca blog yang bersifat personal, kamu akan rasa kamu seakan mengenali tuan punya blog itu. aku bukan lah blogger tegar yang nak mengejar ranking atau nak dapatkan hasil dari nuffnang. tidak, itu bukan aku. aku menulis sekadar luahan rasa. jadi, aku tak kesah pon kalau tiada unique visit setiap ari. aku jugak tidak terkejar2 untuk menghasilkan entry setiap ari. tapi, aku bahagia. aku suka kerana aku punya blog yang comel ini. comel ker? comel kot. hehe..

p/s: kalau kamu baca setiap entry aku, kamu pasti tahu apa yang berlaku padaku..maka tidak perlulah ungkapan kenapa ni itu keluar kan?

Tuesday, June 8, 2010

jAhaT~~

malam ni aku rasa aku sungguh jahat.. aku dah melukakan ati seorang ibu yang penat lelah membesarkan aku.. maaf ma.. sumpah, x berniat pon.. i'll try to make up for it,k..

iSh....

baru terima berita yang tak menyedapkan ati.hm.. dugaan nih. inilah kompliaski2 yang berlaku akibat dari plan yang x menjadi. kalau lah plan aku menjadi, maka aku xkan berhadapan dengan situasi macam nih.hm.. sedih rasanya. Ya Allah, kuatkan lah semangat hambamu yang tak reti nak bersyukur nih..tanamkan lah dalam atiku,bahawa apa jua yang berlaku, pasti ad hikmahMu yang tersendiri. cuma aku buta dn alpa sampai x nampak hikmah tu kot..

x bEst~~ & biLik Sewa NeeDed!!

blogger-emoticon.blogspot.comsalam semua. arini bermula dengan x best skali. blogger-emoticon.blogspot.comaku rasa, aku termimpi kan seseorang semalam. seseorang yang tak patut aku mimpikan.blogger-emoticon.blogspot.com benar, mimpi cuma mainan tidur kan? tapi, hati tak bley lari dari memikirkan macam mana plak aku boleh termimpikan dia?blogger-emoticon.blogspot.com haih.. pastu, dah bersiap2, tibe2 perut plak menjerit minta dilayan. aneh. jarang btol pagi2 dh mintak dilayan. maka terpaksa la melayan perut jap. mungkinkah side effect foot detox itu? sebab dah 2malam aku pakai foot detox tu.hm.. rupanya bukan setakat itu sahaja. sampai skang nih aku asek berulang ke toilet, melayan si perut ini. ni yang buat aku takut nak makan walau perut lapar.haih..

secondly, mata aku dah juling tengok komputer nih. mencari mana2 iklan bilik kosong yang ada. memang banyak bilik kosong yang ada, tapi tak ada yang mahu menerima insan kecil berbulu itu.huhu..camner nih?? tolong la. sape2 yang ada bilik kosong utk disewakan, berdekatan dengan UPM,dan mahu menerima aku dan juga kucingku, aku sangat sangat sangat berbesar ati..blogger-emoticon.blogspot.com

Monday, June 7, 2010

mALam..

salam semua. malam ni aku x ada niat pon nak buat entry. tapi, memandangkan dah depan lappy, tulis jer la pe yg terlintas dihati..

aku baru terbaca suratkhabar bulan mei tadi. terbaca pon,sebab aku nak buat suratkhabar tu sebagai alas. rupanya waris mahsuri Wan Aishah telah pon selamat berkahwin april lalu. tahniah buat beliau! muda lagi orangnya, baru 23tahun kalo x silap aku. suaminya orang siam kot cos nama cam orang siam jer. suami die umo 27tahun, usahawan pelancongan kt sn. dan skang, dorang tinggal kat phuket. rezeki masing2..

aku jugak ada terbaca dari sebuah blog beberapa hari lepas. aku x igt plak nama blog tu. dia kata, kalo wanita yang belum berkahwin meninggal dunia, Allah akan kahwinkan dia ketika di dalam syurga nanti kerana tidak akan ada seorang pon umatnya yang single kalo dh dok dlm syurga. baguslah! maka tak perlulah aku risau lagi sorang2 kan. manalah tahu, umurku tak panjang ke. itupon, kalo aku dapat masuk syurga. ntah2, cium bau syurga pon x dapat kot...

aku jugak baru upload gambar2 si Garang, si Putih dan si Aasan. tiba2 ternampak gambar AJA dan siblingsnya. terus sebak dan sendat dadaku. rindu sungguh pada mereka. macam mana la aku nak pindah kalo cmni. semua bilik sewa yang aku tanya, tak bagi bela kucing. kalau lah aku berkemampuan, aku sewa umah sebijik.dok sorang2. flat pon aku x kisah,janji aku x menyusahkan orang. xkan nak hasut abah suh share tlg byr duit umah kot? aku rs sungguh tak patut tu. memang tak patut ponn.. kalaulah aku ramai adik beradik..bley paksa salah sorang dok cni ngan aku kan.haih..angan-angan jer la..

pagi tadi jugak,ada orang yang bertanya, siapa dia di dalam gambar ym ku itu? acuh tak acuh aku menjawab,kawan..maka,dia bertanya lagi, kawan ker hubby? endah tak endah aku menjawab,mana ada hubby, blom kawen lagi kan? dan aku segera mencari alasan untuk beredar. aku rasa x salah jawapan aku itu. sebab walaupon dia memang lebih dari seorang kawan biasa, tapi die tetap KAWAN sahaja kan?

Kesian Omel~

ni la omel, cat yg injured tu..


SelAmat Hari LahiR..

salam semua. semalam pas cuba melelapkan mata, tiba2 alarm telefon berbunyi. pelik! seingat aku, aku xde pulak set pape alarm utk tengah malam ni. bila aku belek-belek telefon aku, baru perasan. oh, hari lahir seorang hamba Allah rupanya. satu ketika dulu, aku pernah berkawan rapat dengan hamba Allah ni. tapi disebabkan masalah komunikasi, hubungan kami jadi renggang. apatah lagi, memang sejarah persahabatan aku dengan die, memang tidak seindah orang lain. dulu, aku memang marah sangat dengan dia. dah lama2 ni, perasaan marah tu dah ilang. cume untuk berbaik seperti dulu, aku sendiri tak pasti adakah itu mampu dijadikan realiti. kadang aku kesian pada dia. aku tak pasti orang sekeliling yang berkawan dengan dia tu, adakah kerana btol-btol ikhlas atau kerana menjaga kepentingan diri sendiri sahaja. apakah perlu aku untuk mengambil tahu kan? apa pon, aku harap dan doakan semoga dia bahagia dengan hidupnya. selamat hari lahir.. blogger-emoticon.blogspot.com

Sunday, June 6, 2010

anGan-aNgan~

dulu aku pernah punya angan-angan yang tinggi menggunung. begitu menggunung sampai bila aku jatuh ke bawah, sakitnya, sungguh terasa. malah masih terasa sengal sampai kini. dan kini, aku seakan alpa lagi. cukup! pesanku pada diri sendiri.. mahukah kau melalui waktu gelap itu lagi? waktu dimana dunia sekeliling menjadi gelap walau matahari terik memancar? tiada kata terucap selain senyuman palsu yng menghiasi ulas bibir? TIDAKK! aku tak mahu kembali ke situ. maka, bunuhla angan yang semakin berbunga itu sekarang. kerana aku hampir pasti, angan-angan itu akan lebih membawa kesakitan daripada kebahagian..

Thursday, June 3, 2010

BahaGia~~

blogger-emoticon.blogspot.comsalam semua. malam ni aku rasa sungguh bahagia.blogger-emoticon.blogspot.com sungguh damai dan tenteram. apa tidaknya, ada seekor cat nih, mmg kesian gler tgk die. dhle telinga die mcm berlipat2, luke akibat gaduh, pastu atas kepala die pon de satu spot yang agak besar,luka jugak.still berwarna merah plak tu. muke die comot, mmg nampak sgt la x sihat dan serabai. dan die sangat takut kalau orang dekat dengan die. dah dua ari, aku letak makanan kat luar. dua ari jugak la aku nampak die datang makan. tp pg td bler aku kuar, nampak ada golden poo plak kat luar. aku x pasti cat mn yg membuat onar nih tp memandangkan sampai aku balik keje tadi pon, cleaner x bersihkan, maka aku la yang terpaksa bersihkan. pemalas punye cleaner. so arini aku x letak makanan kt luar. dan aku x nampak die...
dan baru setengah jam yang lepas, aku nampak die tengah berehat kat tangga tengah. aku try usap die,baru nak usap kali kedua, die macam nak lari. aku panggil, tapi die xnk ikut. maka aku pon bawak la bekas makanan ngn air skali bagi kt die. die makan dengan penuh sopannyer dan penuh cautious. aku tunggu kat ctu. aku gerak cket jer, die dah angkat muka, cuak. senyum kt die, die sambung makan balik. dah abes makan, aku bagi die minum air plak. seb baik pandai jugak minum air dr bekas. pas dah kenyang, die pon sambung berehat smule. maka sebab itu lah aku rasa bahagia sangat. btol la kata orang, perasaan pas buat baik tu x dapat nak digambarkan betapa bestnyer. aku cter nih, bkn nk riak ke ape, aku nk motivate anda2 sume,sayangilah makhluk Allah yang satu ni juga. slalu sangat aku tgk cats ni kene halau la, simbah ngn air la, kene sepak la. kalo aku nampak depan mata, mmg aku sound jer. apalah salahnya berkongsi sedikit rezeki yg ada tu dari masuk dlm tong sampah kan? dah bleh tidur lena malam ni blogger-emoticon.blogspot.com

Wednesday, June 2, 2010

seram kah??

blogger-emoticon.blogspot.com salam semua. semalam seperti biasa, after jam menganjak pukul 5, aku masih lagi kat opis. hujan agak lebat la. tibe2 aku macam terdengar orang ketuk2 pintu pastu makin lm makin kuat. dah macam angkut2 barang plak. pelik nyer. tapi aku buat tak tau jer. sbb mula2 aku igtkan ada orang nak main2. biasa la tu, odrg ketuk2 pintu, pastu xnk masuk.blogger-emoticon.blogspot.com
pastu, aku pikir sebab ujan lebat plus angin skali menyebabkan pintu bilik kuliah depan tu berbunyi cmtu kot. tibe2 lampu padam. gelap gelita la.blogger-emoticon.blogspot.com aku kat tgk kt luar. bunyi tu pon senyap. aku masuk blik, dah xde bunyik.hm...aneh yablogger-emoticon.blogspot.com dh gelap sgt, aku pon pack brg, ajak dak sebelah opis blik.hehe

tapi, aku rs budak opis atas susun atur perabot opis dorang kot. kot la. pastu dah blackout, dorg pon berenti la. btol kan? hehe

.

Tuesday, June 1, 2010

x Nak Pikir...

blogger-emoticon.blogspot.com salam semua.. semalam aku punya banyak idea untuk coretan disini. tapi arini, aku dah lupa semuanya. semalam juga, aku terima berita gembira. blogger-emoticon.blogspot.com aku rasa aku dah jumpa tempat untuk didiami. tapi, yang kurang gembiranya, kawasan itu bukan pet friendlyblogger-emoticon.blogspot.com macam mana ni? aku tak boleh idup tanpa makhluk berbulu yang comel itu..blogger-emoticon.blogspot.com aduh, konpius aku jadinya..blogger-emoticon.blogspot.com ni yang membuatkan lagi kuat keinginan untuk pulang ke rumah. back for good.blogger-emoticon.blogspot.com bukannya aku tak gembira disini, tapi kegembiraan tu tak dapat mengatasi kesuraman yang ada..blogger-emoticon.blogspot.com aduhhhhhh!!blogger-emoticon.blogspot.com

My Pre Wedding Date

Smokey's birthday

PitaPata Cat tickers

Shirou's birthday

PitaPata Cat tickers